Google'un Global Bilim Yarışması 2013 Birincisi: Elif Bilgin!

Türkiye’den Elif Bilgin (16) binlerce proje arasından sıyrılarak dünyanın en büyük online bilim fuarı olan Google Bilim Fuarı’nda (Google Science Fair) birinci oldu. Detaylar haberimizde..

Türkiye’den Elif Bilgin (16) binlerce proje arasından sıyrılarak dünyanın en büyük online bilim fuarı olan Google Bilim Fuarı’nda (Google Science Fair) halk oylamasında birinci oldu. 1-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen halk oylamasında birinci olan Bilgin, 10 günlük Galapagos Adaları gezisinin yanı sıra LEGO, CERN ve Google ziyaretleri gibi çeşitli ödüllerin de sahibi oldu.

Muz kabuklarının biyoplastik üretiminde kullanılması” fikrine dayanan projesiyle hem Google Bilim Fuarı’nda finale kalan hem de jüri özel ödülünü kazanan lise öğrencisi  Elif Bilgin, 1-30 Ağustos arasında gerçekleşen online halk oylamasında aldığı oylarla Büyük Ödül’ün sahibi oldu.

İnovasyon kategorisindeki projesiyle birinci seçilen Elif Bilgin, 10 günlük Galapagos Adaları gezisinin yanı sıra LEGO, CERN veya GOOGLE’a ziyareti de içeren çok çeşitli armağanların sahibi oldu.

Şimdi Gözler 23 Eylül'de Google’ın Kaliforniya Merkezinde

Google’ın Kaliforniya’daki merkezinde gerçekleşecek ödül töreninde jüri oylaması ile belirlenen birinciler açıklanacak. Bu oylamada da Elif Bilgin'e başarılar diliyoruz. 23 Eylül’de ki ödül töreni ve final galası yarışmanın web sitesinden  (www.googlesciencefair.com), Google+ sayfasından ve Youtube kanalından izlenebilecek.

Elif'in halk oylamasında birinci olmasına sebep olan buluşuna ve diğer detaylara bu haberimizden ulaşabilirsiniz.

Bir ay önce, Google'un dünya çapında düzenlediği Google Bilim yarışımasında finale kalan Elin Bilgin'in haberini yayınlamış ve siz değerli okurlarımızdan oy vermenizi talep etmiştik. Bu haberimiz kısa süre içerisinde onbinlerce okurumuza ve ciddi paylaşım rakamlarına ulaştı. Haberimizi okuyup milli bir duruş sergileyen ve bu birincilikte oylarıyla emeği olan tüm okurlarımıza teşekkür ediyoruz.

Ve tabiki; Buluşuyla global alanda çok değerli bir ödül kazanan Elif Bilgin kardeşimizi tebrik ediyoruz. Kendisi sadece bu genç yaşında büyük ve global bir başarı kazanmadı, aynı zamanda gençlerimize istedikleri zaman neler yapabileceğini gösterdi ve gençliğimizin inovatif yaklaşım gücünü tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Teşekkürler Elif!

Haberimizi tüm genç okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor