İKA 2014'te Bölgeye Tam 12,5 Milyon Lira Destek Verecek

Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerine yönelik faaliyet gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, gelecek yıl 3 ayrı program kapsamında 12 Milyon 500 bin TL destek vereceklerini belirtti.Detaylar haberimizde..

İpekyolu Kalkınma Ajansı, 2014 yılı Mali Destek Programı kapsamında 12 milyon 500 bin TL destek verecek. Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerine yönelik faaliyet gösteren İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, gelecek yıl 3 ayrı program kapsamında 12 Milyon 500 bin TL destek vereceklerini belirtti.

Destekler hakkında bilgi veren Özkan, Bölgesel ve Sektörel Rekabet Mali Destek Programı (Kobiler için), Sosyal Gelişme Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı (Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlar için), Kültür-Turizm Altyapısı Mali Destek Programlarına  (Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlar için) başvurularının 16 Aralık 2013 tarihi itibariyle başladığını aktardı.

Özkan, bölgeye 3 yılda 100 milyon TL’ye yakın kaynak aktardıklarını hatırlatarak, 2014’te 3 ayrı programla bölgeye 12 Milyon 500 bin TL kaynak sağlayacaklarını bildirdi. Kobilere yönelik Bölgesel ve Sektörel Rekabet Mali Destek Programının TRC1 (Gaziantep, Adıyaman, Kilis) Bölgesi’nde uygulanacağının altını çizen Özkan, bu programla bölge içi ve bölge dışı rekabet gücünün arttırılmasının amaçlandığını belirtti. Özkan, ‘‘Plastik, Kimya, İşlenmiş Deri Ürünleri, Tekstil, Gıda, Tarıma Dayalı Sanayi, Yenilenebilir Enerji, Mobilya ve Madencilik gibi sektörlerde yeni ürün ve marka geliştirilmesi ve üretilmesi, Ar-Ge, Ür-ge, inovasyon ve yeni teknoloji transferi, aynı üretim zincirinde yer alan işletmelerin birbirleriyle olan ticari işbirliğini de geliştirerek üretim kapasitelerini artıracak faaliyetlerin gerçekleştirilmesi de bu program kapsamındadır. Bu program ile sektörlerde yeni ürün geliştirilebilecek ve araştırma yapılabilecek yeni laboratuar, atölye vb. yerlerin kurulması, uluslararası teknik ve kalite standartları ile uyumlu kalite sertifikasyonu sağlanması, modern üretim hatlarının kurularak üretimde katma değerin ve istihdamın artırılması, rekabet edebilirlik ve üretimde verimlilik sağlayacak makine teçhizat modernizasyonuna yönelik projeler geliştirilmesi, maden kaynaklarının işlenmesinde katma değeri ve ürün çeşitliliğini artırmaya yönelik araştırma ve uygulama yapılması ve örtü altı yetiştiriciliğinde yenilenebilir enerji uygulamaların yaygınlaştırılması konusunda destek verilecektir.’’ dedi.

Özkan Sosyal Gelişme Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı ile TRC1(Gaziantep, Adıyaman, Kilis) Bölgesi’nde toplumsal yaşam ve uyumun arttırılması ve bölgenin sosyal hizmetler açısından daha yaşanabilir hale getirilmesinin amaçlandığını da vurgulayarak, program ile TRC1 Bölgesi’nde sağlık hizmetlerinde erişimin artırılması, sosyal yaşam merkezlerinin kurulması, iyileştirilmesi ve toplumsal duyarlılığın artırılması, mesleki eğitim altyapısının iyileştirilmesi ve okul öncesi eğitimin arttırılması sağlanmaya çalışıldığını söyledi.

Bölgenin Turizm potansiyeline dikkat çeken Özkan, Kültür-Turizm Altyapısı Mali Destek Programı ile TRC1 Bölgesi’nde kültür ve turizm odaklı altyapı çalışmalarının destekleneceğini ifade etti. Programın özel amacına da değinen Özkan sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Programın özel amacı TRC1 Bölgesi’nin bölgesel kalkınmasına katkı sağlayacak turizme yönelik altyapı çalışmalarının yapılması ve alternatif turizm çeşitlerinin geliştirilmesi; kültür-sanat olanaklarının artırılmasına yönelik altyapı çalışmalarının desteklenmesidir. Bu amaçla öncelikli olarak TRC1 Bölgesi’nde Tescilli taşınmaz kültür varlıklarının restorasyonuna yönelik yapım işlerini içeren altyapı projeleri, Akarsu ve göl kıyılarında doğa turizmi ve su sporlarına yönelik yapım işlerini içeren altyapı projeleri, Eko-turizm, sağlık turizmi ve gastronomi turizmi gibi alternatif turizm türlerinin geliştirilmesini yönelik yapım işlerini içeren altyapı projeleri, Turizm kümeleri geliştirmeye yönelik yapım işlerini içeren altyapı projeleri, Müze, kültür merkezi gibi kültürel tesislerin kurulmasına ve iyileştirilmesine yönelik yapım işlerini içeren altyapı projeleri ve Ortak kullanıma açık sosyal ve kültürel alanların artırılmasına yönelik yapım işlerini içeren altyapı projeleri desteklenecektir.’’

2014 Mali Destek Programı tanıtım toplantılarının devam etiğini de sözlerine ekleyen Özkan, Programlara son başvuru tarihinin 17 Şubat 2014 olduğunu belirterek gerekli belgeleri son teslim etme tarihinin ise 24 Şubat 2014 olduğunu kaydetti.

İpekyolu Kalkınma Ajansı ve destekleri hakkında daha fazla bilg için www.ika.org.tr web adresini inceleyebilirsiniz.

İKA kaynaklı alıntı haberimizi Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerimizde faal olan girişimci ve yatırımcı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor