Yemeksepeti, FoodOnClick İle Suudi Arabistan ve Lübnan'da!

Türkiye’de her gün yüz binlerce kişiyi doyuran online yemek siparişi sitesi Yemeksepeti, yurt dışındaki markası Foodonclick.com ile Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Katar’dan sonra şimdi de Suudi Arabistan ve Lübnan’da hizmet vermeye başladı. Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, önümüzdeki dönemlerde de bu bölgede genişlemeye devam edeceklerini belirtti. Detaylar haberimizde..

Türkiye’de her gün yüz binlerce kişiyi doyuran online yemek siparişi sitesi Yemeksepeti, yurt dışındaki markası Foodonclick.com ile Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Katar’dan sonra şimdi de Suudi Arabistan ve Lübnan’da hizmet vermeye başladı. Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, önümüzdeki dönemlerde de bu bölgede genişlemeye devam edeceklerini belirtti.

Yemeksepeti, Foodonclick.com markası ile faaliyet gösterdiği Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Katar’dan sonra şimdi de Lübnan’da Beyrut ve bölgenin en büyük pazarı olan Suudi Arabistan’da Cidde ve Riyad şehirlerinde hizmet vermeye başladı. Bu yurt dışı açılımlarıyla birlikte bölgenin bir numaralı paket servis oyuncusu olma konumunu sağlamlaştırdı.

İnternet alanında Türkiye’den çıkan özgün iş modelini, 5 farklı ülkeye daha ihraç ederek bu anlamda bir ilki gerçekleştiren Yemeksepeti’nin Kurucu Ortağı ve CEO’su Nevzat Aydın, “Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya odaklanmamızdaki en büyük sebep, Yemeksepeti’nin Türkiye’de elde ettiği başarıyı bu bölgelerde de yakalayabileceğini öngörmemiz. Bölgedeki paket servis kültürü Türkiye’dekiyle benzer. Buradaki kullanıcıyı ve ihtiyaçlarını iyi anladığımızı düşünüyoruz. General Atlantic ile gerçekleştirdiğimiz stratejik ortaklık ile birlikte hızlanan yurt dışı açılım sürecimizde bölgedeki pazarlara yönelik önemli adımlar attık. Orta Doğu bölgesinde girişimcilik ve internet sektörü denince akla gelen ilk isimlerden olan Fadi Ghandour'un Yemeksepeti Yönetim Kurulu'na katılması da bunun göstergesiydi. Önümüzdeki dönemde de gerek bu bölgede gerekse farklı coğrafyalarda Foodonclick.com markamızı büyütmek için adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

Yemeksepeti, ülkemizde gösterdiği başarıyı yurt dışı pazarlara da taşımak amacıyla 2010 yılının ikinci yarısında Foodonclick.com’u hayata geçirdi. Foodonclick.com, 850 üye restoranla Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Suudi Arabistan ve Lübnan’da hizmet veriyor.

Yemeksepeti hakkında:

Ülkemizin ilk ve en büyük online yemek siparişi sitesi olan Yemeksepeti, 2001 yılında kuruldu. Bugün itibariyle 47 il ve Kıbrıs’ta hizmet veren Yemeksepeti, tüm internet kullanıcıları ve ilgili restoranlara, internetten yemek siparişi verebilme ve alabilme olanağı sağlıyor. Türkiye ve Kıbrıs’ta halen 8.000’e yakın üye restoran ve 2.000.000'dan fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olan Yemeksepeti, günde aldığı ortalama 60.000 siparişle yaklaşık 165.000 kişiye hizmet veriyor. Yemeksepeti’nin yurt dışı markası Foodonclick.com ise 850 üye restoranla Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Suudi Arabistan ve Lübnan’da hizmet veriyor. Yemeksepeti, internet üzerinden sunduğu hizmetin yanı sıra tüm telefonlarla uyumlu mobil web sayfaları, iPhone, Android ve Windows Phone uygulamalarıyla mobil cihazlar üzerinden de sipariş kabul ediyor. Yemeksepeti’nin projeleri arasında bulunan Lokum.com Türkiye’nin farklı yörelerinden saklı kalmış lezzetleri üreticilerinden temin ederek kullanıcılarına sunarken, Papyon.com ise dışarıda yeme içmeye dair her şeyi bünyesinde barındırıp online rezervasyon imkanı sağlıyor.

Nevzat Aydın ve tüm Yemek Sepeti ekibini bu global ve girişimcilerimize örnek girişimleri için tebrik ediyor, haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

- See more at: http://test.girisimhaber.com/post/2012/07/04/KOSGEB-Destekli-Bu-Uygulamali-Girisimcilik-Egitimini-Kacirmayin.aspx#sthash.HJfPPeEp.dpuf

ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

- See more at: http://test.girisimhaber.com/post/2012/07/04/KOSGEB-Destekli-Bu-Uygulamali-Girisimcilik-Egitimini-Kacirmayin.aspx#sthash.HJfPPeEp.dpuf
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor