Türkiye'nin En Etkileyici Mentorları Girişim Savaşçısı İçin Bir Arada!

Girişim Savaşçısı programı bilindik girişimcilik eğitimlerine pek benzemiyor. Çünkü bu programa Türkiye’nin, dijital sektördeki öncüleri mentor olarak destek sağlıyor. Detaylar haberimizde..

Girişim Savaşçısı programı bilindik girişimcilik eğitimlerine pek benzemiyor. Çünkü bu programa Türkiye’nin, dijital sektördeki öncüleri mentor olarak destek sağlıyor. Mentorlardan birisi de YemekSepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın. Girişim Savaşçıları’na "internet projeleri" konusunda eğitim veren Aydın, Türkiye’nin önde gelen internet sitelerinden birisi olan YemekSepeti.com’un kurucusu ve aynı zamanda yeni projelere yatırım yapan ve destek veren bir girişimci mentoru.

Bir diğer önemli isim ise PeakGames kurucusu Sidar Şahin. Peak Games Türkiye’nin dışında, Kuzey Amerika, Meksika, Orta Doğu ve Kuzey Afrika gibi gelişen dijital pazarlarda, hizmet verdiği bölgenin kültürleriyle bağdaşan oyunlar geliştiren ve de hali hazırda 16 milyon aktif kullanıcısı olan bir şirket. Sidar Şahin aynı zamanda Türkiye’nin en büyük online alışveriş sitelerinden birisi olan Trendyol.com’un da ortağıydı. Şahin, Girişim Savaşçıları’na "mobil uygulamalar" üzerine mentorluk desteği veriyor. Ne de olsa artık internet sitesi sahip olmak yeterli değil çünkü bu işin bir de mobil tarafı var.

Google Türkiye Pazarlama Müdürü Özgür Kirazcı  "pazarlama stratejileri" üzerine, Turkcell Perakende Ticaret Bölüm Başkanı Sait Ayaydın  "perakendecilik"  üzerine, Ogli Platform Genel Müdürü Umur Özkal "lojistik" üzerine, PayU Ülke Müdürü Emre Güzer  "e-ödeme sistemleri" üzerine, Türkiye Fütüristler Derneği Başkanı Ufuk Tarhan  "gelecek bilimi" üzerine katılımcılara eğitim veriyor.

Girişimcilik ve dijital sektördeki deneyimli kişilerden birisi, Dakick.com’un kurucusu, “Dijital Girişimcilik Rehberi” ve “Silikon Vadisi ve Girişimcilik Rehberi” kitaplarının yazarı Serkan Ünsal da programdaki bir diğer mentor. Kendisi Savaşçılara "e-girişimcilik" üzerine özel bir aktarımda bulunuyor.

Uzman Psikolog ve Genç Fütüristler Başkanı Barış Gürkaş, Girişim Savaşçısı programı mülakat sürecinde programa destek sağlayanlardan. Mülakat sürecinde başvuran kişilerle birebir mülakat gerçekleştiren ve yapılan 2 adet kişilik testinin de değerlendirilmesini yürüten Barış Gürkaş, eğitime kabul edilen katılımcılara "satış psikolojisi" ve "ikna teknikleri" üzerine eğitim veriyor.

Her girişimin marka olabilmesi için belirli çalışmaları yerine getirmesi gerekir. Girişim Savaşçısı eğitimi içinde logo ve kurumsal kimlik oluşturma da önemli bir yer tutuyor. Bu konuda da Marka İletişimi Uzmanı Mehmet Oğuz Maden, programa destek veren uzmanlardan birisi. Girişim Savaşçıları’nın iş fikirleri oluştuktan sonra hepsine birer kurumsal kimlik ve logo Mehmet Oğuz Maden tarafından hazırlanıyor.

İşlerini kuran Girişim Savaşçıları’nın ilerleyen dönemlerde yatırımcıya gittiklerinde ne yapmaları gerektiğini onlara öğreten isim ise İnventram Genel Müdürü Cem Soysal’dan başkası değil. Galata Business Angels Üyesi ve Melek Yatırımcı lisansına sahip Soysal, katılımcılara iş planı düzenleme ve yatırımcıya yapılacak sunumu hazırlama ile ilgili destek sağlıyor.

İşin ilginç ve güzel tarafı ise bu saydığımız isimler programdaki mentorların yarısı bile değil. 20 mentor ve eğitimcinin 32 farklı başlık üzerine destek verdiği Girişim Savaşçısı programı, mezunlarına sıfırdan kendiişlerini kurduruyor ve talep eden Savaşçı mezunlarına da kurumsal şirketlerde kurum içi girişimci olarak işe girmelerinde destek veriyor.

Siz de Türkiye’nin önde gelen bu mentorları ile birlikte çalışarak kendi başarı hikayenizi yaratmak istiyorsanız  programının internet sitesi www.girisimsavascisi.org/basvuru-formu ön başvuru formunu doldurarak seçmelere katılabilirsiniz. Belki de herkesin konuşacağı sıradaki yeni başarı hikayesi sizindir, ne dersiniz?

Haberimizi eğitim ve danışmanlık ihtiyacı duyan girişimci okurlarımız başta olmka üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor