UGM Üniversitelerarası Fikir Üretme Kampları Başlıyor!

Uluslararası Girişimcilik Merkezi’nin, Intel ve TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu ortaklığında düzenleyeceği Yeni Nesil Fikirbazlar Aranıyor Üniversitelerarası Fikir Üretme Kampları 22-24 Kasım 2013 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Detaylar haberimizde..

Uluslararası Girişimcilik Merkezi’nin, Intel ve TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu ortaklığında düzenleyeceği "Yeni Nesil Fikirbazlar Aranıyor Üniversitelerarası Fikir Üretme Kampları" 22-24 Kasım 2013 tarihlerinde İstanbul’da bulunan üniversitelerden girişimcilik konusunda kendini geliştirmek isteyen gençlerin katılımıyla Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Fikir Üretme Kampı Nedir?

Fikir Üretme Kampı uygulaması geleceğin girişimcileri ve  sosyal yenilikçileri için bir eğitim kursu. Programda, problemin belirlenmesinden iş kurmaya kadar yenilikçinin kat edeceği yol canlandırılıyor. Fikir Üretme Kampı, gençlerin girişimcilik becerilerin, arttırmaları, aynı görüşte yenilikçilerle güçlü iletişim ağları kurmaları ve başarılı bir girişimci olmaları için fırsatlar yaratıyor. Kamp süresince güçlü araçlar yardımı ile karmaşık problemlerin harika iş fırsatlarına dönüştürülmesine yardımcı olunuyor.

Uygulama süresince gençlerin takim halinde çalışıp, bir girişimcinin algısını anlayıp sosyal bir soruna yenilikçi bir çözüm bulmaları, fikrin somut bir prototipini ortaya çıkarmaları ve bu süreçte pratik yaparak deneyim kazanmaları hedefleniyor.Katılımcılar, aşağıda belirlenen 6 aşamadan geçiyorlar :

1. Anlama: Belirlenen problemlerin tanıtıldığı ve grupların seçmiş oldukları sorunu anlayarak alt sorunlara böldükleri aşamadır.

2. Tüketici: Tüketici segmentlerinin belirlendiği ve ardından grupların nihai tüketicilerini ve sorunlarını belirledikleri aşamadır.

3. Teknoloji: En son teknoloji trendleri hakkında bilgi verildiği aşamadır.

4. Fikir Üretme: Grupların onlarca fikir arasından nihai fikirlerine karar vermelerini sağlayacak olan modelleme ve seçim aşamasıdır.

5. Ürün arzı: Grupların fikirlerini bir jüri karşısında belirlenen bir sürede sunmak için hazırlandıkları ve sunumları gerçekleştirdikleri aşamadır.

Uluslararası Girişimcilik Merkezi Hakkında

Uluslararası Girişimcilik Merkezi T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, UNDP İstanbul Uluslararası Özel Sektör ve Kalkınma Ofisi, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı ortaklığında TOBB, TOBB Genç ve Kadın Girişimciler Kurulları, Intel, Cisco, Microsoft, TEPAV, Özyeğin Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi işbirliğinde Türkiye ve bölgedeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve girişimcilerin küresel ölçekte rekabet edebilirliğine katkı sunma hedefi ile hayata geçiriliyor.

Toplumsal kalkınmaya sosyal ve ekonomik düzeyde katma değer sağlamak amacıyla kurulan Uluslararası Girişimcilik Merkezi, bünyesinde yapılandırdığı Paydaşlar Kurulu aracılığı ile girişimcilik ekosistemindeki etkin uluslararası örgütlerin, kamu kurumlarının, şirketlerin, sivil toplum örgütlerinin ve üniversitelerin bir araya gelmesini destekliyor.

Fikir üretme kampı için son başvuru tarihi 14 Kasım 2013 Perşembe günü. Başvuru ve süreçle ilgili her türlü sorunuz için taygunyavasca@habitatkalkinma.org adresine mail atabilirsiniz. Ayrıca detaylı bilgi için buradan bilgi alabilir, başvurunuzu bu adresten yapabilirsiniz.

Haberimizi girişimcilik konusunda kendisini geliştirmek isteyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor