1. Türk Dünyası Genç İşadamları Toplantısı İstanbul'da Yapıldı

Merkezi Azerbeycan’da bulunan ve 21 yıldır Türk dünyasının gençlerini aynı çatı altında buluşturan Dünya Türk Gençleri Birliği (DTGB), Türk dünyasının genç iş adamlarını İstanbul’da buluşturdu. Detaylar haberimizde..

Merkezi Azerbeycan’da bulunan ve 21 yıldır Türk dünyasının gençlerini aynı çatı altında buluşturan Dünya Türk Gençleri Birliği (DTGB), Türk dünyasının genç işadamlarını İstanbul’da buluşturdu. 24 Avrasya ülkesinden 250 genç işadamı ve ticari alanda faaliyet gösteren kuruluş temsilcilerinin katıldığı “1. Türk Dünyası Genç İş Adamları Toplantısı”nda Türk dünyasındaki ekonomik perspektifler ile turizm, inşaat, tekstil ve gıda alanlarında işbirlikleri ele alındı. Toplantılar sonrasında Türk dünyası genç işadamlarına yönelik İstanbul merkezli bir birlik kurulmasına karar verildi.

Tataristan’da 1992 yılında kurulan ve 2010 yılından itibaren Azerbaycan merkezli uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan Dünya Türk Gençleri Birliği (DTGB), 26-30 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul Gönen Otel’de “1. Türk Dünyası Genç İş Adamları Toplantısı” düzenledi.

“Gün, güçleri birleştirme zamanı”

24Avrasya ülkesinden 250 genç işadamı ve ticari alanda faaliyet gösteren kuruluş temsilcilerinin katıldığı“1. Türk Dünyası Genç İş Adamları Toplantısı”nda Türk dünyasındaki ekonomik perspektifler ile turizm, inşaat, tekstil ve gıda alanlarında işbirlikleri ele alındı. Toplantıda konuşan 3. dönem Azerbaycan Milletvekili ve DTGB Başkanı Ekrem Abdullayev şöyle dedi;
“DTGB olarak uzun bir süredir Türk dünyasının genç işadamlarını biraraya getirmeyi istiyorduk. Çok önemli bir organizasyona imza atıyoruz. Bugüne kadar yazarlar, iletişimciler ve kadınlar gibi farklı alanlarda gençleri biraraya getirdiğimiz toplantılar düzenledik. Türk dünyasının gençlerinin etkileşimde bulunmalarını sağladık.Sıra genç  işadamlarımızda. Bugünkü küreselleşen dünyada ekonominin gücü ve işadamlarımızın önemi büyük.Türk dünyasında işbirliği yapmak son derece önemli. Gün,güçleri birleştirme zamanı. Gün, birbirimizin kapısını çalma zamanı”

“Merkezi İstanbul olan yeni birlik kurulacak”

Yoğun katılımın olduğu toplantılarda turizm, inşaat, tekstil ve gıda sektörlerindeki işbirliği olanakları değerlendirildi. Ayrıca toplantılar sonundaTürk dünyası genç işadamlarının bir birliğe ihtiyacı olduğu ve bu birliğin İstanbul merkezli olması gerektiğine karar verildi. Birliğin kurulması için de Başkanlığını Acar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Demet Onuş’un üstlendiği bir çalışma grubu kuruldu.

Dünya Türk Gençleri Birliği DTGB Hakkında

Dünya Türk Gençleri Birliği, Şubat 1992’de Tataristan’ın başkenti Kazan Şehrinde Çeşitli Türk Devlet ve Topluluklarından gelen gençlik örgütlerinin katıldığı Türk Dünyası Gençlik Kurultayı’nda doğdu.Bu örgütler tarafından kurulan DTGB bugünekadar 15 kurultay 11 kez de genç liderler toplantısı gerçekleştirdi.

Ocak 2010 tarihinde Azerbaycan Devleti Adalet Bakanlığı’ndan onay alarakuluslararası resmi bir Sivil Toplum Kuruluşu haline gelen DTGB’nin çatısı altında; 1998 yılında kurulan Dünya Genç Türk Yazarlar Birliği, 2003 yılında kurulan Türk Dünyası Genç Bilim Adamları Birliği, 2004 yılında kurulan Türk Dünyası Genç İletişimciler Birliği olmak üzere üç birlik aktif olarak faaliyet gösteriyor.

Dünya Türk Gençleri Birliği gönüllü, bağımsız, milletlerarası bir demokratik platform olarak kurulmuş ve temelini, uluslararası normlardan, insan hakları deklarasyonuna paralel devletlerarası anlaşmalardan almış.

Dünya Türk Gençleri Birliği hakkında detaylı bilgi edinebilmek için www.dtgb.org internet adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor