Bilişimci Girişimciler, Bilişim Sohbetleri Youtube Serisi Başladı!

Birbirinden onlarca yüzlerce hatta binlerce km uzaltıklaki profesyonellleri ve girişimcileri online sohbet ortamında bir araya getirip bilişim odaklı bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlamayı hedefleyen Bilişim Sohbetleri, 2. bölümüyle Youtube kanalında devam ediyor. Detaylar haberimizde..

Birbirinden onlarca yüzlerce hatta binlerce km uzaltıklaki profesyonellleri ve girişimcileri online sohbet ortamında bir araya getirip  bilişim odaklı bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlamayı hedefleyen Bilişim Sohbetleri ilk bölümünde oldukça ilgi gördü.

Bilişim Sohbetleri, 2. bölümüyle Youtube kanalında 30 Kasım 2013 (yani bu akşam) 21:00 itibariyle devam ediyor olacak.

Facebook Birişilmci Girişimciler Grubunun kurucusu, Bilişim Uzmanı ve Danışman Savaş Doğan, Bilgisayar Mühendisi Mimar Aslan ve Veri Tabanı Uzmanı Orhan Eripek tarafından hayata geçirilen Bilişim Sohbetleri, ilk bölümünde 95 kişi tarafından baştan sona canlı izlenmiş. Geride kalan 1 haftalık süreçte ise 1200'den fazla kişi tarafından izlenmiş.

Savaş Doğan, Bilişim Sohbetleri'nin nasıl ortaya çıktığın blogunda şöyle ifade etmiş;

"Yaklaşık bir yıldır Youtube ve Hangout üzerinden canlı yayınlanan bir bilişim programı yapma fikri vardı aklımda. Bu fikrimi hayata geçirmek adına katkı sağlamaları için bir kaç arkadaşla paylaştığımda “çok güzel ama devamlılığı sağlamak sıkıntı” şeklinde geri dönüşler almıştım. Haklılardı ! Sonuçta izleyiciler nezdinde ciddi bir beklenti oluşacaktı. Bu beklentileri de bir nebze de olsa karşılayabilmek için öncelikle istikrar şarttı.

Geçen hafta (23 Kasım 2013) arkadaşım Mimar Aslan‘dan Orhan Eripek ile birlikte böyle bir program yapma teklifi geldi.  Düşünmeden kabul ettim. Programın adını konuyu genel tutmak ve sohbet ortamının sıcaklığını kaybetmemek için “Bilişim Sohbetleri” koyduk ve hemen ertesi günü ilk programı yapmaya karar verdik. Böylece Bilişim Sohbetleri programı her Cumartesi saat 21:00‘da başlamış oldu. Sosyal medya hesaplarımızdan duyurup, ilk programımızı kısmen hazırlıksız bir şekilde 24 Kasım 2013′de Bilişim ve Kariyer başlığıyla canlı olarak yayınladık.
"

İlk bölüm için oldukça da iyi izlenme rakamlarına ulaştıklarını söyleyen Savaş Doğan sözlerine şöyle devam ediyor;

"Bilişim Sohbetleri programı ile amaçladığımız tek şey, sohbet ortamıyla bilgi ve tecrübe paylaşımı. Canlı yayında gelen sorulara da (o haftanın konusuyla ilgili olmak kaidesiyle) cevaplamaya çalışıyoruz. İzleyicilerimiz etkileşimde bulunarak sohbete dahil oluyorlar. Bilişim derya deniz ve sürekli gelişiyor. Konusuz kalmak gibi bir durum yok : ) Uygun gördüğümüz haftalarda o haftanın konusuyla ilgili konuklar da almaya çalışacağız."

30 Kasım 2013 Cumartesi günü saat 21:00‘da (yani bu akşam) Bilişim Sohbetleri Youtube Kanalında programımızın 2. Bölümünü izleyebilirsiniz. Bilişim Sohbetleri'nde hafta uzman bir konukla beraber Bilişim ve İnsan Kaynaklarıı konusu tüm katılıcılarla birlikte irdelenecek.

Bilişim Sohbetleri'nin geçen hafta yayınlanan ilk bölümünü buradan izleyebilirsiniz. İlgili paylaşımları takip etmek için ise Facebook Grubuna katılabilir; Twitter, G+ profillerini ve Youtube Kanalını takibe alabilirsiniz.

İlerleyen dönemlerde bilişim ve girişimcilik kesişiminde olan konulara da değinilecek olan sohbetleri izlenemizi tavsiye ediyoruz. Unutmayın, 2. bölüm bu akşam 21:00'da Youtube Kanalında.

Haberimizi bilişimci girişimciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor