TEGEP Geleceğine Yatırım Yapan KOBİ'leri Ödüllendiriyor!

TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği’nin, eğitimlerle çalışanlarının gelişiminde değer yaratan KOBİ’leri desteklemek amacıyla Eğitim ve Gelişim Zirvesi kapsamında düzenlediği “Gelişen KOBİ, Geliştiren KOBİ” Yarışmasının üçüncüsü için start verildi. Detaylar haberimizde..

TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği’nin, eğitimlerle çalışanlarının gelişiminde değer yaratan KOBİ’leri desteklemek amacıyla Eğitim ve Gelişim Zirvesi kapsamında düzenlediği “Gelişen KOBİ, Geliştiren KOBİ” Yarışmasının üçüncüsü için start verildi. 

Bu yıl üçüncüsü 27 Kasım’da gerçekleşecek Eğitim ve Gelişim Zirvesi’nde sonuçlanacak yarışmada,KOBİ'lerin Ocak 2012- Haziran 2013 dönemi içinde gerçekleştirdikleri başarılı eğitim uygulamaları değerlendirilecek.

TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saynur Önen, “Gelişen KOBİ, Geliştiren KOBİ” Yarışması ile ilgili olarak: “KOBİ’ler tüm dünyada olduğu gibi Türk ekonomisinin de temel taşlarını oluşturuyor.Ülke ekonomisi içindeki önemi her geçen gün artan KOBİ’lerin istihdam, üretim, ihracat, katma değer ve yatırım içindeki payları da önemli büyüklüklere ulaşıyor. 3 milyona yakın KOBİ, yaklaşık 8 milyon kişiye istihdam sağlıyor.Buna rağmen Türkiye’deki işletmelerin yüzde 80’inin eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanma oranlarının çok düşük olduğunu görüyoruz.TEGEP olarak KOBİ’lerin Türkiye’nin geleceğinde sahip olduğu önemin farkındayız.Gelecek için en büyük yatırımın insan kaynağına yapılan yatırımla sağlanacağına olan inancımızla kalkınma ve sürdürülebilir büyüme için KOBİ’lerde eğitim-gelişim faaliyetlerini desteklemek için çalışıyoruz. KOBİ’lerin; nitelikli eleman, işgücü verimliliği gibi önemli noktalarda eğitim ve gelişim faaliyetlerine yönelmelerini, bu konunun öneminin farkında olmalarını ve bu anlamda yatırımlar yapıyor olmalarını önemsiyoruz. Çünkü etkin bir eğitim ve danışmanlık, ihracat yapan KOBİ’lerin mevcut ve yeni pazarlarda ihracat miktarlarını artıracağı gibi ihracat yapmayan işletmelerin iç pazarda büyümesi veya ihracata başlaması için yararlı olacaktır.Dolayısıyla danışmanlık ve eğitim almanın önemi ve faydaları konusunda KOBİ’lerin daha fazla bilinçlendirilmeye ihtiyacı vardır. Bu nedenle, eğitimlerle çalışanlarının gelişiminde değer yaratan tüm KOBİ’leri desteklemek amacıyla her yıl Gelişen KOBİ, Geliştiren KOBİ Ödülleri’ni veriyoruz.” dedi.

3.Gelişen KOBİ, Geliştiren KOBİ” yarışma süreci şöyle: 

  • İlk başvuru formunun doldurulması
  • Doldurulan formların değerlendirilmesi sonucu 2.aşamaya geçecek KOBİ’lerin bilgilendirilmesi
  • 2. aşamaya geçen KOBİ’lerin evrak ve 2. form paylaşımı
  • Özel kurul görüşmesine kalan 5 KOBİ’nin bilgilendirilmesi
  • Özel kurul ile 5 KOBİ’nin görüşme planlaması
  • Özel kurulun raporları doğrultusunda ilk üç KOBİ’nin seçimi ve bilgilendirilmesi
  • Ödül Töreni

Detalı bilgi için TEGEP'in ilgili sayfasını ve www.egitimvegelisimzirvesi.com web adresini ziyaret edebilir, başvurunuzu bu sayfadan yapabilirsiniz.

Haberimizi KOBİ'ler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 12.238 kişi okudu.
Kategori: KOBİ, STK, Yarışma
Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor