EY Türkiye Girişimcilik Yarışmasında "Yılın Girişimcisi" Baydöner Oldu!

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması EY’nin dünya çapında gerçekleştirdiği ve girişimcilik konusunda dünyanınen prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul edilen “Yılın Girişimcisi” programının Türkiye ayağı sonuçlandı. Detaylar haberimizde..

Uluslararası denetim ve danışmanlık firması EY’nin dünya çapında gerçekleştirdiği ve girişimcilik konusunda dünyanınen prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul edilen “Yılın Girişimcisi”  programının Türkiye ayağı sonuçlandı. 20 Şubat’ta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştirilen gala gecesinde, “Yılın Girişimcisi”  ödülünü alan Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feridun Tunçer, Monte Carlo’daki dünya finalinde Türkiye’yi temsil edecek.

EY’nin bu yıl dünya çapında 27’inci, Türkiye’de ise Hürriyet Gazetesi iş birliği, CNN Türk ve Endeavor’ın katkılarıyla 9’uncusunu düzenlediği “Yılın Girişimcisi” programının kazananı, Türk mutfağının önemli ürünlerinden biri olan döneri, fastfood ürünlerle rekabet edebilir bir seviyede dünyaya tanıtmayı hedefleyen Baydöner oldu.

Çırağan Sarayı’nda düzenlenen görkemli gala gecesinde “Yılın Girişimcisi” ödülünü alan Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feridun Tunçer, 4-8 Haziran 2014 tarihlerinde Monte Carlo’da düzenlenecek “World Entrepreneur Of The Year - Dünya Yılın Girişimcisi” programında Türkiye’yi temsil edecek.

“Yılın Girişimcisi” programında başarıya ulaşan Baydöner’in kurucuları, medya ve iş dünyasının seçkin isimlerinden oluşan jüri tarafından girişimcilik ruhu, stratejik bakış açısı, sosyal ve kültürel etki, finansal performans, saygınlık ve yenilikçi anlayış gibi kriterler doğrultusunda birinci seçildi.

Bu yıl Türkiye’yi Monte Carlo’da temsiledecek olan “Yılın Girişimcisi” Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz, “Başarısı sadece Türkiye ile sınırlı kalmayıp dünya çapında kanıtlanmış olan saygın jüri üyelerinin takdirini kazanmak bizim için bir onurdur. Türkiye’nin değeri olan döneri dünya çapında hakettiği yere ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız” sözleriyle yaşadığı mutluluğu dile getirirken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feridun Tunçer ise, “Bu ödül bizim için bir ödülden çok daha fazlasını ifade ediyor”dedi.

Devlet fikri olanın yanında Girişimciliğe verdiği destekten dolayı EY Türkiye’ye teşekkür eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yarışmaya katılan 5 finalisti cesaretlerinden dolayı tebrik etti. Hiçbir başarının tesadüf olmadığını, başarıyı yakalamış bütün ekonomilerin hikayelerinin altında disiplinli ve çok çalışmanın olduğunu ifade eden Işık, "Başarı için sadece parlak fikir ve cesaret yetmiyor. Aynı zamanda doğru ve stratejik adımların atılması gerekiyor" diye konuştu. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması noktasında bilim ve teknoloji ile girişimciliği olmazsa olmaz olarak gördüklerini vurgulayan Işık, şunları söyledi: “Girişimciliğin desteklenmesi adına önemli adımlar atıyoruz. Fikri olanın artık devlet yanındadır. Her noktada, fikirden ürüne, üründen pazarlamaya, pazarlamadan satışa kadar her aşamada çok büyük oranda hibe olmak üzere destekliyoruz.”

Türkler, Avrupalı ve Amerikalılardan daha girişimci

Türklerde girişimci ruhunun var olduğunu kaydeden jüri başkanı Doğan Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner ise, “Euro Barometre araştırmasına göre Amerikalıların yüzde 61’i, Avrupalıların ise yaklaşık yüzde 50’si kendi işini kurmak istiyor.  Benzer bir araştırmayı Türkiye’de 3 bin kişinin katıldığı bir anket çalışmasıyla gerçekleştirdik. Anketten çıkan sonuca göre, katılımcıların yüzde 66’sı kendi işini kurmak istiyor. Bu da bizim Amerikalılar ve Avrupalılardan daha girişimci ruhuna sahip olduğumuzun bir kanıtıdır” dedi.

Ülkemizde “Chobani” gibi nice cevherler var

Ödül töreninde bir konuşma yapan EY Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Çamlıca, girişimciliğin ülke ekonomisinin gelişmesinde büyük bir rol oynadığını belirterek girişimcilik kültürünün ülkemizde yaygınlaşmasıyla birlikte dünya arenasında daha fazla markanın boy göstereceğine vurgu yaptı ve sözlerine şöyle devam etti;
“Gerekli desteğin sağlanması ve başarı yakalamış girişimcilerin doğru şekilde tanıtılmasıyla bu coğrafyadan çok daha fazla girişimcinin çıkacağına inanıyorum. Geçtiğimiz yıl ‘World Entrepreneur Of The Year – Dünya Yılın Girişimcisi’ ünvanını kazanan Erzincan doğumlu iş adamı Chobani Yoğurtları Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hamdi Ulukaya, girişimcilik konusunda ülke insanına olan inancıma güzel bir örnek teşkil ediyor.”

 

Girişimcilere birçok kapı açıyoruz

“Yılın Girişimcisi” programına katılan girişimciler açısından prestijin yanı sıra birçok iş fırsatı da sağladığını belirten EY Yılın Girişimcisi Ülke Lideri Demet Özdemir ise, “Yılın Girişimcisi, bir yarışmadan çok iş dünyasından önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşen bir girişimcilik programı. Bu program vesilesiyle, katılan tüm finalistlere ülke çapında bilinirliklerini arttırmak, yerel ve global pazarlarda önemli bir network ağı içerisine dahil olmalarını sağlamak ve iş dünyasının önde gelen iş adamlarından oluşan bağımsız jüri üyeleri ile tanışma fırsatı sağlamak gibi birçok fayda sağlıyoruz. Markanın değerine büyük katkı sağlayan bu lokalsürecin sonunda Monte Carlo’da düzenlenen EY Dünya Yılın Girişimcisi programında Türkiye’yi temsil eden Yılın Girişimcisi, global bir platforma da açılmış oluyor. Bu platform üzerinden kazanılan ilişkiler yeni iş fırsatları sunuyor” dedi.

“World Entrepreneur Of The Year – Dünya Yılın Girişimcisi" hakkında

İş yaşamında başarılara imza atan girişimcileri ödüllendirmek ve dünya çapında girişimcilik ruhunu teşvik etmek için 1986 yılında ABD’de başlatılan ve bugün 60 ülkede 145’den fazla şehirde düzenlenen ‘Yılın Girişimcisi’ programında bugüne kadar dünya çapında 900’ün üzerinde girişimci ödüllendirildi.

Yılın Girişimcisi programı, yaratıcılıklarını kullanan, büyük bir azimle çalışan, başarılı ve büyüyen işler kuran girişimcileri ödüllendirmek, onların iş dünyasına ilham kaynağı olabilecek girişimcilik hikayelerini tüm dünyayla paylaşmalarına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Ödül kazanan Baydöner hakkında detaylı bilgi için www.baydoner.com web adresini inceleyebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor