Singularity University'nin Küresel Etki Yarışması Türkiye'de!

Farklı bir eğitim modeliyle NASA'da bulunan Kampusunda teknoloji odaklı çalışmalarıyla çığır açan Singularity University, Küresel Etki Yarışması'nı düzenliyor. Kazanan aday 10 haftalık yaz programına(GSP) katılacak. Detaylar haberimizde..

NASA'da kurulu Singularity University(SU) bu yıl Türkiye Küresel Etki Yarışması'nı açıyor. Seçilen projenin sahibi NASA'da kurulu bu Üniversite'nin Yaz Programı'na tam burslu katılmaya hak kazanacak. Türkiye'den girişimciler, sanatçılar, teknoloji tutkunları, bölgelerindeki 1 Milyon ve üzeri insanın yaşamını iyileştirmeyi amaçlayan projeleriyle yarışmaya başvurabilirler.

Singularity University'nin Küresel Etki Yarışması, katlanarak gelişen teknolojilerin kullanımıyla insanların yaşamını iyileştirecek yeniliklerin ortaya konmasını amaçlıyor. Üniversite, yarışmayı bölgeye üçüncü kez getiriyor. İlk ikisinde Orta ve Doğu Avrupa şemsiyesi altında Budapeşte merkezli olarak gerçekleşen bölgesel yarışma bu sene Türkiye merkezli ve yakın çevresine açık olarak düzenlendi. Bu yıl teması İklim, Çevre ve Enerji odaklı olarak açılan yarışmayı kazanan, bu yaz, Üniversite'nin GSP'14 Lisansüstü Programı'na katılacak. 25.000$ değerindeki ödül, eğitim, konaklama ve yemek masraflarını karşılayacak.

Başvuracak Adaylar:

  • Graduate Studies Program (GSP)'n ilk günü 21 yaş ve üstü olmalı,
  • Yazılı ve sözlü akıcı bir İdahil GSP'ye başvuru koşullarını karşılıyor olmalı,
  • 10 Haftalık GSP programının tamamına katılabilecek olmalı,
  • GSP'ye katılabılmek için ABD'ye seyahat edebilecek bir vizeye ve geçerli pasaporta sahip olmalı

SU Küresel Etki Yarışması Türkiye 2014'ün başvuru sürecinde adaylar gic.singularityu.org adresindeki yarışma sitesinden 21 Şubat tarihine kadar katılımlarını tamamlayacaklar ve iki turda değerlendirilecekler. Finale kalan projeler 28 Şubat tarihinde açıklanacak, Mart ayında finalistler jüri önünde projelerini sunacaklar. Yarışmanın dili İngilizce'dir.

Singularity University Hakkında

Singularity University(SU), ABD'nin Kaliforniya eyaletinde NASA Araştırma Merkezi'nde Silikon Vadisi'nin beyin takımına dahil kişiler tarafından kurulmuştur. Bu Üniversite, 3D Printing/ 3 Boyutlu Yazıcı, alternatif ulaştırma(ör. Tesla otomobil) veya uzay teknolojileri gibi üstel hızlarda gelişen teknolojiler, eğilimler ve yenilikler hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bilim insanları, araştırmacılar, girişimciler ve devlet mensuplarının buluştuğu bir merkezdir.

Zorlu giriş kurallarını aşarak programlara kabul edilenler yoğun eğitimlere katılıyor, bölgenin en büyük firmalarına ziyaretlere- ör. Facebook, NASA, Google, Cisco- ve son derece heyecanlı girişimci firmaların çalışma alanlarına girme ve inceleme imkanlarına sahip oluyorlar. Dersler sırasında Silikon Vadisi'nin büyük isimleriyle dirsek teması içinde çalışıyorlar. 10 haftalık program sonunda bölgedeki yatırımcılardan fon sağlayarak kendi işlerini kurabiliyorlar.

Unutmayın, 21 Şubat tarihine kadar  SU Küresel Etki Yarışması Türkiye 2014' e gic.singularityu.org  web adresinden başvuruda bulunabilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor