Geleceğimize Damga Vuracak Projeleri Hayata Geçireceğiz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Ümit ediyorum önümüzdeki süreçte ülkemizin geleceğine damga vuracak yeni projeleri hayata geçireceğiz" dedi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Ümit ediyorum önümüzdeki süreçte ülkemizin geleceğine damga vuracak yeni projeleri hayata geçireceğiz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, eski Bakan Nihat Ergün'ün başlattığı veya yürüttüğü tüm projelerin sonuçlanması için gayret göstereceklerini belirterek, "Ümit ediyorum önümüzdeki süreçte ülkemizin geleceğine damga vuracak yeni projeleri de hayata geçireceğiz" dedi.Işık, Bakanlıktaki devir teslim töreninin ardından ilk röportajını Anadolu Ajansına verdi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bu görevi kendisine layık gördüğü için teşekkür etti. "Benim siyasette iki temel düsturum var. Görev istenmez, verilir. İkincisi de siyasette bir yere gelmek önemli değil, bir yere layık görülmek önemlidir" diyen Işık, bu göreve layık görülmüş olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Bugün devir teslim yapan bakanlar arasında en şanslı bakan olarak kendisini gördüğünü dile getiren Işık, şunları kaydetti: "Bakanlığımızı, Türkiye'nin geleceği açısından stratejik önemde bir bakanlık olarak görüyorum. Türkiye'nin sadece bugününü değil, geleceğini hazırlayan en önemli bakanlıklardan biri olarak görüyorum. Çünkü bizim en önemli sermayemiz insan gücümüz, insan kaynağımız. Bu kaynağın en iyi şekilde yetişmesi ve ülkenin gelişimine katkı sunar hale gelmesi, bu bakanlığın önemli görevlerinden biri. Tabii eğer bu ülkenin kalkınması kalıcı olacaksa ki öyle olmalı. Türkiye üreten bir ülke olmalı. Şu anda da Allah'a şükürler olsun, Türkiye üreten bir ülke haline geldi. Ancak bundan sonra sıçrama yapmamız için mutlaka nitelikli ürün, katma değeri yüksek ürün üretmek durumundayız. İşte burada da olmazsa olmaz inovasyon."

"Çıtayı daha da yükseltmek için gayret göstereceğiz"

Bakan Fikri Işık, görevi gönül rahatlığıyla devraldığını belirterek, Nihat Ergün'ün liderliğinde bakanlıkta çok güzel çalışmalar olduğunu, şimdi bu çıtayı daha da yükseltmek için gayret göstereceklerini söyledi.

Bakanlıkta çok önemli çalışmaların yürütüldüğüne işaret eden Işık, "Burada tabii bir hükümet değişikliği yok. Aynı hükümette bir bakan değişikliği var. Hatta bizim Nihat beyle değişimimiz, daha da farklı bir değişim. Dolayısıyla sayın bakanımızın başlattığı veya yürüttüğü tüm projelerin sonuçlanması için gayret göstereceğiz. Ümit ediyorum önümüzdeki süreçte ülkemizin geleceğine damga vuracak yeni projeleri de hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Bakanlık devir teslim töreninin tam metnine buradan erişebilirsiniz. AA kaynaklı alıntı haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.770 kişi okudu.
Kategori: Araştırma / Rapor

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor