Avrupa Komisyonu Girişimciliğe Teşvik Ödülü Bursa’nın Oldu!

Avrupa Komisyonu tarafından her yıl düzenlenen “Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri” kapsamında Bursa’nın Gürsu Belediyesi kendi kategorisinde birinciliğe layık görüldü. Detaylar haberimizde..

Avrupa Komisyonu tarafından her yıl düzenlenen “Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri” kapsamında, Bursa’nın Gürsu Belediyesi, kendi kategorisinde “Sınırsız Temiz Enerji ile Kalkınan Bir Gürsu Projesi” ile birincilik ödülünü aldı.

Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen törenle, çeşitli ülkelerden sunulan farklı kategorilerdeki birçok proje Avrupa Komisyonu tarafından ödüllendirildi. Törende, Finlandiya, İrlanda, Belçika, Portekiz ve Slovakya’ya farklı kategorilerde birincilik, Polonya, İngiltere ve Sırbistan’a da mansiyon ödülü verildi.

Büyük jüri ödülünün Letonya’ya verildiği törende, Türkiye, Bursa Gürsu Belediyesi tarafından “Kaynak Etkinliğinin ve Çevre Dostu Pazarların Gelişiminin Desteklenmesi” kategorisinde hazırlanan “Sınırsız Temiz Enerji İle Kalkınan Bir Gürsu Projesi” ile birincilik ödülü aldı.

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin enerji bakımından yüzde 70 dışa bağımlı bir ülke olduğunu söyledi. Güneş enerjisi potansiyeli açısından ise Türkiye’nin dünyada 3. sırada olduğunu belirten Özcü, “Enerjisini güneşten karşıladığında mevcut ihtiyacının iki katı enerji üretebilecek bir projeye öncülük etmek istedik” dedi.

Özcü, projeyle güneş enerjisi konusunda yatırım yapabilecek girişimcilerin önüne çıkabilecek mevzuat sorunlarını da çözmeyi amaçladıklarını söyledi. Projenin ekip çalışması sonucunda hazırlandığını ifade eden Özcü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığına (KOSGEB), Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansına (BEBKA) ve projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmasının ardından birincilik ödülü, Avrupa Komisyonu yetkililerince Özcü’ye takdim edildi. Avrupa Komisyonunun düzenlediği söz konusu etkinliğe Türkiye’den sunulacak projeyi KOSGEB seçiyor. KOSGEB’in 2011 ve 2012 yıllarında Komisyona sunulmak üzere seçtiği iki proje de kendi kategorilerinde birincilik ödüllüne layık görülmüştü.

Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi tarafından hazırlanan ve BEBKA tarafından verilen destekle hayata geçirilen Sınırsız Temiz Enerji İle Kalkınan Bir Gürsu Projesiyle, güneşten üretilen elektrikle belediye binasının elektrik ihtiyacı karşılanıyor. Güneşten elde edilen elektrikle yaklaşık 50 dönümlük Gürsu Kent Meydanı arazisi sulanıyor ve şehre uzak arazilerde çiftçilerin kullanımına sunulan yemmatiklerin enerji ihtiyacı gideriliyor. Gürsu’daki Güneş Evine gidenler, güneşten nasıl elektrik elde edildiğini, bu elektriğin nasıl depolandığını ve araç-gereçleri nasıl çalıştırdığını görebiliyor.

Projede emeği geçen herkesi tebrik ediyor, örnek olmasını diliyoruz. Haberimizi belediyelerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor