STK'lar İçin Sosyal Girişimcilik Fırsatları 30 Eylül'de TÜSEV'de!

TÜSEV, STK’ların finansal sürdürülebilirliği için alternatif bir model olarak sunulan sosyal girişim modelinin sunduğu fırsatları tanıtmak amacıyla Sosyal Girişimcilik: STK’lar için Fırsatlar konulu bir toplantı düzenliyor. Detaylar haberimizde..

Sivil toplum alanında yapılan araştırmalar kaynak geliştirme ve finansal sürdürülebilirliğin STK’ların en önemli ihtiyaçları arasında yer aldığını göstermekte. Sosyal sorunlara çözüm bulurken ekonomik faaliyetler yürüten ve elde ettikleri karı sosyal amaçları için kullanan sosyal girişimler tüm dünyada STK’lar için alternatif bir model olarak ortaya çıkmakta.

TÜSEV, STK’ların finansal sürdürülebilirliği için alternatif bir model sunan ve ülkemizdeki örnekleri çoğunlukla vakıf ve dernek iktisadi işletmesi tüzel kişiliğiyle kurulan sosyal girişim modelinin sunduğu fırsatları tanıtmak amacıyla Sosyal Girişimcilik: STK’lar için Fırsatlar konulu bir toplantı düzenleniyor.

Karaköy Minerva Han’da gerçekleşecek toplantının ilk bölümünde, sosyal girişimcilik - STK ilişkisi tartışılacak ve dünyada sosyal girişim modelini benimseyen örnekler paylaşılacak.

Toplantının ikinci yarısında ise Özyeğin Üniversitesi, Toplum Gönüllüleri Vakfı ve JP Morgan ortaklığıyla kurulan ve Türkiye’nin ilk sosyal girişimcilik hızlandırma programı özelliğine sahip Sosyal Değişim Laboratuvarı’nın (SDL) Güz’13 dönemi tanıtılacak. Yaklaşık 2 ay sürecek Hızlandırma Programı yeni döneminde Türkiye’de ölçeklenebilir, sürdürülebilir ve yüksek etki sahibi sosyal girişimler kurmak için, hem genç sosyal girişimci adayları, hem de sürdürülebilirlikleri için yeni sosyal iş modelleri yaratmak isteyen STK’ları bir araya getirmeye yönelik bir destek paketi sunacak. Programın tamamlanmasından sonra ilgili sosyal girişimlerin fikirlerini hayata geçirmelerine yönelik mekan ve finansman olanakları da dahil olmak üzere destekler ise sağlanmaya devam edecek.

Özellikle sürdürülebilir bir fon kaynağı yaratmak için mevcut iktisadi işletmesi üzerinden iş modelleri yaratmak isteyen STK'lar, Güz’13 hızlandırma programına katılarak fikirlerinin denemek için bir fırsat elde edebilirler.

İlgilenen okurlarımızın 30 Eylül 2013’de 15.00-17.00 saatleri arasında Karaköy Minerva Han’daki TÜSEV binasında gerçekleşecek olan toplantıya katılım durumunuzu en geç 27 Eylül Cuma günü sonuna kadar rusen@tusev.org.tr adresinden Ruşen Efe’ye bildirmesi gerekiyor.

Program

  • 15:00 - 15:15: Giriş Konuşması, TÜSEV Genel Sekreteri Başak Ersen
  • 15:15 - 15.45: Sosyal Girişimciliğin STK’lar için Önemi, TÜSEV Program Asistanı Ayşegül Ekmekci
  • 15.45 - 16.15: Sosyal Girişim Örnekleri, Sosyal Değişim Laboratuvarı Eğitmeni Ozan Sönmez
  • 16.15 - 16.45: Sosyal Değişim Laboratuvarı Tanıtımı
  • 16.45 - 17.00: Soru Cevap

Unutmayın, katılım için 27 Eylül (yarın) mesai bitimine kayıt olmanız gerekiyor.

Haberimizi sivil toplum örgütlerimiz, vakıflarımız ve sosyal girişimcilik ile ilgilenen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor