Geleceğin İşadamları Marmara Girişimcilik Merkezi'nde Parlıyor!

2013 yılı boyunca Marmara Girişimcilik Merkezi’nde Kosgeb Girişimcilik Eğitimi alan girişimciler düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar. Geçtiğimiz Cumartesi günü öğrenciler ve eğitmenlerin katıldığı törende renkli anlar yaşandı. Detaylar haberimizde..

2013 yılı boyunca Marmara Girişimcilik Merkezi’nde Kosgeb Girişimcilik Eğitimi alan girişimciler düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar. Geçtiğimiz Cumartesi günü öğrenciler ve eğitmenlerin katıldığı törende renkli anlar yaşandı.

Genç Girişimciler bir an önce şirketlerini Kosgeb desteğiyle kurabilecek olmanın sevincini yaşarken, Marmara Girişimcilik Merkezi ve eğitmenleri de bunun öncülüğünü yapmanın kıvancını yaşadı.

Bayan öğrencilerin sertifikasyon oranı erkeklerden daha yüksek

Kosgeb Girişimcilik Sertifikasıyla birlikte girişimciler, şirketlerinin kuruluş aşamasında Kosgeb’den 30bin TL hibe ve 70bin TL faizsiz kredi desteği alma hakkına sahip olmuş olacaklar.

Kadın Girişimciliğini destekleme adına, eğitim alan girişimcilerin %39’unu bayan öğrencilerden oluştu. Erkeklerin sertifikasyon oranı %75 iken, bayan öğrencilerin %85’i sertifika sahibi oldu.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Girişimciliğe Desteği

İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle kurulan, Marmara Girişimcilik Merkezi faaliyetlerine başladığı günden bu yana, yenilikçi fikirlere sahip girişimcilere yeni ticari değerler oluşturmalarını sağlamak için veya mevcut yeni girişimlerinin ticari değerlerini artırmaları için destek veren platformlar organize ediyor ve programlar düzenliyor.

Ekip Odaklı Bir Girişimcilik Merkezi

“Ekip Odaklı Girişimcilik Merkezi” temasıyla, 2012 yılında kurulan Marmara Girişimcilik Merkezi, iş kurma süreçlerinde yeni girişimcilerin iş kurma süreçlerini kolaylaştırıyor ve kurulan işletmelerin temelini sağlamlaştırıyor.

Bununla birlikte, yeni projeler için uygun ekipler oluşturmayı hedefleyen Marmara Girişimcilik Merkezi, girişimcilik ekosisteminde fikir arayan kurum olarak değil, fikirleri yaşatacak ekipleri oluşturan ve fikirlere yön veren bir kurum olarak yer almayı hedefliyor.  

Marmara Girişim ’den Kimler Faydalanabilir?

Yetenekleri ve hedefleri arasındaki ilişkiyi kurmuş olan her girişimci için Marmara Girişim’in destek argümanları uygundur. Yeni bir fikir üzerinde çalışanlar kadar, mevcut fikrini geliştirmek, yeni fikirlerle beslemek isteyenler ve şirketini kurmuş olup da profesyonel destek ve yeni network arayışında olanlar için destek paketleri bulunmaktadır.

Marmara Girişimcilik Merkezi ve çalışmaları hakkında daha detaylı bilgi için www.marmaragirisim.com web adresini ziyaret edebilir, paylaşımları Facebook ve Twitter hesaplarından takip edebilirsiniz.

Haberimizi iş fikri olan girişimcilerimiz ve girişimci adaylarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor