İzmirli Kadın Girişimciler "İş'te Kadın" Paneli'nde Buluştu

İzmir’li kadın girişimcilerin kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi ve profesyonel iş yaşamında kadınların konumunun güçlendirilmesi amacıyla düzenlediği ‘İş’te Kadın’ Paneli 1 Ekim Salı günü İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşti. Detaylar haberimizde..

İzmir’li kadın girişimcilerin kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi ve profesyonel iş yaşamında kadınların konumunun güçlendirilmesi amacıyla düzenlediği ‘İş’te Kadın’ Paneli 1 Ekim Salı günü İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşti. Panelin konuşmacıları arasında Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Güral da yer aldı ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

TOBB İzmir Kadın Girişimcileri Kurulu ve Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen ‘İş’te Kadın’ Paneli’nde kadınların iş yaşamında daha etkin olması için yapılması gerekenler tartışıldı. Gazeteci Ahu Özyurt moderatörlüğünde yapılan panele iş dünyasından çok değerli kadın temsilciler konuşmacı olarak katıldı. Panele onur konuğu olarak davet edilen Hırvatistan Cumhurbaşkanı Dış İşleri Danışmanı Romana Vlahutin da Hırvat kadınların çalışma yaşamındaki önemine değinerek kadın girişimci adaylarına destek verdi. 

Kadının iş yaşamındaki etkinliğinin artırılması konusunda hemfikir olan konuşmacılar, tecrübe ve önerilerini kadın girişimci adaylarıyla paylaştı.

Panelde konuşmacı olarak yer alan Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Güral, iş yaşamına aile şirketinde devam etmesine karşın kurduğu porselensepeti.com internet sitesi ile kendi girişimini de yaptığını belirterek, "İş yaşamında her zaman yeni fikirlere açık olunması gerekiyor" şeklinde konuştu. Gülden Güral ayrıca, “Profesyonel olmak için önce kendi şirketlerimizin dışında başka şirketlerde çalıştım. Dolayısıyla çalışan psikolojisini çok iyi biliyorum,” dedi ve “Aile şirketlerinin devamlılığı ve sürdürülebilirliği için mutlaka bir aile anayasası olması gerekiyor” diyerek bu konudaki düşüncesini de katılımcılarla paylaştı. 

Haberimizi kadın girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor