Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoparkında "Kuluçka Merkezi" Açıldı!

YTÜ Teknopark Kuluçka Merkezi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. İleri teknoloji odaklı Ar-Ge ve inovasyon fikrini, işe dönüştürmesi için teşvik edilen YTÜ Teknopark AŞ'nin 36 kuluçka firmasında, 80'e yakın geleceğe yön verecek bilim insanları destekleniyor. Detaylar haberimizde..

Yıldız Teknopark A.Ş'nin Türkiye 2023 hedefleri doğrultusunda, ileri teknolojiye dayalı yeni fikirler ve genç girişimcilere destek olmak amacıyla oluşturduğu Kuluçka Merkezi açıldı. 

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa  Kampüsü Teknopark Binası'ndaki merkezin açılışını yapan Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, görevi ilk aldığında üniversiteyi Ar-Ge ve inovasyon konusunda Türkiye'de ilk sıraya götürme hayali olduğunu belirterek, Teknopark'ın geliştiğini, 200'e yakın firma olduğunu, 2 bin 500'ün üzerinde Ar- Ge mühendisinin çalıştığını söyledi. 

Dışarıdan da firmalarla işbirliği yapan 150'ye yakın hocanın olduğunu, öğrencilerin de firmalarda hem staj yapma hem de mezun olunca iş bulma imkanları bulduğunu ifade eden Yüksek, YTÜ'nün, üniversite ve sanayi arasındaki işbirliğini geliştirmek için oluşturulan ve devlet tarafından desteklenen teknoloji transfer ofisinin desteğini alan ilk 10 üniversite arasında yer aldığını kaydetti.  

Yüksek, TÜBİTAK'tan da eğitim programı desteği aldıklarını, İstanbul Sanayi Odası, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İstanbul Ticaret Odası gibi bir çok kurumla da işbirliği içerisinde olduklarını kaydetti. 

Genç girişimcilerin kendi istedikleri projelerini hayata geçirme imkanına sahip olacakları TİM ile yapılacak olan Ar-Ge İnovasyon Atölyesi'nin de 4-5 ay sonra hayata geçeceğini dile getiren Yüksek, "Türkiye'nin hayali dünyada ilk 10 ekonomiye girebilmek. Bunun da yolu katma değer sahibi inovatif ürün üretmekten geçiyor. Yani ne kadar çok domates, karpuz üretirseniz üretin, ithalat, ihracat açığını kapatma imkanımız yok. Tek yolu katma değerli ürünler üretmektir. Bunun yolu da üniversitelerden, Ar-Ge merkezlerinden, teknoparklardan geçiyor. Türkiye'de 150'nin üzerinde Ar-Ge merkezi, 50'nin üzerinde de teknopark var. Ar-Ge merkezlerine eleman geliştirmemiz lazım. İnovatotif ürün üretilmesi, nitelikli, eğitimli insanlardan geçiyor. Üniversite olarak bu işe talibiz" dedi. 

Sanayi Bölgesinde Teknopark 

Türkiye'nin Ar-Ge'ye verdiği desteğin arttığını ifade eden Yüksek, sanayi kuruluşlarının da buna önem verip, bu sektöre para yatırmaları gerektiğini söyledi. Kuluçka Merkezi'nde 35'in üzerinde firmanın yer aldığını, bunun bir başlangıç olduğunu belirten Yüksek, İkitelli organize sanayi bölgesindeki teknopark inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu, kurulacak kuluçka merkezinde 50'ye yakın firmanın yer alacağını kaydetti. 

Teknopark AŞ. Genel Müdürü Mahmut Karaman da, genç girişimcilere ev sahipliği yaptıklarını belirterek, Türkiye'de kuluçka merkezlerinin yeni bir olgu olduğunu ve geçmişinin birkaç yıla dayandığını söyledi. Bilim insanlarının geleceğin Ar-Ge ve inovasyon projelerine imza atabilmeleri için başlangıç aşamasında desteklenmeleri gerektiğini vurgulayan Karaman, merkezde ileri teknolojide fikri olan genç girişimcileri ve geleceğe yön verecek ileri teknoloji projelerini desteklediklerini anlattı. 

YTÜ kaynaklı haberimizi tüm YTÜ ailesi başta olmak üzere teknolojik ve inovatif fikirleri olan Yıldızlı öğrencilerin ve tüm genç girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor