Bilişim Sektörü 2013 Yılında da En Popüler Sektörlerden Birisi

2013 yılının sonlarına yaklaşırken iş dünyasından gelen sayısal veriler yılın en popüler sektörlerine ışık tutuyor. İş ilanları sitesi Elemanonline.net’in verilerine göre 2013 yılında en fazla eleman aranan sektörlerden biri de Bilişim oldu Detaylar haberimizde..

2013 yılının sonlarına yaklaşırken iş dünyasından gelen sayısal veriler yılın en popüler sektörlerine ışık tutuyor. İş ilanları sitesi Elemanonline.net’in verilerine göre 2013 yılında en fazla eleman aranan sektörlerden biri de Bilişim oldu. Bilişim sektöründe eleman arayan firmalar en fazla bilgisayar programcısı ve web developer pozisyonlarına eleman aradılar.

Aranılan elemanın cinsiyet dağılımına bakıldığında kadın ve erkek eşitliği dikkat çeken bir veri olarak göze çarpıyor. Aranılan elemanın “Bilgisayar Programcısı” olması durumunda dahi bu eşitliğin devam etmesi, bilgisayar programcılığının erkek mesleği olmaktan çıktığının bir göstergesi niteliğinde.

Bilişim sektörü en fazla bilgisayar programcısı ve web developer aradı

Elemanonline.net pazarlama ve iletişim direktörü Arif Köse yaptığı açıklamada 2013 yılının geride bıraktığımız 11 ayında 111 bin kişiyi işe yerleştirdiklerini, 1 milyon 400 binin üzerinde aday profili ile üye firmalara en uygun adayı bulma şansı sağladıklarını belirtti.

Her geçen gün daha fazla firmanın ve adayın iş ilanları konusunda interneti kullandığını belirten Köse; “2013 yılının en popüler sektörlerinden biri olan Bilişim sektöründe firmaların verdiği ilanlara baktığımızda en fazla bilgisayar programcısı, web developer ve webmaster pozisyonlarına eleman arandığı görüyoruz. Bu pozisyonların hemen ardından bilişim sektöründe deneyim sahibi satış ve destek personelleri aranıyor. En fazla ilan veren şehir dağılımına bakıldığında ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli ağırlığı görülmekte.” dedi.

20 bine yakın aktif iş ilanı yer alan elemanonline.net web sitesine her gün ortalama 1.500 yeni üye aday, 150'nin üzerinde de yeni üye firma ekleniyor.

ElemanOnline.net, 2 milyonun üzerinde aylık tekil ziyaretçi sayısı ve 50 milyona yakın aylık sayfa görüntülenme sayısıyla iş arayanların en çok ziyaret ettiği siteler arasında yer alıyor.

Haberimizi personel arayışındaki şirketler ve iş arayışındaki profesyoneller başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor