"Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar" Projesinden Haberdar mısınız?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Intel ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği arasındaki işbirliği ile gerçekleştirilen ¨Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar¨ projesi, 22 – 23 Şubat 2014 tarihinde Gaziantep'te. Detaylar haberimizde..

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Intel ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği arasındaki işbirliği ile gerçekleştirilen ¨Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar¨ projesi, 18 – 30 yaş arası gençler aracılığıyla ile özellikle kaynaklara erişimin sınırlı olduğu kesimlerde kadınların konumlarının güçlendirilmesi ve kadına karşı ayrımcılığın önlenmesine yönelik olarak teknoloji kullanımı ile yenilikçi çözüm önerileri ve/veya sosyal girişimcilik projeleri üretmeyi hedefliyor.

Program çıktıları olarak, bölgesel bazda kadınların birçok farklı alanda (eğitim, sağlık, çevre, yetki ve karar alma mekanizmalarındaki rolleri, ekonomi ve yoksulluk gibi alanlar) karşılaştıkları problemlere yeni yaklaşımlarla uygulanabilir çözüm önerileri geliştirilmesi hedefleniyor.

Bu amaçla oluşturulan projenin uzun soluklu olması planlanaıyor. Böylece Türkiye’de kadınların konumlarının güçlendirilmesi ve bölgesel ekonomik kalkınmaya katılımlarına yönelik farkındalık ve fırsat yaratmak amaçlanıyor. Ayrıca, kırsal alanda kadınların ekonomide üretken duruma geçmeleri, farklı sektörlerde sürdürülebilir gelire ulaşmaları amacıyla gelir getirici, sürdürülebilir ve yenilikçi çözüm önerileri oluşturmak hedefleniyor.

Proje 4 Aşamadan Oluşuyor 

1.Fikrin Oluşturulması: Kullanıcı durumunu keşfetmek ve problem alanlarını saptamak 

2.Fikrin Onaylanması: 2 günlük Fikir Kampı ile fikirlerin doğrulanması

3.Fikrin Geliştirilmesi: Fikir Kampı sonrasında ortaya çıkan iş fikirlerinin ve planlarının geliştirilmesi için devam eğitimlerinin alınması, modelleme ve gruplara mentorlük yapılması

4.Fikrin Test Edilmesi: Kullanıcı grubunda çözümün uygulanması ve etkinin gösterilmesi  

Projenin 3. Kampı (Gaziantep Fikir Kampı) 22 – 23 Şubat 2014 tarihleri arasında 18 – 30 yaş aralığındaki gençlerin katılımı ile gerçekleştirilecek. Sizler de Gaziantep Fikir Kampı’nda bulunmak ve kadınların karşılaştığı toplumsal sorunlara yönelik çözümler üretmek istiyorsanız son başvuru tarihi olan 17 Şubat 2014’e kadar buradaki formu doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz. 19 Şubat 2014 tarihinde değerlendirme sonuçları paylaşılacak.

Kampta üretilecek olan fikirler arasından yapılacak olan jüri değerlendirmesi ile 3 proje belirlenecek. Seçilecek olan 3 projenin hayata geçirilmesi için kamp sonrasında dereceye giren gruplara 24 Şubat 2014 tarihinde devam süreçleri ile ilgili bir eğitim verilecek. Seçilen ve bu eğitimi alan gruplar ile fikirlerini hayata geçirmek üzere mentörler ve rehberler eşliğinde 12 haftalık bir süreç başlamış olacak. Program hakkında daha detaylı bilgi için www.gencfikirlerguclukadinlar.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi genç kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor