Büyük Veri Hızlandırma Programının Başvuruları Uzatıldı!

SAP’nin, Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası iş birliğiyle başlattığı Büyük Veri Hızlandırma Programı büyük bir hızla devam ediyor. Büyük ilgi gören yarışmada girişimcilerin talepleri doğrultusunda başvurular 10 Mart 2014 tarihine kadar uzatıldı. Detaylar haberimizde..

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, büyük veri alanında çalışan girişimcilere yeni uygulamalar geliştirmenin kapılarını açıyor. SAP’nin, Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası iş birliğiyle başlattığı "Büyük Veri Hızlandırma Programı" büyük bir hızla devam ediyor.

Türkiye’de büyük veri alanında çalışan girişimcileri küresel pazara taşımayı hedefleyen proje, yenilikçi fikirlere sahip gençleri, çözüm geliştiren girişimcileri ve teknoloji şirketlerini yarışmaya davet ediyor. Büyük ilgi gören yarışmada girişimcilerin talepleri doğrultusunda başvurular 10 Mart 2014 tarihine kadar uzatıldı.

Türkiye’de işletmeleri geleceğe taşıyan yenilikçi teknolojiler geliştiren, kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, teknolojigirişimciliğine destek verecek yeni projesini büyük bir hızla sürdürüyor. Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurulan Girişim Fabrikası ile iş birliğine giren SAP, Türk iş dünyasının büyük veri kavramıyla daha hızlı tanışıp, hızlı ve yenilikçi çözümler geliştirilmesini hedefliyor.

SAP StartupFocus Program Türkiye kapsamındaki yarışmanın başvuruları gelen yoğun talep üzerine uzatıldı. Girişimciler, Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası’nın herkese açık yarışmasına 10 Mart’a kadar başvuru yapabilecek. Başvuranlar arasından seçilecek 12 girişim projesi, 10 Mart’ta Girişim Fabrikası’nda, SAP’nin uzmanlığıyla düzenlenen beş haftalık hızlandırma programına davet edilecek. Bu süreçte teknik eğitimlerin yanında atölye çalışmaları ve alanında önde gelen isimlerin mentorluk programları da yer alacak. Program, üniversite öğrencilerinin yanı sıra girişimciler ve yazılım geliştiren KOBİ’lerin faydalanabileceği eğitimleri de içeriyor.

Beş haftanın sonunda katılımcılar, edindikleri bilgi ve yönlendirmelerle geliştirdikleri ürünlerini SAP Türkiye ve Girişim Fabrikası değerlendirme kuruluna sunacaklar. Ön eleme niteliği taşıyan bu aşamayı geçen projeler programa devam edecek. 22 Mayıs’ta özel bir etkinlik olan ‘Demo Day’ düzenlenerek, katılımcıların çalışmaları davetli yatırımcılarla paylaşılacak. Böylece başarılı Türk girişimciler, SAP StartupFocus Program’ın desteklerinden fayalanabilecekler.

Amerika’da 2012’de başlatılan SAP StartupFocus Program, bugüne kadar dünya genelinde 1500’e yakın girişimciyi destekledi. Programın temel hedefi, inovasyonu teşvik etmek ve programda seçilen şirketlerin çözümlerini SAP HANA’ya taşıyarak global piyasada yer almalarına destek olmak.

SAP StartupFocus Program’da verilen eğitimler, büyük veriyi gerçek zamanlı olarak tek bir bellek içi platformda analiz edebilen uygulama geliştirme platformu SAP HANA üzerinde sunuluyor. SAP HANA, büyük veri yönetiminde farkındalık yaratmayı hedefleyen yenilikçi bir teknoloji olarak dikkat çekiyor. Dünyada her yıl katlanarak büyüyen veri hacminin önümüzdeki 9 ayda, tarih boyunca yarattığımızın toplamı kadar yeni veriyle genişleyeceği öngörülüyor. Bu veri yığını içinde şirketlerin doğru bilgiyi analiz etmesi ve anlamlı hale getirmesi her geçen gün zorlaşıyor. Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, SAP HANA platformuyla sunduğu gerçek zamanlı yenilikçi çözümlerle, büyük veriyi anında yöneterek şirketlere hız ve verimlilik artışı sağlıyor.

Keskin: “Program kapsamında dünyada 1000’den fazla girişimciyi destekledik”

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, işbirliğiyle ilgili şunları söyledi:

“Hızla gelişen ve dönüşen iş dünyasında teknolojinin önemi her geçen gün artıyor. Kurumsal uygulama pazarındaki 42 yıllık tecrübemize dayanarak, dünyada her gün yeni uygulamalar geliştirilmesini destekliyoruz. Türkiye’degirişimciliği sahiplenerek, SAP StartupFocus Program’ı başlatıyoruz. SAP’nin global müşteri ağı ve büyük veri alanındaki uzmanlığı sayesinde, girişimcilereyeni pazarlara açılma fırsatı sunmayı hedefliyoruz.”

SAP Türkiye İnovasyon Takım Lideri Cenk Sezgin program ile ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu:

“Gelecek, her zaman geçmişin üzerine kurulmak zorunda değil.Gelecek bazen de bir şeyi yeniden tasarlamak demek. Biz de bu sebeple, birlikte geleceği tasarlamak için platformumuzu Türkiye’deki girişimcilerin hayal gücüne ve yeteneğine sunuyoruz.”

Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü İhsan Elgin, SAP işbirliği hakkında şöyle konuştu:

“3 yıldır girişimcilerle kurucu ortak olarak çalışan ve bugüne kadar 18 girişimci mezun veren Türkiye’nin ilk hızlandırma programı Girişim Fabrikası, 2014 yılında uluslararası açılımları ve özel konseptli programları ile büyümeye devam ediyor. Girişimci adaylarına daha doğru ve yoğun destek verebilmek için dikeyleşme stratejisine odaklanan Girişim Fabrikası olarak, ilk konu için dünyanın da sıcak gündeminde olan büyük veriyi seçtik. Türkiye’de girişimcilerin ve KOBİ’lerin daha da etkinleşmesi ve verimli hale gelmesi için büyük veriyi doğru işlemenin önemli olduğuna inanıyoruz. Dünyanın lider yazılım markası SAP’nin uzmanlığını ve imkanlarını genç girişimcilere ulaştırmak bizim için önemli ve motive edici.”


Büyük Veri Hızlandırma Programı'na başvuruda bulunmak isteyen okurlarımız www.bigdataturkey.co web adresini ziyaret edebilirler.

Haberimizi big data alanında iddialı girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor