Birleşmiş Milletler "Türkiye'de Gönüllülük" Raporu Açıklandı!

Türkiye’de gönüllülük, pek çok eksikliğe rağmen giderek dinamikleşen bir alan Birleşmiş Milletler Gönüllüleri programı Türkiye tarafından yayınlanan “Türkiye’de Gönüllülük” raporunun lansmanı 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde yapıldı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’de gönüllülük, pek çok eksikliğe rağmen giderek dinamikleşen bir alan Birleşmiş Milletler Gönüllüleri programı Türkiye tarafından yayınlanan ve bu alanda hazırlanmış en kapsamlı çalışmalardan birisi  olan “Türkiye’de Gönüllülük” raporunun lansmanı 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde yapıldı.

Türkiye’de Gönüllülük” raporu, sivil toplum alanından 17 farklı yazarın kaleme aldığı ve iyi örnekleri aktardığı makalelerden oluşuyor.

Rapor; Türkiye’de afet yönetimi, sosyal hizmetler, çevre ve gençlik gibi pek çok alanda yapılan gönüllülük faaliyetlerine çok yönlü bir bakış sunarken bu alanında yaşanan zorlukların çözüm yollarına da katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Raporda; sivil toplum, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, gönüllülüğü daha fazla nasıl teşvik edebilecekleri ve gönüllülük faaliyetlerini iş süreçlerine nasıl dahil edecekleri konusunda farklı yaklaşımlar yer alıyor. Ayrıca, gönüllülük konusunda ulusal bir stratejinin hazırlanması, politika tartışmalarının yapılması ve sivil toplum örgütlerinin aktif vatandaşlara daha çok duyarlı olması gerektiğinin altı çiziliyor.

Gönüllüğün tüm sosyal kavramlar gibi tartışıldıkça gelişmesi, gönüllülerin toplumsal sorunların çözümünde her geçen gün daha fazla rol oynaması, bunun sonuçlarından birisi olarak gönüllülük süreçlerini bir yaşam biçimi olarak benimsemeleri, gönüllülerle çalışma süreçlerindeki eksiklikler ve giderilmesinin yolları, ülkemizde önemli bir sorun alanı olan gönüllü hakları ve gönüllülük aktörleri olarak okullar, üniversiteler ve kamu kurumları ve özel sektörün bu alandaki rolleri ayrıntılı olarak değerlendiriliyor.

Rapor hakkındaki diğer detaylara buradan bulaşabilir, raporun Türkçe ve İngilizce tam versiyonlarını inceleyebilirsiniz.

SİM kaynaklı haberimizi sosyal girişimcilik ile ilgilenen girişimcilerimiz ve okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Yasemin Öksüz Hakkında

Lisansını Başkent Üniversitesi “Halkla İlişkiler ve Tanıtım” bölümünde tamamlayan yazar, Ankara Üniversitesi “İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kariyer Danışmanlığı” alanında yüksek lisans yaptı. Ulusal bir reklam ajansında reklam koordinatörü olarak da görev yapan yazar bu görevinin yanı sıra  Ocak 2013 ve Aralık 2013 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor