Şirket Ortağım Melekleri Girişimcilerin Projelerini Değerlendirdi

Yaratıcı fikirlere sahip genç girişimciler ile iş dünyasının önde gelen melek yatırımcılarını bir araya getiren Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı’nın ikinci buluşmasında Melek Yatırımcılar, genç ve yenilikçi fikirlere yatırım yapmak için adeta birbiriyle yarıştı.Detaylar haberimizde..

Yaratıcı fikirlere sahip genç girişimciler ile iş dünyasının önde gelen melek yatırımcılarını bir araya getiren Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı’nın ikinci buluşmasında önümüzdeki yıllara damga vuracak proje ve fikirler ortaya çıktı. İş dünyasının deneyimli isimlerinden Mehmet Buldurgan’ın kurucusu olduğu ve aralarında Çağatay Özdoğru, Cafer Fındıkoğlu, Çağrı Bağatur, Ümit Karaarslan, İbrahim Mirmahmutoğulları ve Bahadır Özbek gibi isimlerin yer aldığı Türkiye’nin ilk ve tek şirket evliliği portalı SirketOrtagim  bünyesindeki Melek Yatırımcılar, genç ve yenilikçi fikirlere yatırım yapmak için adeta birbiriyle yarıştı. 

İlki Eylül ayında gerçekleşen ve oldukça ses getiren Şirket Ortağım “Melek Yatırımcı” – “Girişimci” buluşmasının 26 Kasım 2013 tarihinde Büyük Kulüp’te gerçekleştirilen ikinci toplantısında, ağırlıklı olarak ‘sağlık-hizmet’ sektörü ve ‘yazılım-sosyal medya’ alanı üzerinde yoğunlaşan projelerle melek yatırımcıların karşısına çıkan genç girişimciler, yatırımcılardan destek aradı. Girişimciler, birbirinden yaratıcı fikir ve iş modelleriyle yatırımcıların dikkatini çekmek için mücadele ederken, bazı projeler “melekler” tarafından yoğun ilgi gördü. Bunlardan ilki, internet üzerinden doktor randevusu almaya imkân tanıyan bir internet sitesi oldu. Diğeri ise yaş ortalaması 24 olan genç mühendisler tarafından geliştirilen ve instagram üzerinden paylaşılan fotoğrafların anlık olarak basılmasını sağlayan baskı makinesi olarak öne çıktı. Ayrıca akıllı ilaç kutusu ve online anketleme gibi fikirlerin anlatıldığı sunumlar da yatırımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Türkiye’nin ilk lisanslı Melek Yatırımcılarından olan Mehmet Buldurgan, bugüne kadar melek yatırımcılardan destek almayı başaran 5 girişimin akreditasyonu için en kısa zamanda hazineye başvuruda bulunacaklarını belirterek “Biz yatırımcılar ile girişimciler arasındaki güvenilir köprü görevini üstlendik. Yatırımcı Melekleri, sosyal duyarlılık sahibi ve başarılı profesyonellerden oluşuyor” dedi. Yatırımcıların içlerindeki girişimci ruhu, kendi kurumlarına da yansıttıklarına dikkat çeken Buldurgan şunları söyledi: “Bu isimler, sadece finansman destekleri ile değil, bilgi, birikim ve deneyimleri ile de girişimcilerin yanında olmak isteyen patron ve/ veya yöneticilerden oluşuyor. Diğer taraftan genç girişimci ve KOBİ’lere yatırım yapan şirketler vergi matrahında yüzde 20 indirim avantajı sağlıyor. Girişimciler ise ağırlık olarak cesur gençlerden oluşuyor. Bu gençler hayatta fark yaratmak isteyen, konuları sadece ulusal değil uluslararası boyutları ile de kurgulayabilen, dünya çapında yenilikçi ve yaratıcı fikirleri yakından takip eden akıllı insanlardan oluşuyor. Biz de doğru projeye doğru yatırımın yapılabilmesi için ekibimiz ile birlikte yoğun mesai harcıyoruz ve bu konuda Türkiye’deki büyük bir boşluğu dolduruyoruz.”

Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı’nın, bu etkinliklerle başarılı projelere yön vermeyi ve yatırım ağını genişleterek ekonomik büyümeye katkı sağlamayı hedeflediğine de değinen Mehmet Buldurgan, şu değerlendirmeyi yaptı: “İş hacmini büyütmek ve daha kurumsal yönetim yapısına kavuşmak isteyen girişimciler, başarılı iş fikirlerini bu platformda hayata geçiyor. Bunun en büyük güvencesi ise, yeni girişimcilerin heyecan verici projelerine hayat vermek için fırsat kollayan, her biri duayen olan ve yıllardır başarılı fikirlere destek veren melek yatırımcılar. Fikirleriyle fark yaratacağına inanan tüm girişimcileri www.sirketortagim.com ‘a bekliyoruz.”

Haberimizi yaratıcı fikirlere sahip genç girişimci ve girişimci adayı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorumlar

blog.sirketortagim.com
blog.sirketortagim.com
Haberimiz blog.sirketortagim.com tarafından alıntılandı: blog.sirketortagim.com/2013-yilinda-neler-yaptik/

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor