Mühendislik Zirvesi'14 "Akıllı Şehirler" Temasıyla YTÜ'de!

Mühendislik Zirvesi 2014, "Akıllı Şehirler" temasıyla iş dünyasını ve akademik dünyayı öğrencilerle buluşturuyor. “Akıllı Şehir” kavramı üzerinden geleceğin çevreci, verimli, konforlu ve güvenli şehirleri ele alınacak zirve, 1-2-3 Nisan tarihlerinde YTÜ'de. Detaylar haberimizde..

Her yıl Türkiye ve Dünya gündeminde önemli yer kaplayan konulardan, yükselmekte olan sektörlerden birini ele alan; bu sektörlerde alanında yetkin konuşmacılarla öğrencileri buluşturan, konuyu her yönden inceleyen, farklı bakış açıları sunan, öğrencilerin sektörel gelişimini amaçlayan YTÜ Mühendislik Zirvesi  bu yıl "Akıllı Şehirler" temasıyla iş dünyasını ve akademik dünyayı öğrencilerle buluşturuyor.

Mühendislik Zirvesi'nde bu sene “Akıllı Şehir” kavramı üzerinden geleceğin çevreci, verimli, konforlu ve güvenli şehirleri ele alınacak.

Gelişen bilişim teknolojileriyle beraber trafik, yapılaşma, hava kirliliği, sağlık, güvenlik, iletişim, altyapı ve en önemlisi artan enerji ihtiyacının çözümü için Akıllı Şehir kavramı ortaya çıktı.

Mühendislik Zirvesi’14, bu kavrama odaklanırken beraberinde Akıllı Bina Teknolojileri, Yenilenebilir Enerji, Akıllı Şebekeler gibi bir çok unsura da değinilecek. 1-2-3 Nisan tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde gerçekleşecek etkinlik boyunca otomasyon teknolojileri, yeşil bina sertifikasyonu ve daha birçok eğitim verilerek geleceğin mühendis ve mimarlarının bu alana yönelik ilgisi arttırılmak isteniyor.

Mühendislik Zirvesi’14 Etkinlik Programı

YTÜ Mühendislik Kulübü Hakkında

2013 Yılında A-305 Mühendislik Kulübü ve YTÜSAK'ın birleşmesiyle yeniden yapılanan, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde tüm mühendislik öğrencilerini tek bir çatı altında toplamayı amaçlayan öğrenci kulübüdür. Kulüp, tüm mühendislik bölümlerinden geniş bir üye profiline sahip olup farklı alanlardan, farklı bakış açılarına sahip üyeleriyle mühendislik ve teknoloji üzerine çeşitli projeler gerçekleştirmekte ve etkinlikler düzenlemekte.

Unutmayın, zirve Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Elektrik Elektronik Fakültesi Konferans Salonunda 1-2-3 Nisan tarihlerinde gerçekleşece. Zirveye katılmak isteyen okurlarımız facebook etkinlik sayfasından ve buradan kayıt olabilirler.

"Akıllı Şehirler" temalı YTÜ Mühendislik Zirvesi'14 hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.muhendislikzirvesi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi bütün mühendislik bölümü öğrencilerimiz, yeni mezunlarımız ve genç girişimcilerimizi başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor