Küresel Sosyal Girişimcilik Yarışması (GSVC) Başvuruları Başladı!

Dünya genelinde sosyal girişimciler için danışmanlık ve tanıtım hizmeti sağlayan, ödüller veren ve öğrenciler tarafından yönetilen en büyük ve en uzun süreli iş planı olan Global Social Venture Competition (GSVC) yarışması başvuruları başladı. Detaylar haberimizde..

Koç Üniversitesi'nin bölgesel ortak olarak bu yıl ikincisini organize ettiği ve önemli sosyal konulara hitap eden Küresel Sosyal Girişimcilik Yarışması'na (Global Social Venture Competition - GSVC) başvurular başladı.

Global Social Venture Competition (GSVC) dünya genelinde sosyal girişimciler için danışmanlık ve tanıtım hizmeti sağlayan, ödüller veren ve öğrenciler tarafından yönetilen en büyük ve en uzun süreli iş planı. Yarışma, sürdürülebilir bir şekilde pozitif sosyal değişiklik getiren gerçek ticari işlerin yaratılmasını destekliyor. GSVC 6 Bölgesel Ortak ve 3 “Outreach” (Sosyal Destek) Ortağı ile işbirliği içinde UC Berkeley Haas İşletme Fakültesi tarafından organize ediliyor.

GSVC,  azimli ve hırslı girişimcilerin kendi fikirlerini dünya üzerinde olumlu etkiye sahip olacak ticari işlere dönüştürebilmeleri için onlara danışmanlık ve tanıtım hizmeti sunuyor ve her yıl 50.000 dolar değerinde ödüller veriyor.Bu benzersiz yarışma, 1999’dan beri öğrenciler tarafından, öğrenciler için yönetilmektedir ve gelecek vaat eden sosyal teşebbüsleri, sosyal yatırım topluluğunun beğenisine sunuyor.

Adaylarda Aranan Özellikler

  • Dünyanın herhangi bir yerinde onaylı bir okulunda lisansüstü düzeyinde (muhasebe, finans, işletme, vs. gibi alanlarda Yüksek Lisans veya Doktora) eğitim görmekte olan ya da yarışmaya başvuru tarihinden en fazla iki yıl önce böyle bir programdan mezun olmuş olan en az bir ana takım üyesi.
  • İş yeri, ilk gelir tablosuna veya ilk patente göre ölçüldüğünde (hangisi daha önce ise ona göre) 3 yaşından fazla olmamalıdır.
  • Yatırımın finansal geri dönüşü ile iş planının misyonu doğrultusunda ölçülebilir sosyal/çevresel etkilerini net bir şekilde açıklayan özet
  • Fizibilite, finanse edilebilirlik ve ölçeklenebilirlik kanıtı
  • Tercihen ilgili becerilere ve tecrübeye sahip olan dönemsel girişimciler ve profesyonellerin bulunduğu güçlü bir yönetim ekibi

GSVC 2012-13 Programındaki Mentorlar :

  1. Ferhan Cook - co-founder (Mobiadnews), co-founder (Galata Business Angels), co-curator (TEDxSilkRoad)
  2. Gökhan Dikmener - project coordinator ("Growing Inclusive Markets", UNDP Turkey)
  3. Mustafa Ergen - co-founder (Wichorus Inc. aqrd  Tellabs Inc.), lecturer (Koç University)
  4. Bülent Kaytaz - co-founder (Argela)
  5. Zeynep Gurhan Canlı - Dean of the Graduate School of Business (Koç University)
  6. Suat Özçağdaş - founder (Sosyal İnovasyon Merkezi)
  7. Onur Tekinturhan - founder (Konutkredisi)
  8. Fuat Sami - founder (Lab-X)
  9. Başak Saral - general secretary (Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği)
  10. Başak Ersen (TÜSEV)
  11. Ali Ercan Özgür (Corporate Social Responsibility Association of Turkey)
  12. Itır Erhart - founder (Adım Adım)
  13. Kayhan Karlı - director (Öğretmen Akademisi Vakfı)
  14. Cem Sertoğlu (Early Bird Ventures)
  15. Petek Özgül - founder (Uzmanlık Danışmanlığı - Specialisterne Turkey)

Küresel Sosyal Girişimcilik Yarışması hakkında daha fazla bilgi ve detay için www.gsvc.org ve gsvc.ku.edu.tr adreslerini ziyaret edebilir, başvurularınızı 17 Ocak 2014 tarihine kadar iş planı ve yönetici özeti şeklinde gsvc@ku.edu.tr adresine gönderebilirsiniz.

Haberimizi sosyal girişimcilik projesi olan ve bunu küresel platformlarda sunup uygulamak isteyen girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor