Erciyes Startup Atölyesi SERA'ya Başvurular Alınmaya Başlandı!

Proje fikri olan girişimci adaylarını başarılı bir girişimci haline dönüştürmeyi amaçlayan ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Teknopark'ta yeni açılan bir program olan SERA(Startup Erciyes Atölye)'ya girişim başvuruları alınmaya başlandı. Detaylar haberimizde..

Proje fikri olan girişimci adaylarını başarılı bir girişimci haline dönüştürmeyi amaçlayan ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Teknopark'ta yeni açılan bir program olan SERA (Startup Erciyes Atölye)'ya girişim başvuruları alınmaya başlandı.

SERA (Startup Erciyes Atölye) proje fikri olan girişimci adaylarını başarılı bir girişimci haline dönüştürmeyi amaçlayan bir program. Aşağıda ayrıntıları bulunan program dahilinde proje takımlarına 6 ay boyunca ücretsiz olarak kullanabilecekleri açık ofisler verilmekte. Proje takımları bu ofislerde öncelikle sanal firmalarını kuracaklar sonrasında proje fikirlerini olgunlaştırıp ürünlerini geliştirecekler.

Proje takımlarına program boyunca aşağıdaki eğitimler ücretsiz olarak verilirken, alanında tecrübeli mentorlar takımlara yol gösterecek.

Açık Ofisler

Erciyes Üniversitesi, Teknoloji Geliştirme Bölgesinde 900 m2 lik alt yapısı hazırlanmış açık ofisler proje takımlarına 6 ay boyunca tahsis edilecek. Ofislerde çalışma alanları, ofis mobilyaları, internet, dinlenme alanları ve toplantı salonları hazır olarak bulunmakta.

Sanal Firmalar

Her proje takımı programa kabul edildikten sonra sanal firmasını kuracak. Takımlar firmalarının logolarını, web sitelerini hazırlarken ofis içerisine, kendi levhalarını asabilecek.

Eğitimler

Bir girişimci adayının ve proje takımının bir firma kurup başarıya ulaşmasında fayda sağlayabilecek eğitimler uygulamalı olarak verilecekmiş. Verilecek eğitimleri aşağıda listeliyoruz;

  • Takım Kurma ve Ortaklık Eğitimi
  • Firma Kimliği ve Kurumsal Kimlik Oluşturma Eğitimi
  • Proje Takımı Yönetme Eğitimi
  • İş Fikri Doğrulama Faaliyeti ve Eğitimi
  • İş Planı Hazırlama Faaliyeti ve Pazar Araştırması Eğitimi
  • Projelendirme Eğitimi
  • Ar-Ge Projesi Yönetme Eğitimi
  • FMH Bilgilendirme ve Patent Tarama Eğitimi
  • Kamu Ar-Ge Fonları Bilgilendirme ve Teknogirişim/1512 Proje Yazma Eğitimi
  • Etkili Sunum Yapma Eğitimi
  • Yatırım Alma Eğitimi (Yatırımcı Gözünden Girişimci)
  • Şirketleşme Eğitimi
  • Temel Finans &Muhasebe Eğitimi
  • Temel Pazarlama Faaliyeti ve Eğitimi

Mentorluk Hizmeti

Bir girişimci adayının yaşamakta olduğu ve muhtemelen yaşayacağı süreci bir çok kez yaşamış başarılı girişimciler, girişimci adaylarına projelerinde yol gösterecekler. Mentor listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Girişimci Yatırımcı Görüşmeleri

6 ay sonunda proje takımları geliştirdikleri işleri ve projelerini yatırımcılara sunma fırsatını yakalayacaklar. Yatırımcılar uygun görecekleri projelere yatırım yapabilecekler.

Program Takvimi

14.02.2014    Program Başvuruları İçin Son Tarih
21.02.2014    Ön İncelemenin Tamamlanması
01.03.2014    Mülakatların Yapılması ve Takımların Seçilmesi
15.03.2014    Eğitimlerin Başlaması ve Ofislerin Temini
01.04.2014    Sanal Şirketlerin Kurulması ve Firma Kimliklerin Oluşturulması
01.10.2014    Sera Programından Mezuniyet
01.10.2014    Yatırımcı – Girişimci Görüşmesine Katılım
06.10.2014    Ücretsiz Duvarlı Ofis Verilecek Takımların Seçilmesi

Getirin, Fikirlerinizi 'SERA'da Büyütelim

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı ve Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, konu sınırlaması olmaksızın yeni bir fikri olan bütün vatandaşların fikirlerini getirmeleri halinde, bu fikirlere akademik, bürokratik ve maddi olarak destek vereceklerini, 'SERA' adlı birimlerinde bu fikirleri adeta bir bitki gibi yetiştirip büyütmeyi sağlayacaklarını ifade etti.

'Start-Up', 'Erciyes' ve 'Atölye' sözcüklerinin ilk harflerinin kısaltması olarak oluşturulan ve aynı zamanda, tarımda bitkilerin hızlı ve verimli büyümesini sağlayan 'sera' çadırını ifade eden 'SERA' projesi hakkında bilgiler veren Başkan Coşkun, şu anda fikir alımlarının başladığı bu proje sayesinde; Erciyes Üniversitesi'nin, Kayseri'nin ve Türkiye'nin büyük fayda göreceğini kaydetti. "Getirin, iş fikirlerinizi seramızda büyütelim" sloganı ile hizmet vereceklerini ifade eden Başkan Coşkun; 'fikrim var ama param yok' diyenlerin, öğrencilerin, üniversitelilerin, gençlerin, emeklilerin, kendi işini kurmak isteyen 7'den 70'e herkesin bu birime başvuruda bulunabileceğini belirtti.

SERA (Startup Erciyes Atölye) hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.erciyesera.com web adesini ziyaret edebilir, girişimci adayı veya girişimci iseniz başvurunuzu buradan yapabilirsiniz. Unutmayın, başvurularınızı 14 Şubat 14 Mart 2014 tarihine kadar yapabiliyorsunuz.

Haberimizi, Erciyes ve çevresinde yaşayan, proje fikri olan girişimci adaylarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor