Ekosisteme Çok Boyutlu Destek İçin Rhea Girişim Akademisi Kuruldu

Girişimcilik ekosistemine çok boyutlu destek sağlamak üzere Rhea Finansal Hizmetler Grubu bünyesinde kurulan Rhea Girişim Akademisi faaliyete geçti. Detaylar haberimizde..

Girişimcilik ekosistemine çok boyutlu destek sağlamak üzere Rhea Finansal Hizmetler Grubu bünyesinde kurulan Rhea Akademi faaliyete geçti. Rhea Grubu Başkanı Onur Takmak, “Girişim sermayesi ve girişimcilik ekosisteminin gelişiminde en büyük engel eğitim ve farkındalık eksikliği. Bu konuda daha aktif bir rol oynayacağız” dedi.

Varlık yönetimi, yatırım danışmanlığı ve girişim sermayesi alanında ülkemizin önde gelen finans kuruluşlarından Rhea Finansal Hizmetler Grubu bünyesinde, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve girişimciliğin çok boyutlu desteklenmesi amacıyla Rhea Akademi kuruldu.

Rhea Akademi’nin faaliyete geçişine ilişkin bir açıklama yapan Rhea Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Onur Takmak, ülkemizin ekonomik büyümesi ve kalkınması için özelde şirketlerin genelde ise ülkenin uluslararası rekabet gücünün artırılmasının önemine dikkat çekerek, “İnovasyon, rekabet gücünün artırılması açısından kilit öneme sahip. Teknolojik inovasyona yönelik girişimcilik çabalarınıdesteklemek ve bu alanda yatırımcı vasfıyla sahip olduğumuz tecrübeleri paylaşabilmek amacıyla kurduğumuz Rhea Akademi’nin ülkemize ve girişim dünyasına hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Takmak, açıklamasını şöyle dürdürdü:
“Girişimciliğin olduğu her yerde Rhea da var. Fikir düzeyinden büyüme odaklılara kadar girişimcilere ve girişim şirketlerine destek sağlamaya devam edeceğiz. Eğitim ve bilgi ihtiyaçlarının karşılanmasından know-how paylaşımına, gelecek vaat eden şirketler için fon yaratmaktan onlara doğrudan yatırım yapmaya kadar tüm alanlarda etkinliğimizi artırmaya kararlıyız. Girişimcilik ekosisteminin önemli bir tamamlayıcı parçası olan girişim sermayesi mevzuatında uzun süredir beklediğimiz gelişmelere paralel olarak yeni adımlar atmaya hazırlanıyoruz.”

Rhea Akademi’nin bu hedefler doğrultusunda ilk kurumsal işbirliğini önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeye hazırlandığını ifade eden Takmak, “Rhea Akademi, bu yöndeki çabalarımızda yeni bir kilometre taşı olacak” dedi.

Rhea Finansal Hizmetler Grubu Hakkında

Rhea; şemsiyesi altında, Rhea Portföy Yönetimi, Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Rhea Capital ve Arma Portföy şirketleri ile Rhea Akademi’yi bulunduran bir finansal hizmetler grubu. Uluslararası standartlarda faaliyet gösteren, tüm alanlarda mükemmelliyetçi, etik ilkeler ışığında hizmet sunan ve en iyi uygulamaları izleyen bir kurumsal yapı olarak, Türkiye’nin bağımsız finansal hizmetler platformu.

Rhea Girişim Akademisi hakkında detaylı bilgi için www.rheaakademi.org web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor