TRPE Capital, Yarının Kadın Girişimci Liderlerini Arıyor!

TRPE Capital, geçtiğimiz yıl başlattığı R-Scholars adı verilen burs programıyla Türkiye’de girişimci olmak isteyen kız üniversite öğrencilerini destekleyerek, onları girişimciliğe hazırlıyor.Detaylar haberimizde..

TRPE Capital, geçtiğimiz yıl başlattığı R-Scholars adı verilen burs programıyla Türkiye’de girişimci olmak isteyen kız üniversite öğrencilerini destekleyerek, onları girişimciliğe hazırlıyor. 

Bağımsız bir özel sermaye şirketi olan TRPE Capital, geçtiğimiz yıl başlattığı R-Scholars adı verilen bir burs programıyla girişimciliği hedefleyen kız üniversite öğrencilerini destekliyor. 5 yıl içinde toplam 250,000 TL kaynak kullanmak üzere hazırlanan R-Scholars aşağıdaki 3 başlık altında, 2014 yılında da destek sunmaya devam ediyor.

  •  Mali Yardım: Katılımcılar okul, yurt, yemek veya diğer okul ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir burs hakkına sahip olurlar.  (Her takvim yılı için toplam 3000 TL).
  •  Yaz Stajı: Katılımcılar için TRPE Capital bünyesinde veya yatırım yaptığımız şirketlerden birinde katılımcının tecrübesi, program hedefleri ve ilgilendiği alanlara göre belirlenecek yaz stajı fırsatı oluşturulur.
  • Öğrenci Girişimci Hazırlık Programı:  Katılımcılar TRPE Capital bünyesinde 4 haftalık (girişimcilik iş planlarını detaylandırmak amacıyla) bir programı tecrübe edebilirler.

Kadın Girişimciler İçin Gelecek Yaratmak İstiyoruz

TRPE Capital kurucu ortağı Memet Yazıcı, programın ilk yılında yapılan başvurulardan ve sunulan projelerden çok etkilendiklerini,  Türkiye’nin bu alandaki potansiyeline inanmakla ne kadar doğru bir iş yaptıklarını ve girişimci kız öğrencilere destek sunmaktan gurur duyduklarını dile getiriyor. Memet Yazıcı, R-Scholars programını Türkiye’nin parlak kadın girişimcileri için bir gelecek yaratmak ve girişimciliğe adanmış genç kalpler ile zihinleri desteklemek amacıyla yarattıklarını söyleyerek, “TRPE Capital olarak biz, Türkiye’nin geleceğinde kadınların girişimciler olarak çok önemli bir güce sahip olduklarına inanıyoruz. Girişimcilik özel bir vizyon, sonsuz enerji ve tam adanmışlık gerektirir. Desteğimiz devam edecek” şekilinde devam ediyor.

TRPE Capital Hakkında

TRPE Capital bağımsız bir özel sermaye yöneticisi firmadır. TRPE Türkiye’de hızla büyüyen yenilikçi firmalara yatırım yapmayı hedeflemektedir. Şirket yatırımlarını Sağlık, Teknoloji ve telekommünikasyon, İş hizmetleri, Gıda ve ambalaj olmak üzere 4 ana sektörde odaklamış.Daha fazla bilgi için lütfen www.trpecapital.com websitesini ziyaret ediniz 

Program başvurularının 20 Aralık 2013 tarihinde sona ereceğini hatırlatıyor,programın ilk katılımcıları 01 Ocak 2014 tarihinde açıklanacağını belirtmek istiyoruz.Program hakkında detaylı bilgi için ilgili web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi üniversiteli girişimci kız öğrenciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor