Karşılaştırmalı Online Sigortacılığın Yükselen Girişimi: SigortaTeklif!

2012 yılında genç girişimci Kayhan Kayalılar tarafından kurulan Sigortateklif.net, müşteri memnuniyeti politikası ile karşılaştırmalı online sigortacılık hizmeti vererek, oldukça hızlı ve başarılı bir şekilde büyüyor. Detaylar haberimizde..

2012 yılında genç girişimci Kayhan Kayalılar tarafından kurulan SigortaTeklif.net, müşteri memnuniyeti politikası ile karşılaştırmalı online sigortacılık hizmeti vererek, oldukça hızlı ve başarılı bir şekilde büyüyor. SigortaTeklif.net Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Kayhan Kayalılar ile online sigortacılığı ve Sigortateklif.net'in geleceğini konuştuk.

2013 yılını oldukça başarılı geçirdiklerini belirten Kayalılar, "Öncelikli hedefimiz rakamsal büyümeden ziyade, müşteri memnuniyetinde büyümek. Çünkü yeterli altyapı olmadan yaşanan hızlı büyüme, hem müşteri hem de işletme açısında olumsuz sonuçlara neden olmakta ve marka değerine zarar vermekte. Aksine müşteri memnuniyetine öncelik vererek kaliteden ödün vermeden yaşanan büyüme, uzun vadede, müşteri bağlılığı ve marka güvenilirliği yaratmakta. İşte bu düşünce ile, daha çok butik hizmet vererek, müşterilerimize içerik anlamında en doğru poliçeyi, en uygun fiyata sunmaya ve satış sonrası hasar anında her zaman müşterimizin yanında olmaya çalışıyoruz" diyor.

Türkiye'de online sigortacılığın henüz emekleme döneminde olduğunu belirten Kayalılar sözlerine şöyle devam ediyor; "Tüm dünyada alışveriş, online platformlara taşınmış durumda. Lakin, aynı davranış biçimi ülkemizde de uzun zamandır benimsenmiş olmasına rağmen, sigortacılık alanındaki müşteri tercihleri, halen diğer sektörlerin oldukça gerisinde. Özellikle Avrupa ve Amerika'da %70 lere varan online sigortacılık kullanım oranına göre, ülkemizdeki online sigortacılık kullanım oranının %1-2 seviyesinde oluşu, sektörün henüz emekleme döneminde olduğunun en sağlıklı göstergesidir."

Ayrıca müşterilerine şeffaf bir yaklaşımla en uygun poliçelerin seçilmesine yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Kayalılar, sigorta yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken birkaç önemli noktayı bizimle paylaştı:

"Öncelikle koruma altına almak istediğiniz risklerinizi, net bir şekilde belirlemelisiniz. Eksik veya gereğinden fazla teminatlar ile yapılan poliçeler, hem fazla para ödemenize hem de hasar anında sorun yaşamanıza neden olabilir. Poliçenizin içeriğine, uzman sigorta danışmanlarının yönlendirmeleri ile daha sağlıklı karar verebilirsiniz. Ayrıca en uygun poliçeyi, en uygun fiyata almak için de, bütün sigorta şirketlerinden eşit teminat yapısına sahip teklifleri almalı ve karşılaştırmalısınız. Bu karşılaştırmayı yaparken araç sigortalarından örnek vermek gerekirse, özellikle teminat yapısına, sigorta şirketlerinin sunduğu ikame araç, mini onarım, çekici hizmeti vb. ilave hizmetlerin kapsamına, hasar sırasında araç onarım yerinin ve takılacak parçanın orjinal mi, eşdeğer parça mı olacağına ve son olarak poliçesini satın alacağınız sigorta şirketinin hizmet kalitesine dikkat edilmesi gerekir."

SigortaTeklif.net Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Kayhan Kayalılar, online sistemleri sayesinde;

türündeki tüm büyük sigorta firmalarının sigortacılık hizmetlerini karşılaştırmalı olarak müşterilerine online sunduklarını ifade ediyor.

Sigorta ihtiyaçlarınızda “müşteri memnuniyetini” ön plana alan online bir deneyim yaşamak istiyorsanız www.sigortateklif.net'i muhakkak ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Haberimizi sigorta ihtiyacı olan okurlarımız ve sigortacılık sektöründe yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor