Gelişmekte Olan Girişimci Ülkelerin Gözü de Türkiye’de!

Avrupa’nın bir numaralı uçak bileti arama ve karşılaştırma motoru Skyscanner’ın verilerine göre, gelişmekte olan ülkeler bu sene Türkiye’ye oldukça ilgi gösteriyor. Gelişmekte olan ülkelerin bu yıl 2012’ye kıyasla Türkiye aramalarına bakıldığında, Türkiye’ye ilgisi en çok artan ülke Arjantin oldu. Arjantin’i, Brezilya, Malezya ve Estonya izledi. Detaylar haberimizde..

Avrupa’nın bir numaralı uçak bileti arama ve karşılaştırma motoru Skyscanner’ın verilerine göre, gelişmekte olan ülkeler bu sene Türkiye’ye oldukça ilgi gösteriyor. Gelişmekte olan ülkelerin bu yıl 2012’ye kıyasla Türkiye aramalarına bakıldığında,  Türkiye’ye ilgisi en çok artan ülke Arjantin oldu. Arjantin’i, Brezilya, Malezya ve Estonya izledi. Türkiye’ye en çok uçak bileti arayan ülkelerden biri olan Rusya ise diğer gelişmekte olan ülkelere oranla daha az bir artış göstererek 10. sırada yer aldı.

Dünyada bini aşkın havayolunun milyonlarca noktasını tarayarak en hesaplı uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner, bu sene 2012’ye kıyasla Türkiye’yi en çok arayan gelişmekte olan ülkeleri sıraladı. Skyscanner’ın verilerine göre, IMF’nin listesinde yer alan gelişmekte olan ülkelerden Türkiye aramalarında en çok artış görülen ülkeler Arjantin, Brezilya, Malezya, Estonya ve Güney Afrika oldu.  Türkiye’ye en çok uçak bileti arayan ülkelerden biri olan Rusya ise diğer gelişmekte olan ülkelere oranla daha az bir artış göstererek 10. sırada yer aldı.

Güney Amerika’dan Türkiye’ye İlgi

Türkiye’ye dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin arasında gelişmekte olan ülkelerin de payı giderek artıyor. Türkiye’ye oldukça uzak olmalarına rağmen listenin birinci ve ikinci sırasında Güney Amerika’dan ülkeler bulunuyor. Arjantin ve Brezilya, 2012’ye kıyasla bu yıl Türkiye’yi en çok arayan ilk iki ülke. 

Uzak Doğu ve Afrika da Türkiye’yi Merak Ediyor

Listede yer alan diğer gelişmekte olan ülkelerin ise Uzak Doğu’dan olması dikkat çekiyor. Malezya 3. sırada yer alırken, Uzak Doğu’dan diğer ülkeler Çin, Tayland ve Filipinler olarak sıralanıyor. Türkiye’yi keşfetmek isteyen bir diğer kıta ise Afrika. Güney Afrika, listenin 5. sırasında bulunuyor.

Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök “Türkiye artık gelişmekte olan ülkeler tarafından da fark edilmeye başlandı. Türkiye aramalarında en çok artış görülen gelişmekte olan ülkeler listesine baktığımızda Türkiye’ye uzak sayılabilecek kıtalardan da arama yapıldığını görüyoruz. Güney Amerika, Uzak Doğu ve Afrika’dan ülkelerin listede yer alması, insanların keşfetme ve farklı kültürleri tanıma merakının mesafeleri yendiğini gösteriyor” dedi.

Bu Yaz Türkiye’yi En Çok Arayan Gelişmekte Olan Ülkeler

  1. Arjantin
  2. Brezilya
  3. Malezya 
  4. Estonya
  5. Güney Afrika
  6. Çin
  7. Tayland
  8. Litvanya
  9. Filipinler
  10. Rusya   

Skyscanner Hakkında

Skyscanner binlerce havayolunun milyonlarca rotasını tarayarak uçak bileti fiyatı, otel ve araba kiralama sonuçlarını karşılaştırmalı olarak sunan uluslararası seyahat arama motoru. 2003 yılında Gareth Williams, Barry Smith ve Bonamy Grimes adlı üç bilişim uzmanı tarafından kuruldu.

İnternet sitesi ayda 60 milyondan fazla ziyaret edilen Skyscanner, Avrupa’da birinci, dünyada da üçüncü olarak en çok kullanılan seyahat arama motoru. 40 ülkede 30 dilde hizmet vermekte ve ücretsiz iPhone, iPad, Android, Windows Phone, BlackBerry ve Windows 8 uygulaması 25 milyondan fazla indirilmiş. Merkezi Edinburg’da olan ve Glasgow, Singapur, Pekin’de de ofisleri bulunan Skyscanner, 250’den fazla çalışanıyla hizmet veriyor. Detaylı bilgi için www.skyscanner.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor