18. Dahiler Buluşması 23 Aralık'ta İTİCÜ'de Gerçekleşecek

GİGED tarafından düzenli olarak organize edilen, özgün formatıyla ilgiyi hakeden "Dahiler Buluşması" 18. kez 11 Aralık'ta düzenlenecekti. Olumsuz hava muhalefeti nedeniyle ertelenen buluşma 23 Aralık'ta İTİCÜ'de düzenleniyor. Detaylar haberimizde..

GİGED tarafından düzenli olarak organize edilen, özgün formatıyla ilgiyi hakeden "Dahiler Buluşması" 18. kez 11 Aralık'ta düzenlenecekti. Olumsuz hava muhalefeti nedeniyle ertelenen buluşma 23 Aralık'ta İTİCÜ'de düzenleniyor.

"Aslında herkes dahidir; ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir." demiş Einstein. Evet, Einstein bu sözleriyle ne kadar da basitçe tanımlamış “dahiliği” değil mi?

Ne yazık ki bir çoğumuz içimizde yatan o büyük potansiyelin farkında değiliz ve yine ne yazık ki bunu değiştirmek için de hiçbir çaba göstermiyoruz. İşte bu farkındalığa varmak ve gerekli çaba için harekete geçmek üzere sizleri bu pazar Girişimci Gençler Derneği yani kısa adıyla GİGED tarafından düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Dahiler Buluşması'na sizleri davet ediyoruz.

11 Aralık Çarşamba günü gerçekleşmesi planlanan ancak olumsuz hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 18. Dahiler Buluşması, İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsünde 11 Aralık Çarşamba 23 Aralık Pazartesi günü saat 14:00'da gerçekleşecek.

Peki, “Dahiler Buluşması” Nedir?

Dahiler Buluşması insanların kendilerini keşfetmelerini sağlayan, onlara özgüven aşılayan, kariyerlerini planlamalarına yardımcı olan, kendilerini tanıyıp “Benim bu dünyada yaptığım en iyi -şey- nedir?” sorusuna cevap bulmalarını sağlayan bir “GİGED” icadı.

GİGED Dahiler Buluşmaları’nın İçeriğinde Neler Var?

GİGED “Dahiler Buluşmaları” her iki haftada bir düzenlenen ve katılımcıların çeşitli kişişel gelişim oyunları ile kendilerini geliştirdikleri buluşmalar. Evet; her iki haftada bir, katılımcılar aralarına yeni katılan “dahi’lerle” tanışıyor ve hepberaber çeşitli özgüven geliştirici oyunlar oynayıp kendilerini geliştiriyor.

Bu buluşmalarda öncelikli olarak katılımcıların kendilerini tanımalarına yönelik;

  • Motivasyon konuşmaları,
  • Topluluk önünde konuşma denemeleri,
  • Mazeret-bahane üretme-me oyunları,
  • Tekli laf dalaşı, Çiftli laf dalaşı,
  • 1 Dakikalık sürpriz hitap oyunu,
  • İsteyerek rezil olma oyunu,
  • En iyi yaptıkları “Şey’i” keşfetme oyunu,
  • Doğaçlama tiyatro oyunları,
  • Mülakat oyunu

gibi tonlarca yeni icad oyun oynanıyor, yarışmalar düzenleniyor. Böylece katılımcılar hem sosyalleşiyor, hem eğleniyor hem de özgüven tazeleyip, özgüvenlerini daha da yukarı seviyelere çıkarıyor.

Girişimci Gençler Derneği (GİGED) Proje Koordinatörü Uygar Yabar buluşmalarla ilgili şunları söylüyor:

"Daha önceki toplantılarımıza katılamadıysanız ne umutsuzluğa kapılın ne de üzülmeye başlayın. İstediğiniz zaman aramıza katılabilirsiniz. Şunu belirtelim büyük bir yola ve amaca doğru emin adımlarla ilerliyoruz, bizi ve neler yaptığımızı çok merak ediyorsanız bir toplantımıza katılıp nelerle uğraştığımızı görmeniz sizin için yeterli olacaktır."

Dahiler Buluşmasına Nasıl Katılabilirsiniz?

Buluşmalara katılmak için; isim-soyisim, cep numarası ve eposta adresi bilgilerinizi uygaryabar@giged.org.tr’ye göndermeniz yeterli.Unutmayın, etkinlik 11 Aralık Çarşamba 23 Aralık Pazartesi günü saat 14:00'de İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde.

Yol Bilgisi : Etkinlik İTÜCÜ Sütlüce Kampüsü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecektir.Üsküdar'dan Eyüp-Kasımpaşa-Sütlüce Vapuruna binerek yürüme mesafesinde olan İTÜCÜ Sütlüce Kampüsü'ne kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Not: Katılım için mutlaka yanınızda bir adet kitapla gelmeniz isteniyor. Kitap ile ne yapılacağı ise süpriz.

Dahiler Buluşması hakkında daha fazla bilgi için bu web sayfasını ve facebook ekinlik sayfasını inceleyebilir, buluşmaları organize eden Girişimci Gençler Derneği (GİGED) hakkında bilgi edinmek ve çalışmalarını incelemek için www.giged.org.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Girişimcilik Kulübü Hakkında

18. Dahiler Buluşması'na paylaşlık eden İTİCÜ Girişimcilik Kulübü; üniversite içi ve üniversite dışı olmak üzere ders dışı sosyal ve kültürel faaliyetler için çalışmalar yapan, seminer, panel, işyeri gezileri düzenleyen ve öğrencileri girişimciliğe yönlendirmeyi amaçlayan bir kulüp. Kulübe Taha Toprak başkanlık ediyor. Kulübün çalışmalarını ve paylaşımlarını facebook ve twitter adreslerinden takip edebilirsiniz.

Haberimizi sıradışı bir girişimcilik etkinliği deneyimi yaşamak isteyen tüm okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor