Bilişimin Başarılı Kadınları 2 Mart’ta DevFest Women’da Buluşuyor!

Türkiye’de ilki 2013 yılında düzenlenen DevFest konferansı bu yıl 2 Mart’ta farklı bir format ile düzenlenecek. Bahçeşehir Üniversitesi’nde gerçekleşecek etkinlik Kadınlar Günü nedeniyle bu defa teknoloji ve yazılım dünyasındaki kadınları ile sizleri bir araya getirecek Detaylar haberimizde..

Google’ın desteklediği ve GDG'ler (Google Developer Group) tarafından düzenlenen ücretsiz yazılım ve teknoloji etkinliklerinden oluşan DevFest  2013 yılının Kasım ayında İstanbul, Ankara ve Eskişehir'de düzenlendi.  2 Kasım'da düzenlenen DevFest İstanbul, yazılım dünyasından 1500’e yakın profesyoneli 7 farklı ülkeden 52 konuşmacıyla bir araya getirdi. 

Google, kadınların yazılım ve teknoloji dünyasında yerlerini artırmak, desteklemek ve cesaretlendirmek amacıyla Mart ayında DevFest Women düzenlenmesine ön ayak oluyor. Dünyanın birçok şehrinde düzenlenecek konferansların bir ayağı da 2 Mart’ta İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde pek çok önemli firmanın desteği ile gerçekleşecek. Teknoloji ve yazılım dünyasından Türk ve yabancı birçok başarılı kadının konuşmacı olarak yer alacağı konferans;  sadece kadınları değil, erkekleri de etkinliğe davet ediyor.

DevFest Women konuları mobil teknolojiler, web teknolojileri, backend, yazılım geliştirme, girişimcilik olarak belirlenmiş olsa da program oldukça geniş. Konferansta teknoloji ve yazılım dünyasının başarılı kadınlarının ilham verici konuşmalarının yanı sıra, uygulama geliştirme atölyeleri, workshoplar, oyunlar ve yeni teknolojileri tanıtan standlar yer alacak. Google,Kariyer.net ve Webrazzi gibi başarılı firmaların sponsor olarak desteklediği konferansın konuşmacıları ve içeriği 22 Şubat’ta yine etkinliğin web adresinden duyurulacak. Etkinlikteki konuşmacılar bu hafta açıklanacak. İlk isim PHP dünyasından Erika Heidi Reinaldo

GDG (Google Developer Group İstanbul) İstanbul başta olmak üzere çeşitli şehirlerdeki GDG Eskişehir, GDG Ankara, GDG Konya,  İTÜ IEEE öğrenci kulübü, ITU IEEE Women in Engineering ile teknoloji etkinlik platformu TechMeetup’ın ortaklaşa organize ettiği konferansa katılım tamamen ücretsiz olup, 2 Mart 2014 tarihindeki etkinliğe kayıt için başvurular devfesttr.com/women adresinden yapılabilir.

Haberimizi bilişim sektöründe profesyonel veya girişimci olarak faal olan kadın okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor