2. İTİCÜ Girişimcilik Zirvesi 2 Nisan'da Gerçekleşti

İstanbul Ticaret Üniversitesi Girişimcilik Kulübünün organize ettiği 2. Girişimcilik Zirvesi Sütlüce yerleşkesinde gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

İstanbul Ticaret Üniversitesi Girişimcilik Kulübü'nün organize ettiği 2. Girişimcilik Zirvesi Sütlüce yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Zirveye İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İstanbul Ticaret Odası’nın 17.-18. dönem Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Yalçıntaş, EA Grup Yönetim Kurulu Başkanı & ECLİPSE Jetleri Kurucu Ortağı Ekim Alptekin, Aletex Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sacit Naşit Battlo, Sosyal Girişimci Gençler Akademisinin Kurucusu Timur Tiryaki, tarımsalpazarlama.com'un Kurucusu Tülin Akın ve BOYNER&YKM Genel Müdür Yardımcısı Murat Akgün katıldı.

Kulüp Başkanı Taha Toprak'ın hoş geldiniz konuşmasının ardından kürsüye gelen üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, MÜSİAD Gençlik Kurulu tarafından organize edilen Türkiye Genç Ekonomik Başarı ödüllerinde, Yılın Üniversite Kulübü ödülünü almaya hak kazanan Girişimcilik Kulübünün yönetim kurulu ile üyelerini tebrik etti ve bu başarının diğer kulüplere örnek olması dileğinde bulundu. Üniversite olarak girişimciliği ön planda tuttuklarını kaydeden Ekren, “Üniversitemizin kurucu iradesinin ortaya koyduğu girişimcilik konusunu ön planda tutuyoruz. Geçen yıl bu konuda bir merkez kurduk. Türkiye Girişimcilik Endeksine gelecek yıldan itibaren girmiş olacağız” dedi. Ayrıca protokol çerçevesinde Üniversite İş Dünyası İlişkileri Merkezi kuruldu.

Odanın Meslek Komiteleri ile öğrenciler ve akademisyenlerin yer aldığı bir eşleştirme yapıldı. Eşleştirme ile komitelerdeki iş adamlarımız, birinci sınıftan son sınıfa kadar öğrencilerimize girişimcilik koçluğu yapacak.

Yalçıntaş: Sıkıntılarımız sevgisizlikten kaynaklanıyor

Organizasyonun ilk oturumu, Girişimcilik Kulübünün Danışman Hocası Yrd. Doç. Dr. Öykü İyigün'ün moderatörlüğünde Yrd. Doç. Dr. Murat Yalçıntaş’ın konuşmasıyla başladı.

Yalçıntaş şu mesajı verdi: “Her alanda bilgi edinmek kendini buna alıştırmak çok önemlidir. İnsan kendini geliştirdikçe ruhu sağlıklı kalır.” Konuşmanın ilerleyen bölümlerinde ise; “Yaptığınız işi severek  yapmanız gerekir. Severek yaptığınız işlerde başarılı oluruz. Kalbimizde sevgi olmalıdır. Bu hoşgörünün ilk şartıdır. Bugün yaşanan sıkıntılar sevgisizliktendir. Eğer iyi bir girişimci olmak istiyorsanız, iyi bir insan olmalısınız. İyi insan olmak içinse kalbimizde sevgi olmalıdır.” Yalçıntaş konuşmasının ardından salondaki girişimci adaylarının sorularını cevaplandırdı.

Alptekin: “Şans önemli”

Daha sonra söz alan EA Grup Yönetim Kurulu Başkanı & ECLİPSE Jetleri Kurucu Ortağı Ekim Alptekin da şunları söyledi: “İyi bir okulda okuyorsanız iyi bir avukat iyi bir doktor olabilirsiniz; ancak ticarette şans faktörü çok önemlidir. Şansı kendiniz oluşturabilirsiniz. Seçimlerinizde disiplin ve istikrar gerekir. Kaderimiz bizim elimizdedir. Yapmamız gerekeni yaptığımız sürece başarısız olan bir insan yoktur.”

Battlo: “Tazminatım sermayem oldu”

Aletex Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sacit Naşit Battlo ise şu mesjaı verdi: “Bir girişimci hırslı olmalıdır, çevreye karşı saygılı olması gerekir. Odaklanabilmeli, cesaret alınması gerekiyorsa almalıdır. Çok çalışmalı ve işine hâkim olmalı, aile saygısını bilmesi gerekiyor. Kendi girişimimi yapmadan önce iki yerde çalıştım ve işimi sevdiğimi anladım. Bu süreçte çevre edindim. Girişimciliğe işten çalıştığım yerden aldığım 32 bin lira tazminat ile başladım.”

İlk oturumdan hemen sonra Girişim Haber'e de bir plaket takdim edildi. İTİCÜ Girişimcilik Kulübü başta olmak üzere ülkemizdeki üniversitelerin girişimcilik kulüplerinin çalışmalarına verdiğimiz medya desteği sebebiyle kurucumuz İdris Cin anlamlı ödülü Kulüp Başkanı Taha Toprak ve Kulüp Danışmanı Öykü İyigün'den aldı. Kendilerine buradan da teşekkür ediyoruz.

Girişimciliğin ilk adımı: Sosyalleşme

İkinci oturumdan önce Girişimcilik Kulübü üyesi Yunus Emre Coş, ilk girişimcilik hikâyesini anlattı.

Girişimcilik Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Merve Çakar'ın moderatörlüğünde gerçekleşen ikinci oturumda BOYNER&YKM Genel Müdür Yardımcısı Murat Akgün, kurumsal iş hayatında girişimciliğin önemine değindi. Sosyal Girişimci Gençler Akademisi'nin Kurucusu Timur Tiryaki ise sosyal girişimciliği konu alan konuşmasında “Sosyal iş modelleri ve sosyal girişimler toplumda sürdürülebilir gelişimi ve sosyal değer üretmeyi sağlayan hızla gelişen yapılardandır” mesajını verdi.

Girişimcilik Zirvesinin son konuşmacısı ise tarımsalpazarlama.com'un kurucusu Tülin Akın oldu. Akın, sitesinin kuruluşunu anlatarak sosyal girişimci olduğunu sonradan fark ettiğini dile getirdi. Zirve, konuşmacı misafirlere plaket takdimiyle son buldu.

Haberimizi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor