İhracat Hedefleyen KOBİ’ler, InTeLS-TR Projesinden Haberdar mısınız?

Geleneksel iş yapma yöntemleri ve kısıtlı kaynakları nedeniyle uluslararası rekabette zorlanan KOBİ'ler için ihracatı öğrenmek InTeLS-TR Projesiyle artık çok kolay. Detaylar haberimizde..

Geleneksel iş yapma yöntemleri ve kısıtlı kaynakları nedeniyle uluslararası rekabette zorlanan KOBİ'ler için ihracatı öğrenmek artık çok kolay.

Avrupa Birliği'nin desteğiyle hayata geçirilen KOBİ'lerin Uluslararası Ticaret Alanında Elektronik Ortamda Eğitimi (InTeLS-TR) Projesi, KOBİ'lere ve dış ticaret alanında çalışmak isteyen öğrencilere ihracatı, animasyon ve oyunla öğretiyor.

InTeLS-TR Nedir?

InTeLS-TR “International Trade e-Learning suite for SMEs in TuRkey” ifadesinin kısaltmasıdır.

İhracat Oyunu ve Eğitimi ile Dünyaya Açılmadan Önce KOBİ’ler için Dış Ticaret Deneyimi

InTeLS-TR İhracat Oyunu'nun senaryosu, küçük ölçekli bir firma üzerine kurulu. Oyunun en önemli amacı ihracat yaparak şirketinizin kâr etmesini sağlamak. Oyun kapsamında hedef ülkelerin bir ihracat departmanı çalışanı olarak seçilmesinin ardından pazarlanacak ürün ve kalite düzeyi kararlaştırılıyor. Hedef pazar ve ürününüze en uygun reklam ve pazarlama stratejilerini de geliştirerek ihracat yapıyorsunuz. Uluslararası rekabet ortamında, etkili bir iş girişiminin nasıl tasarlanıp başarıya ulaştırılacağını basit ama eğlenceli bir şekilde gösteren oyun, proje kapsamında üretilen e-kitap ve animasyon ile desteklendiğinde kalıcı öğrenmeyi sağlıyor (Kaynak: dunya.com).

InTeLS-TR projesi, sadece KOBİ’ler için değil dış ticarete ilgi duyan öğrenciler için de ihracatı kalın kitaplar yerine animasyonlar ve gerçeğine uygun oyunlar yardımıyla hızlı bir şekilde öğrenme olanağı sunuyor. Dış Ticaret Eğitim Animasyonu ise interaktif ve sesli bir anlatımla kullanıcılara anlatıyor. Eğlenceli ve öğretici kurgusuyla izleyenleri sıkmayan animasyon uygulamasında, her bölümünün sonunda kullanıcıları kendilerini denemelerine ve edindikleri bilgileri pekiştirmelerine olanak sağlayacak "Şimdi Sıra Sizde" adlı soru bölümleri de yer alıyor.

Detaylı bilg için www.intels-tr.eu web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Proje faaliyetleri ve etkinlikler hakkında detaylı bilgi almak ve proje dokümanlarını indirmek için linki, sunum ve dokümanlara ulaşmak için ise, InTeLS Dokümanlar bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.

Ebiltem kaynaklı Can Şenyılmaz'ın kaleme aldığı alıntı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor