Yıldız Adayları, Ömer Ekinci 2014'ün 12 Yıldız'ı İçin Sizleri Arıyor!

Her yıl 12 Yıldız kadrosunu yenileyip bu projelere yine enerji, heyecan ve yetenekleri ortak etmek isteyen Ömer Ekinci, 2014 yılı için seçeceği 12 Yıldız’ı arıyor. 2013’ün 12 Yıldız’ından bayrağı teslim alacak ve daha ileriye taşıyacak yeni yıldızlarını arıyor. Detaylar haberimizde..

Ülkemiz gençliğine yönelik projeleriyle adından sıkça söz ettiren ve gençliğimizle ilgili bir proje deryası olan Ömer Ekinci, geçtiğimiz sene 800 genç arasından seçtiği 12 genç yıldız ile Kazan-Kazan-Kazandır modeliyle güzel bir Sosyal Girişime imza atmaya başlamıştı.

Ömer Ekinci, 2013’ün 12 Yıldızıyla birlikte pek çok sayıda başarılı çalışmaya imza atmakla kalmayıp önümüzdeki yılların trendi olacak projelerin de temelini attı.

Her yıl 12 Yıldız kadrosunu yenileyip bu projelere yine enerji, heyecan ve yetenekleri ortak etmek isteyen Ömer Ekinci, 2014 yılı için seçeceği 12 Yıldız’ı arıyor. 2013’ün 12 Yıldız’ından bayrağı teslim alacak ve daha ileriye taşıyacak yeni yıldızlarını arıyor.

Peki 12 Yıldız Nedir?

12 Yıldız, kültürümüzde bin yıla yakın bir geçmişi olan “Usta-Çırak” ilişkisi ile, seçilmiş 12 gence yönelik bir yıllık bir gelişim süreci oluşturarak onları her yönden güçlendirmeyi hedefleyen bir sosyal yaklaşım. Bu sürecin sonunda bu 12 genci; sosyal yönü güçlü genç liderler haline getirerek onların da kendi çıraklarını yetiştirmeyi hedefleyen genç ustalara dönüştürmeyi amaçlamakta.

12 Yıldız aslında bir hedeftir. “Gençler yarınımızdır” basmakalıp yargısını değiştirmek, yerine “Gençler bugünümüzdür ve birbirinden sorumludur” algısına sahip gençleri yetiştirmek üstüne bir hedef…” diyen Ömer Ekinci , 12 Yıldız’ı tanımlarken sözlerine şöyle devam ediyor;

Sadece kendisinden sorumlu olmayan, yaşadığı ülkenin ve dünyanın farkında olan, eleştirebilen ama şikayet üretmeyen, değiştirmeyi ve daha iyisini yapmayı hedefleyen ve dahası “yapan” gençlerin dünyaya nasıl artı değer üretebileceğini, dünyayı nasıl daha yaşanılabilir, daha güzel bir yer yapabileceğini göstermek istiyoruz.

Peki, 12 Yıldız 2013’de Neler Yaptı?

2013 yılı, 12 Yıldız’ın ilk yılıydı, bir bebeğin ellerinin yardımıyla ilk yürüyüşü, zayıf bir meyve fidanının verdiği ilk meyve gibi. Her biri farklı kültürlerden, dünya görüşlerinden, hayat tecrübelerinden gelen 12 genç; önce bir aile olmayı, sonra anlaşmazlıklarda uzlaşmayı, sonra beraber öğrenmeyi ve beraber hayal etmeyi, en son olarak da birlikte üretmeyi, proje yapmayı öğrenmiş. Ülkemizin bugünlerde özellikle ihtiyaç duyduğu bu sosyal kazanımın hangi çalışmalarla ve nasıl yapıldığının detaylarına buradan erişebilirsiniz.

Yapılan başlıca çalışmaları kısaca sıralayacak olursak;

  • Yıldızlar, kendi alanının uzmanı A. Selim Tuncer, Güven Borça, Mehmet Gündem, Mehmet Söylemez, Timur Tiryaki, Nasuh Mahruki gibi isimlerin deneyimlerini özel söyleşilerle dinleme şansı buldu.
  • Eğitim ve seminerlere, 12 Yıldız olarak özel davetiyeler alıp bu etkinliklere katılarak deneyimlerini arttırdı.
  • Yıldızlar, Anadolujet ile farklı şehirlere giderek “Türkiye Uçuyor” projesine katıldı. Türkiye gençlerle nasıl uçar? Sorusuna cevap aramak ve Anadoludaki genç arkadaşlarımıza umut aşılamak için Anadolu’ya gitti.
  • #Ezberbozanlar projesini başlattı. İlham veren hikayeleri olan kişileri sahneye çıkardı ve internetten canlı yayınlanan #Ezberbozanlar konferansı ile sadece Türkiye’de değil, tüm Balkanlarda ve bazı Avrupa ülkelerinde salonları dolduran gençlere İstanbul’dan umut götürdü. İlk #Ezberbozanlar da Dr. Ahmet Paksoy, Ramazan Bingöl, Fatmanur Erdoğan ve Emrah Altuntecim konuk oldu.
  • 5 üniversitede Üniversite Liderleri, 3 şehirde Şehir Liderleri ve 12 ülkede Ülke Liderleri belirlendi.

12 Yıldız 2014’de Neler Yapacak?

2014 yılında, 2013’den farklı olarak tek bir usta olmayacakmış. Ömer Ekinci tarafından 2013 yıldızları arasından seçilecek bazı yıldızlar 2014 yılında “Kalfa” olarak yeni “çıraklara” destek olacak. Hem projelere, hem yeni yıldızların gelişim sürecine katkıda bulunacak. 2013 projelerine ve yeni projelere tam gaz devam edilecek.

12 Yıldız 2014’e Kimler Başvurmalı? (Başvuru Şartları)

  • İstanbul’da ikamet eden;
  • Sosyal yönü kuvvetli, sadece kendisi için yaşamayan
  • Hata yapmaktan da denemekten de korkmayan
  • Seçilmiş insan olmasa bile seçilmiş insan gibi davranmamak için hiçbi sebebi olmayan
  • Bu ülkeden, bu dünyadan aldıklarını, fazlasıyla bu ülkeye, bu dünyaya ve kendinden sonrakilere bırakmayı amaçlayan
  • Vaktini, aklını mümkün olduğunca ayırabilecek
  • Ekip ruhunun, takım oyununun öneminin farkında olan,
  • Bu yıl içinde askerlik gibi, evlilik gibi, uzun süreli seyahat gibi, aşırı ders/iş yoğunluğu gibi planları olmayan
  • Medeni durumu, inancı, kökeni, eğitim durumu ne olursa olsun “genç” olan, “genç” hisseden. (Evet, yaş sınırı da yok)

Başvuru kriterleriyle ilgili diğer detayları buradan okuyabilirsiniz.

Başvurular 22 Ocak 2014 Akşamı Bitiyor!

30 Aralık 2013’te başlayan başvurular 22 Ocak 2014 Çarşamba günü saat 20.00 ye kadar devam ediyor.  25 Ocak 2014 Cumartesi günü yapılacak etkinlikle hem ikinci #Ezberbozanlar etkinliğini gerçekleştirilip hem de 2014 Yıldızlarının açıklanacağı, 2013 Yıldızlarının da görevlerini 2014 yıldızlarına devredeceği bir organizasyonu düzenlecekmiş.

Einstein'ın  “Dünya yaşamak için tehlikeli bir yer; ama kötülük yapanlar yüzünden değil, durup seyreden ve onlara ses çıkarmayanlar yüzünden.” sözüne atıfta bulunarak, istenen kriterleri sağlayıp kendine güvenen, kendini genç hisseden tüm okurlarımızı 2014'ün 12 Yıldız'ı olmak için başvuruya davet ediyoruz.

12 Yıldız projesiyle ilgili tüm detayları www.12yildiz.org web adresinden edinebilir, sormak istediğiniz detaylar varsa 12 Yıldız’ın twitter / facebook hesabından ya da m12yildiz.ekip@gmail.com adresinden sorularınızı yöneltebilirsiniz. Ayrıca başvurularla ilgili olarak değerli Ömer Ekinci’nin kaleme aldığı makalesini ve 12 Yıldız’ın kurumsal duyurusunu okumanızı tavsiye ediyoruz.

Unutmayın, başvurular 22 Ocak Çarşamba saat 22:00’da bitiyor. Girşim Haber olarak Ömer Ekinci ve tüm 12 Yıldız ailesine çalışmalarında başarılar diliyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Emre Metin
Emre Metin
12 Yıldız'ı yakınen tanıdığımdan ve içlerinde ara ara bulunduğumdan dolayı bu yazıya bir kaç notda ben düşmek istedim,

12 Yıldız aslında bir sosyal girişimcilik projesinden çok , sımsıcak güzel insanlardan oluşmuş bir aile..

Başlarında da bir abileri var ismide Ömer Ekinci gayet mütevazi girişimcinin halinden anlayan ailelerin güvenip çocuğunu teslim edeceği kadar,
güvenilir bir kişi..

Girişimciler olarak bizi anlayan, bizimle ilgilenen, beyfendiden çok abi diyeceğimiz dokunabileceğimiz yüzyüze konuşabileceğimiz bir abiye
çok ihtiyacımız var, bu açığı kapatan 12 yıldız,

Usta-Çırak ilişkisi ile Abi-Kardeş ilişkisini harmanlayıp Türkiye'ye ve yarınlara sosyal girişimler sunmayı hedefliyor.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor