GE Türkiye İnovasyon Yarışması Başvuruları Devam Ediyor!

GE,Türkiye’deki deneyimi,sahip olduğu uzmanlık alanlarıyla birleştirerek, tek bir kurumun çözebilmesi için karmaşık olan zorlukları adreslemek üzere İnovasyon Yarışması gerçekleştiriyor. Son başvuru tarihi 27 Aralık 2013. Detaylar haberimizde..

GE, Türkiye’nin 100. yıldönümü vizyonu çerçevesinde inovasyon ekosisteminde yerini alıyor. Türkiye’deki deneyimi, sahip olduğu uzmanlık alanlarıyla birleştirerek, tek bir kurumun çözebilmesi için karmaşık olan zorlukları adreslemek üzere İnovasyon Yarışması gerçekleştiriyor. Sağlık ve Enerji sorunlarına meydan okuyabilecek genç zihinleri arıyor.

GE Türkiye İnovasyon Yarışması herkesin katılımına açık olmakla beraber, lisans ve lisans üstü öğrenciler, iş sahibi ve deneyimli girişimciler de dahil olmak üzere, bu kategorilere dahil olan ve olmayan herkes teklif sunabiliyor. Katılımcılar aranan şartlar 18 yaşın üzerinde olmaları, güncel olarak Türkiye’de ikamet etmeleri ve bir posta adresine sahip olmaları. Ek olarak GE çalışanlarının katılımı mümkün değil.

Teklifler üç unsur çerçevesinde değerlendirilecek :Orijinallik, uygulanabilirlik ve etki. Tüm tekliflerin “enerji verimliliği” veya “sağlık hizmetleri” kategorileri altında girilmesi gerekiyor. Sunumların, oluşturulan yenilikçi fikrin bu konulardan herhangi birine nasıl bir çözüm getirdiğine dair net ve detaylı bir öneri içermesi isteniyor. 

Tekliflerde Halk Oylaması 

Tüm teklifler kısa bir tanım (kamuoyu ile paylaşılacak), detaylı bir açıklama ve destek dokümanları (sadece jüri ile paylaşılacak eşliğinde teslim edilecek. Teklifin halka açık kısmı GE Türkiye İnovasyon Yarışması sayfasında yayınlanacak. Ziyaretçiler sayfaya giriş yaptıktan sonra en büyük artı değeri taşıdığını düşündükleri teklif için oy kullanabilecekler. Değerlendirme sürecine dahil olan halk oylaması, toplam değerlendirme puanının %20’sini oluşturacak. Jüri değerlendirmesi ise kalan %80’i kapsayacak ve toplam puan ortaya çıkacak.

Yarışmanın jüri üyelerini GE ve ortağı olan TÜBİTAK kararlaştırılacak ve nihai komite GE ve TÜBİTAK temsilcileri yanında düşünce önderleri ve akademisyenler tarafından oluşacak. 

GE, her iki kategoride ( sağlık ve enerji)  toplam 100.000 ABD doları tutarında nakit ödül dağıtacağını belirtiyor. Bu kapsamda 1. Ödül 25,000 ABD doları, 2. Ödül 15,000 ABD doları, 3. Ödül 10,000 ABD doları olmakla beraber toplam ödül tutarı 100.000 ABD doları.

GE Türkiye İnovasyon Yarışması için tekliflerin  27 Aralık 2013 tarihine kadar sunulması gerekiyor. Kazananlar Ocak 2014’te duyurulacak.

GE Türkiye Hakkında 

Günümüzde ülkenin altyapı gereksinimleri haneler ve endüstri için daha temiz ve istikrarlı bir enerji kaynağından her vatandaşa kaliteli bir sağlık hizmeti sağlanmasına ve insanları ülke içinde birbirine bağlayan sağlam bir ulaşım ağı yaratılmasına kadar değişen geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Türkiye 100. yıldönümü vizyonunun bir parçası olarak; dünyadaki ilk on ekonominin arasında yer almayı, rüzgar ve jeotermal enerjilerden faydalanarak enerji kaynaklarını çeşitlendirmeyi, yeni iş olanakları yaratmayı, uçak motorlarının üretimini yerelleştirmeyi, yeni tren yolları ve otobanlar inşa etmeyi amaçlıyor. GE Türkiye’de her gün yerel ortaklıklar kurarak ve yenilikçiliği teşvik ederek hükümetler ve müşterilerle birlikte sürdürülebilir büyüme hedefi için çalışıyor.

Son teklif tarihinin 27 Aralık olduğu GE İnovasyon Yarışması'na başvuru yapmak ve detaylı bilgi edinmek için www.geinnovationchallenge.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Haberimizi enerji ve sağlık sektörüne yönelik inovatif fikirlere sahip okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.
Bu içeriği 14.616 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, İnovasyon, Yarışma
Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor