IBM, Küresel Girişimcilik Gününde Ankaralı Şirketlerle Buluştu

Pazara bir sonraki büyük fikri getiren girişimcilere kapılar açıp kaynaklar sağlayan, onları IBM’in geniş ekosistemiyle bir araya getiren IBM Küresel Girişimcilik Programı Ankara Garaj’da düzenlendi. Detaylar haberimizde..

Pazara bir sonraki büyük fikri getiren girişimcilere kapılar açıp kaynaklar sağlayan, onları IBM’in geniş ekosistemiyle bir araya getiren IBM Küresel Girişimcilik Programı Ankara Garaj’da düzenlendi.

IBM Türk, 19 Şubat’ta Ankara Garaj’da yenilikçi vizyona sahip, genç girişimci şirketlerle bir araya geleceği bir etkinlik düzenledi. IBM Küresel Girişimcilik Programı kapsamında gerçekleşen etkinlik 2008 yılında ilk kez IBM tarafından duyurulan Akıllı Dünya vizyonuyla örtüşen projeleri geliştirmeye aday şirketleri hedefledi.

Küresel Girişimcilik Günü ile IBM, Türkiye’deki girişimcilerin çalışmalarını yenilikçi ve küresel oyuncu olarak sürdürmeleri için önem taşıyan konuları gündeme taşıdı, yeni kaynaklar yaratacak fırsatları tartıştı, girişimcileri IBM’in iş ortakları, yatırımcılar, akademisyenler, öğrenciler, teknik danışmanlar ve endüstri uzmanlarından oluşan ekosistemiyle buluşturdu.

IBM’in Türkiye’de ve dünyada sunduğu işbirliği modellerini, kuluçka merkezlerine ve başlangıç seviyesi girişimcilere verdiği destekleri değerlendiren IBM Ekosistem Geliştirme Bölüm Müdürü Jale Akyel “103 yıllık bilgi birikimi, 21 yıllık patent şampiyonluğu ve 76 yıllık yerel pazar deneyimini de arkamıza alarak Türkiye'deki şirketlere yenilikçiliği benimsemeleri ve küreselleşmeleri için destek oluyoruz. İnovasyon IBM’in DNA’sında var ve inovasyonun girişimciler için bir farklılaşma aracı olduğuna inanıyoruz. Toplulukların ve ekonominin gelişimini sağlayan asıl unsurun girişimci ruh olduğunu düşünüyoruz. Ve IBM, Küresel Girişimci Programı gibi pek çok girişim ile pazara bir sonraki büyük fikri getiren girişimcilere kapılar açıp kaynaklar sağlıyor. 2000 yılından bu yana, IBM yeşil enerji, sağlık, ve taşımacılık alanlarında dünya çapında 1,500’den fazla start-up şirketin büyümelerine hız kazandırmalarına yardımcı oldu.

IBM’in tüm bu girişimlerin amacı start-up şirketlerini iş dünyasıyla buluşturmak ve Akıllı Dünya yaratabilmeye yardımcı olacak bir ortam yaratmaktır. Girişimci ruhuyla ön plana çıkan ülkemizdeki yeni nesil şirketlerle bu etkinlik ile bir araya gelmekten mutluluk duyduk.” dedi.

IBM Küresel Girişimcilik Programı hakkında detaylı bilgi için www.ibm.com/isv/startup web adresini, Ankara Garaj hakkında detaylı bilgi için www.garaj.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kurumsal Haberler kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor