TÜBİTAK Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması Devam Ediyor!

Amacı öğrencilerin çeşitli alanlarda yenilikçilik içerikli iş fikirlerini ortaya çıkarıp hayata geçirmeleri için fırsatlar sunup destek olmak olan TÜBİTAK Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması devam ediyor. Yarışam başvurularında son gün ise 3 Mart 2014. Detaylar haberimizde..

Lisans, lisansüstü, önlisans veya açık öğretim öğrencilerinin katılabildiği "Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması" başvuruları 2 Ocak'ta başladı. Amacı öğrencilerin çeşitli alanlarda yenilikçilik içerikli iş fikirlerini ortaya çıkarıp hayata geçirmeleri için fırsatlar sunup destek olmak olan yarışma başvurularında son gün ise 28 Şubat 3 Mart 2014.

TÜBİTAK'ın düzenlediği programın amacı çeşitli alanlarda yenilikçilik içeren iş fikri olan ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine, fikirlerini hayata geçirmelerine yönelik uygun ortamı hazırlamak için destek sağlamak. Bu kapsamda ulaşılması planlanan temel hedefler şöyle;

  • Ülkemizin uluslararası rekabet gücünü arttırmak için bilimsel bilginin ticari değere dönüşmesine katkı sağlamak
  • Gençlerin kendilerine hem maddi hem de manevi anlamda tatmin sağlayacak kariyer hedefleri oluşturmalarına ve böylece bilinçli ve nitelikli işgücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak
  • Kariyerlerinde girişimcilik fırsatlarını değerlendirmeyi hedefleyen öğrencilere, bu hedeflerine katkı sağlayacak bir “öğrenme ve uygulama” deneyimi sunmak
  • Ülkemize etkin çalışabilen, stratejik düşünebilen, küresel entegrasyon sürecini başarıyla yönetebilecek yeni işletmeler kazandırmak.

Yarışmaya Kimler Başvurabilir ? 

  • Ön Lisans Öğrencileri
  • Lisans Öğrencileri
  • Lisansüstü Öğrencileri
  • Açık Öğretim Fakülteleri Öğrencileri

Başvuru Tarihleri:

Başvuru 2 Ocak - 28 Şubat 3 Mart
1. Değerlendirme 3-28 Mart
İş Planı Seminerleri     31 Mart - 11 Nisan
İş Planı Yükleme  14 Nisan - 16 Mayıs
2. Değerlendirme   19 Mayıs - 9 Haziran
Final Sergisi   23-24 Haziran
Ödül Töreni   25 Haziran

Süreç Nasıl İşliyor? 

  • Başvuruların toplanması (e-bideb.tubitak.gov.tr)
  • Jüriler tarafından 1. değerlendirmelerinin yapılması (belge üzerinden)
  • 1. aşamayı geçen başvuru sahiplerinin TÜBİTAK online girişimcilik eğitimi portalından yararlandırılması (yaklaşık 60 saatlik video eğitimi)
  • 1. aşamayı geçen başvuru sahiplerine, belirlenen üniversitelerde iş planı hazırlama eğitimleri verilmesi
  • İş planları hazırlama soruları için Webinar yoluyla destek sağlanması
  • Proje sahipleri tarafından oluşturulan iş planlarının toplanması
  • Jüriler tarafından 2. değerlendirmelerin yapılması (iş planları üzerinden)
  • 2. aşamayı geçen projelerin Ankara’da sergilenmesi (2 gün)
  • 3. değerlendirmelerin (Final Değerlendirmesi) yapılması (Mülakat-Sunum)
  • Finalde başarılı olan başvuru sahiplerine düzenlenecek ödül töreniyle ödüllerinin verilmesi

Değerlendirme Süreci Nasıl?

TÜBİTAK BİDEB tarafından programın yürütülmesinde görev alacak bir “Yürütme Komitesi” oluşturuluyor. Değerlendirmelerde görev alacak jüri heyeti, komite tarafından önerilecek, BİDEB tarafından onaylanıyor.

Başvurular, ilgili jüri heyetleri tarafından, Yürütme Komitesince belirlenen değerlendirme kriterleri üzerinden değerlendiriliyor. Değerlendirme üç aşamadan oluşuyor.

1. Aşama Değerlendirme: Başvuruların tamamı kategoriler itibariyle oluşturulan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor. Değerlendirme sonucunda ikinci aşamaya geçen kişiler/gruplar belirleniyor.

2. Aşama Değerlendirme: Birinci aşamayı geçen kişi/gruplar İş Planı Hazırlama Seminerlerine alınır. Seminerler sonrasında iş planları hazırlanarak online olarak sisteme yüklenir. İş planları jüri tarafından değerlendirilerek her kategoride başarılı olan kişi/gruplar belirlenir.

3. Aşama Değerlendirme (Final): İkinci aşamayı geçen kişi/gruplar iş planlarını jüri önünde 10 dakikayı aşmanir.yacak şekilde sözlü olarak sunuyorlar. Sunumlar sonrasında her kategorinin birinci, ikinci ve üçüncüsü belirleniyor.

Peki Ödüller ?

Farklı kategorilerde düzenlenen yarışmanın her kategori için ödülleri ise şöyle:
 - 1.lik Ödülü: 10.000 TL
 - 2.lik Ödülü: 7.500 TL
 - 3.lük Ödülü: 5.000 TL

Yarışma hakkında diğer tüm detayları bu sayfadan ve buradaki sayfalardan edinebilirsiniz.

Başvurular için son tarihin 28 Şubat 3 Mart 2014 olduğunu ve internet üzerinden e-bideb.tubitak.gov.tr  adresinden başvuru yapabileceğinizi hatrınıza sunuyoruz. Yarışma ile ilgili gelen soru/cevapları forum.tubitak.gov.tr internet adresinde bulabilir, ayrıca yeni sorularınızı forum üzerinden iletebilirsiniz.

Haberimizi iş fikrine sahip üniversite öğrencisi okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor