Sektörden Girişim Savaşçısı'na Tam Destek!

Mentor listesinde çok seçkin isimlerin bulunduğu Girişim Savaşçısı Program’ı büyük teknoloji ve girişimcilik kuruluşlarının da desteğini almış durumda. Bu yönüyle program bir girişimcinin ihtiyacı olacak tüm bileşenleri tek bir çatı altında 360 derece destekle girişimci adaylarına sunmayı amaçlıyor.

Mentor listesinde çok seçkin isimlerin bulunduğu Girişim Savaşçısı Program’ı aynı zamanda büyük teknoloji ve girişimcilik kuruluşlarının da desteğini almış durumda. Bu yönüyle program bir girişimcinin ihtiyacı olacak tüm bileşenleri tek bir çatı altında 360 derece destekle girişimci adaylarına sunmayı amaçlıyor. Hedefte Türkiye ve bölge coğrafyasında söz sahibi olan başarılı Türk girişimcileri yetiştirmek var

İnovasyona dayalı fikirlerini hayata geçirmeye çalışan girişimcilerin ihtiyaç duydukları destekleri sağlayan Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu [SUGK] projeye destek verenler arasında yer alırken; gelişmekte olan ülkelerde, etkin girişimcileri destekleyerek, ekonomik gelişime katkıda bulunmak amacıyla kurulmuş uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan Endevour da destekçileri arasında Girişim Savaşçısı’na yer açmış durumda. Bu sayede Girişim Savaşçılar’ı eğitimleri sonrasında da çok değerli mentorlarla ve güçlü bir network ile olan temasını etkin olarak devam ettirebiliyor.

Savaşçılara eğitimleri esnasında Türkiye’de 10.000’den fazla kurum ve kuruluş tarafından bugüne kadar kullanılan e-ticaret çözümleri sağlayıcısı olan İdeasoft’tan e-ticaret paketlerini alırken, ödeme sistemlerinde ise dünyanın en önemli medya ve e-ticaret markalarını bünyesinde bulunduran Naspers’ın bir iştiraki olan, şu an 16 ülkede faaliyet gösteren ve dünyada 25 binden fazla üye işyeri ile çalışan PayU’dan sağlanıyor.

Savaşçılara uluslararası bir kuruluşun desteği ile bir de profesyonel web sitesi paketi veriliyor ve kurumsal kimlik tasarımları özenle hazırlanıyor. Kurulan tüm web siteleri ve Savaşçılar tarafından oluşturulan tüm dijital katalog, firma müziği ve tanıtım filmi gibi özel tanıtım malzemeleri ise 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında, yetkili elektronik sertifika hizmet sağlayıcı (ESHS) olarak hizmet veren TÜRKTRUST A.Ş.’nin yetkili kuruluşu olan Sahiplen.com tarafından online olarak tescil ediliyor.

Google Türkiye de Girişim Savaşçıları’na ücretsiz AdWords kuponu desteği sağlıyor ve bir konuşmacısı ise programa mentorluk yapıyor. Ayrıca Savaşçıların eğitimde kurdukları işlerine yönelik tüm AdWords reklam kampanyaları Sempeak Reklam Ajansı tarafından profesyonelce hazırlanıyor.

Eğitmenleri, mentorları, girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getirerek birbirine ihtiyaç duyan her grubun ihtiyaç duyduğu grupla irtibat haline girmesini sağlayan Stage.Co, Savaşçılar’ın da networkünü hızla genişletmesinde destek sağlayacak.  Dünyanın her yerinden yatırımcılar ile girişimcileri bir araya getirerek, girişimcilerin yatırımcı bulmasına yardımcı olan Boot Camp Ventures ise Girişim Savaşçıları’nın projelerinin doğru yatırımcılar ile buluşmasında açık desteğini ortaya koyuyor.
E-ticaret alalındaki başarılı girişimler arasında yer alan ModaSor.com ve girişimcilik ile ilgili en sık takip edilen haber siteleri olan Girişim Haber ve Patronlar Dünyası Savaşçıların sitelerinin tanıtımına katkı sağlıyor.   

Koç Holding ve Koç Üniversitesi ortaklığı ile Nisan 2010'da kurulmuş bir erken aşama teknoloji, inovasyon ve fikri mülkiyet hakları yatırım, ticarileştirme ve danışmanlık şirketi olan İnventram, Savaşçıları program sonrasında kendi yatırımcı ağı ile bir araya getiriyor. Dünyanın en büyük melek yatırımcı platformu olan Keiretsu ve şu sıralar ülkemizde hızlı bir çıkış yakalayan kitle fonlama sitesi Fongogo.com da Savaşçılara yatırım alma konusunda destek sağlayan diğer kuruluşlar arasında yer alıyor.

Projeye şu anda global pazardaki en büyük 3. sosyal oyun şirketi olan 25 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı bulunan Peak Games’in Kurucusu Sidar Şahin ve 14 milyar Euro Fon büyüklüğüyle dünyanın en büyük 10 yatırım fonu arasında yer alan General Atlantic’in Türkiye’de yatırım yaptığı ilk şirket olan Yemek Sepeti’nin Kurucusu Nevzat Aydın mentor olarak destek verdiğini de hatırlatalım.

Tüm bu destekçi ağı sayesinde girişimci adaylarını özenle seçerek programa alan Girişim Savaşçısı platformu, girişimcilere 360 derece destek veriyor. Programın 2. Dönem’i 15. Şubatta başlayacak. Başvurular www.girisimsavascisi.org adresinden yapılabilir.

Destekçilerinden olduğumuz Girişim Savaşçısı programıyla ilgili güzel gelişmeleri içeren bu haberimizi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor