14'ünde Şirket Kurdu, Tasarımlarıyla 3 Yılda Milyoner Oldu!

Bela Weems, yaş gününde ailesinden araba istedi. “Kazan, kendin al” cevabını alınca hırs yaptı. Takı tasarımı şirketiyle 250 milyon $ kazandı. Detaylar haberimizde..

Bela Weems, yaş gününde ailesinden araba istedi. “Kazan, kendin al” cevabını alınca hırs yaptı. Takı tasarımı şirketiyle 250 milyon $ kazandı.

Babasının verdiği harçlıklarla geçinen gencecik bir kızın 3 yıl içinde 250 milyon dolarlık iş hacmi olan bir şirketin sahibi olacağı düşüncesi inandırıcı gelmeyebilir. Ancak ABD’li Bella Weems mucizeyi gerçekleştirdi.

14 Yaşında İş Kurdu

Her şey 3 yıl önce Bella’nın 14'üncü yaş gününde ailesinden hediye olarak araba istemesiyle başladı. Bella “Çalışıp kendin kazanarak bunu gerçekleştirmelisin” cevabını alınca iş kurmaya karar verdi. Takı tasarlama merakı olan Bella önce arkadaşlarını müşteri olarak seçti. Ardından Origami Owl ismiyle kurduğu şirketle kendisi gibi mücevher tasarlayanları bir araya getirerek bir market oluşturdu. Düzenli olarak verdiği partilerde tasarladıkları takılara pazarlama imkânı bulan bireysel tasarımcılar aynı zamanda profesyonel alıcılarla da buluşma imkânı buldu.

Hırs Yaptı Milyoner Oldu

Satışlardan alınan komisyonlara ücretli takı tasarım eğitimleri de eklenince 2011'de 280 bin dolarlık bir ciroya ulaşıldı. 2012'de kâr oranı 86 kat arttı. Şimdi ise 250 milyon dolarlık ve 50 bin bağımsız tasarımcıdan oluşan ekibin patron koltuğunda 17 yaşındaki Bella Weems oturuyor. Bella Weems bu işe girmesine sebep olan hayalini de gerçekleştirdi ve 2012 yılında kendisine beyaz bir Jeep satın aldı.

Haberimizi çocuk ve genç girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor