Doğan: İlk Girişimcilik Hamlem Memurluktan İstifa Etmekti!

Türkiye’nin en etkili 50 işadamı arasında gösterilen Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, girişimciliğin püf noktalarını Girişimci İşadamları Vakfı’nın Girişimci Buluşmaları etkinliğinde anlattı. Detaylar haberimizde..

Davut Doğan, Girişimci İşadamları Vakfı tarafından düzenlenen Girişimci Buluşmaları'nın nisan ayı konuğu oldu. Vakfın Bahariye Mevlevihanesi'ndeki salonunda geniş bir dinleyici kitlesinin katlımıyla gerçekleşen etkinlikte Davut Doğan, kendi girişimcilik öyküsünü ve deneyimlerini paylaştı.

Neşeli ve esprili anlatımı ile dinleyicilere keyifli anlar yaşatan ve girişimciliğe dair önemli bilgiler aktaran Davut Doğan şunları söyledi: "Çanakkale Biga’da babam çay ocağı işletiyordu. Daha sonra 1973’te mobilya satmaya başladı. Ben o sırada Devlet Demir Yolları’nda memur olarak çalışıyordum, ilk girişimcilik hamlem de memurluktan istifa etmekti."

"Günde 1 Paket Sigara Fiyatına Mobilya Sattım"

"İstifadan sonra mobilya dükkanını işletmeye başladım. Günde bir sigara fiyatına kampanyayla kanepe sattım. Kampanya başarılı olunca çok cüzi bir sermaye ile küçük bir imalathane kurarak kanepe üretmeye başladık. Girişimci fırsatları çok iyi değerlendiren insandır. Aynı yıl içinde küçük bir arsa alarak fabrika kurduk ve üretimi artırdık. 1994 yılında Avcılar’da ilk mağazayı açtım. Yine aynı yıl ilk ihracatı Arnavutluk’a yaptım."

Örnek Aldığı Firmanın Sahibi Oldu

"1992 yılında Kelebek Mobilya’yı rol model aldım ve üretim teknolojimi ona göre geliştirmeye çalıştım. 2013’te Kelebek Mobilya’yı da aldım. 2005’te ilk yatak fabrikasını kurdum. 2007’de CE belgesi, 2008’de Turquality belgesini aldım. Yurtiçinde 180 mağazamız var. Yurtdışında önce Balkanlar, sonra Avrupa’nın çoğu ülkesinde mağaza açtım. Yurtdışında 60 bayimiz var. 65 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye’de mobilya ihracatında ikinci sıradayız ve hedefimiz beş yıl içinde ilk sıraya geçmek."

"Aile Meclisi Anayasasına" Sahibiz

"Yıllardır altı kardeş birlikte çalışıyoruz ve Türkiye’de ‘Aile Meclisi Anayasası olan nadir firmalardanız. Bundan dolayı kardeşlerimle hiçbir zaman sorun yaşamadım. Girişimci ortaklıktan çekinmemeli, zira ortaklıkta en temel mesele kuralların başta konulmasıdır. Küçük bir şirket bile olsanız organizasyonel ağ iyi kurulmalı ve kriz dönemleri iyi değerlendirilmelidir."

"Bütün Çalışanlarımızın Çoçuklarına Burs Veriyoruz"

"Şirket olarak ilkemiz "sıcaklık, dürüstlük, şeffaflık"tır. Sosyal sorumluluk projelerine ciddi oranda bütçe ayırıyoruz. Mesela bütün çalışanlarımızın çocuklarına burs veriyoruz. Ayrıca Türkiye’de en fazla yardım faaliyetinde bulunan 27. aileyiz. Doğtaş Akademi’de elemanlarımıza düzenli eğitimler veriyoruz. Şirket olarak mobilya, inşaat, gıda ve enerji alanlarında çalışmalar yürütüyoruz."

Girişimci İşadamları Vakfı’na üye olarak tüm faaliyetlerine aktif olarak katılabilir, çalışmalarından azami derecede faydalanabilirsiniz. Üyelik talepleriniz için 0212 418 60 18 nolu telefondan Bahri Çetin ile irtibata geçebilirsiniz.

Vakıf hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.giv.org.tr web adresini ziyaret edebilirler. Haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor