JCI Avrupa'ya Bir Türk, İsmail Haznedar Liderlik Edecek!

128 ülkede 200 bini aşkın üyesi ile faaliyet gösteren JCI’ın bu yılki dünya kongresi Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrinde gerçekleşti. Dünya Kongresi’nde yapılan seçimlerde İsmail Haznedar, JCI İcra Kurulu Üyesi seçilerek, Avrupa Başkanlığı görevine getirildi! Detaylar haberimizde..

Dünyanın en büyük liderlik ve girişimcilik organizasyonu Junior Chamber International (JCI) bu yılki JCI Dünya Kongresi 3200 kişilik katılım ile 4-9 Kasım tarihlerinde Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde, dünyanın dört bir yanındaki JCI üyelerini bir araya getirdi. Dünya Kongresi’nde yapılan seçimlerde İsmail Haznedar, JCI İcra Kurulu Üyesi seçilerek, Avrupa Başkanlığı görevine getirildi!

JCI Türkiye, yıl boyu gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları ile JCI’daki lider konumunu almış olduğu görevlerle pekiştirerek, JCI dünyasında başarıları ile parlayan bir yıldız olmayı sürdürdü. JCI Türkiye 2010 Başkanı ve 2011 Dünya Başkan Yardımcısı İsmail Haznedar, gerçekleştirilen seçimlerde JCI İcra Kurulu Üyesi (JCI Executive Vice President – JCI EVP) olarak Avrupa’dan sorumlu başkan olarak atandı. Yıl boyunca, gerçekleştirilecek uluslararası çalışmalarda Dünya Başkanı’nın Baş Danışmanı ve Stratejik Planlama Komitesi üyesi olarak, kurumun geleceğinin şekillenmesinde aktif rol üstlenen İsmail Haznedar için bu görev JCI Dünya Başkanlığına giden yolda önemli adımlardan birini oluşturuyor.

Kongrenin ardından açıklamada bulunan JCI EVP İsmail Haznedar; "JCI Türkiye için 25. yılında yepyeni bir noktada olmak hepimiz için gurur verici. İlk defa aday olduğumuz EVP (JCI İcra Kurulu Üyeliği) görevi ile ilgili Rio’da büyük heyecan yaşadık ve görevi kazanarak geri geldik. 2014 yılında Avrupa’dan Sorumlu Başkan olarak görevimi sürdüreceğim. Uluslararası bir organizasyonda liderlik görevi üstlenmek gençlerimiz açısından bir örnek oluşturuyor. Görev süresince en iyisini yapmayı hedef edinmiştik, şu an Avrupa’nın liderliği görevini üstlendik, 2014 yılında gençler liderler ve girişimcilerin temel konularına çözüm üretmeye odaklanacağız.” dedi.

JCI Avrupa’da 40 ülkede aktif 1.000 şube ve 60.000 üye bulunuyor. 11-14 Haziran 2014 tarihlerinde Malta’da gerçekleştirilecek Avrupa Konferansı’na İsmail Haznedar başkanlık yapacak ve bu konferansta Avrupa’nın temel konuları gençler tarafından değerlendirilerek sonuçları bir rapor olarak Dünya Kongresi’ne sunulacak.

Junior Chamber International (JCI) Hakkında

JCI, 128 ülkeye yayılan ve 200.000’i aşkın üyeye sahip, dünyanın lider genç lider ve girişimcilik organizasyonu. Üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişime katkıda bulunmalarını hedefliyor. ICC, UN, UNICEF, UNDP ve AIESEC ile uluslararası ortaklığı olan JCI, Jacques Chirac (Fransa Cumhurbaşkanı), Valerie Giscard Destaing (Fransa Cumhurbaşkanı), Willy de Clerk (AT Komisyon Başkanı), Gerald Ford (ABD Başkanı), Taro Aso (Japonya Eski Başbakanı), Paul Schulter (Danimarka Başkanı) gibi birçok önemli ismi de üyesi olarak kendi bünyesinde barındırmakta. Detaylı bilgi için : www.jci.cc

İsmail Haznedar Hakkında

ODTÜ İşletme mezunu, Stratejik İşler Danışmanlık firmasının kurucusu, bunun yanında JCI’ın Dünya Başkan Yardımcısı görevi sonrasında BM İlişkileri Sorumluluğunu ve Dünya Başkanı Baş Danışmanı görevlerini yürütüyordu. Bir girişimci stratejist olarak, kariyeri süresince, aralarında ulusal ve uluslararası kurumların bulunduğu pek çok proje için stratejiler geliştirmek kendisine özel deneyimler kazandırdı. Alanındaki en eski ve köklü kuruluş olan Strategic Planning Society (SPS, www.sps.org.uk)’nin onursal üyesi, Türkiye temsilcisi olan Stratejik Planlama Derneği’nin de kurucu başkanlığını yürütüyor.

Girişim Haber Ailesi olarak İsmail Haznedar bu örnek başarısı için tebrik ediyor, yeni görevinde daha nice başarılara imza atmasını diliyoruz.

Haberimizi yerel ve global sivil toplum örgütlerinde faal olan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor