BUİK Öğrencileri İle EnterPrize Girişimcilik Yarışmasını Konuştuk!

Girişimci, yenilikçi ve çalışkan çizgisiyle en iyi öğrenci kulübü olma vizyonuyla çalışmalarını yürüten Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü ( BUİK )ile ülkemizdeki tüm üniversite öğrencilerine yönelik düzenledikleri EnterPrize Girişimcilik Yarışmasını konuştuk. İşte röportajımız..

İş dünyasındaki, ekonomideki ve güncel hayattaki gelişmeleri takip ederek kazandığı birikimi etkinlikler ve yayınlarla öğrencilerle paylaşma misyonu ve girişimci ve yenilikçi ruhuyla çizgisini koruyarak en iyi öğrenci kulübü olma vizyonuyla çalışmalarını yürüten Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü ( BUİK ) ile ülkemizdeki tüm üniversite öğrencilerine yönelik düzenledikleri EnterPrize Girişimcilik Yarışması’nı konuştuk.

İşte BUİK ile yaptığımız EnterPrize Girişimcilik Yarışması röportajımız..

Girişim Haber: Merhabalar. BUİK nedir, neler yapar okurlarımız öğrensin istiyoruz.Bize kulübünüzden ve çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?

BUİK: Türkiye’nin en büyük ve en eski öğrenci kulübü olan Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü, 1953 yılından beri diğer öğrenci kulüplerine öncü olacak organizasyonlar düzenlemektedir. Basın-Yayın, Ekonomi-Finans, Girişimcilik, Marka ve Pazarlama, Medya ve İletişim, Reklamcılık adlarındaki 6 alt kurulumuzun Türkiye’deki tüm üniversite öğrencilerine yönelik kongre, zirve, yarışma, konferans gibi etkinlikleri olmaktadır. Kulübümüzün köklü ve başarılı geçmişi ile öğrencilerin gönüllülüğünün birleşmesiyle ortaya çıkarttığımız organizasyonlar amatör ruhla yaptığımız profesyonel işleri çok güzel bir şekilde göstermektedir.

GH: Oldukça köklü bir yapınız var gördüğüm kadarıyla. Biraz daha konseptimiz gereği bizi ilgilendiren çalışmalarınıza odaklanacak olursak; bize Girişimcilik Alt Kurulu’nuzdan ve yapılan çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?

BUİK: Bu kadar köklü bir geleneğin içinde henüz yeni doğmuş olan Girişimcilik alt kurulumuz geçtiğimiz yıllarda girişimcilik konferansları düzenlemekteydi. Özellikle okulumuzdan gördüğü yoğun ilgi ve kulübümüzün 60.yılının bize kattığı yeni vizyon anlayışı ile bu sene Boğaziçi Üniversitesi’nin ilk Girişimcilik Yarışması EnterPrize'ı düzenliyoruz.

Yarışma haricinde üyelerimize ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi genç girişimcilere yönelik düzenlediğimiz eğitimler var: İş Planı oluşturma, Crowd-Funding, İnteraktif Start-up şirket kurma eğitimleri gibi. Ayrıca bu sene ilkinde Ali Sabancı, Nevzat Aydın gibi Türkiye’nin en önde gelen girişimcilerini ağırladığımız İdea-Talks Liderlik Sohbetleri gerçekleştiriyoruz. Son olarak da henüz bir fikri olmayan girişimci adaylarına yönelik de Uluslar arası Girişimcilik Merkezi ile birlikte düzenlediğimiz Fikir Üretme Kampımız olacak.

GH: Peki, son ve en güncel projeniz olan EnterPrize Girişimcilik Yarışmanızdan kısaca bahsedebilir misiniz?

BUİK: Düzenlemekte olduğumuz EnterPrize Girişimcilik Yarışması Türkiye’deki her üniversiteli gencin her sektördeki iş fikriyle yarışmamıza başvurabileceği yarışma. Başvuru alımlarını 1 Aralık tarihine kadar devam ettireceğiz. Bir sonraki etap ise seçilecek ilk 50 gruba 20-21 Aralık tarihlerinde Girişimcilik Zirvesi adı altında vereceğimiz eğitimler olacak. Bu etkinlikte her girişimcinin sahip olması gereken temel eğitimler olacak; finansal yönetim, iş hukuku, patentleşme, şirket kurulumu, pazarlama stratejileri bu eğitimlerden başlıcaları. Daha sonrasında 50 grubun gönderecekleri iş planlarına göre seçilecek ilk 10 gruba Girişim Fabrikası’ndan 6 haftalık eğitim ve sektörlerinden mentör desteği sağlanacak ve 6 haftalık mentör desteğinin ardından 2 Mayıs tarihinde düzenleyeceğimiz final etabında Hasan Aslanoba ve Faruk Eczacıbaşı’nın da yer alacağı jüri karşısında final sunumları gerçekleşecek. Toplamda 75.000 TL maddi ödül, her gruba 6 aylık ofis desteği ve şirketler tarafından özel ödüller verilecek. Bunlardan bir tanesi de SAP tarafından verilecek olan Silikon Vadisi’nde eğitim şansı olacak.

GH: Peki bu yarışmayla neleri amaçlıyorsunuz? Üniversite gençliğimize ve ülkemiz girişimcilik ekosistemine ne tür katkılar hedefliyorsunuz?

BUİK: Webrazzi’nin yaptığı araştırmalarda görüyoruz ki, girişimcilerin mezun oldukları üniversitelere baktığımızda Boğaziçi Üniversitesi ilk sırada. Fakat mevcut öğrencilerimizin hayatlarına girişimci olarak devam etme oranı ise çok düşük. Bizim bu yarışma ile amacımız, özellikle Boğaziçi Üniversitesi’nde ve diğer tüm üniversitelerdeki inovatif bir iş fikrine sahip üniversite öğrencilerinin fikirlerini hayata geçirmelerine ve şirket kurmalarına imkan sağlamak.Ayrıca, kurumsal şirketlerin öğrenciler için güvenli tek seçenek olmadığını göstermek isteyerek kampüslerdeki girişimcilik bilincini yukarı seviyelere çıkarmak istiyoruz. İnanıyoruz ki doğru yerde doğru kişilerle girişimci ruhlu üniversite öğrencilerini buluşturursak, bizim oturduğumuz sıralardan nice başarılı girişimciler çıkacaktır.

GH: Cevaplarınız için teşekkür ederiz. Son eklemek istedikleriniz ya da okurlarımıza iletmek istedikleriniz varsa röportajımızda yer vermek isteriz.

BUİK: Duyuru ve tanıtım desteğiniz için bizler de teşekkür ederiz. Sunduğumuz ödüllerle ve sağladığımız desteklerle iyi bir yarışma olduğumuzu düşünüyoruz. Türkiye’deki tüm üniversite öğrencilerinden iş fikirlerini facebook.com/ideAlem'e yollamalarını beklemekteyiz.

Girişim Haber ekibi olarak çalışmalarınızda yürekten başarılar diliyoruz. Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü BUİK’in düzenlediği Enter Prize Girişimcilik Yarışması'nın web sitesini www.bogazicienterprize.com adresinden ziyaret edebilir, başvurularınızı 1 Aralık 2013'e kadar facebook.com/ideAlem adresinden yapabilirsiniz.

Röportaj haberimizi iş fikri olan üniversiteli öğrenci okurlarımız ve girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor