Türk Comodo Amerika'nın En Hızlı Büyüyen SSL Sertifika Otoritesi

Türk girişimci Melih Abdulhayoğlu'nun sahibi olduğu internet güvenlik şirketi Comodo, Amerika'nın en hızlı büyüyen SSL sertifika otoritesi olduğu açıklandı. Teknoloji sitesi w3techs.com tarafından yapılan araştırmaya göre 22 Temmuz tarihinden itibaren 719 sitenin SSL sertifikası ile güvenliğini sağlayan Comodo, en yakın rakibiden altı kat daha fazla SSL müşterisine sahip oldu. Detaylar haberimizde...

Türk girişimci Melih Abdulhayoğlu'nun sahibi olduğu internet güvenlik şirketi Comodo, Amerika'nın en hızlı büyüyen SSL sertifika otoritesi olduğu açıklandı. Teknoloji sitesi w3techs.com tarafından yapılan araştırmaya göre  22 Temmuz tarihinden itibaren 719 sitenin SSL sertifikası ile güvenliğini sağlayan Comodo, en yakın rakibiden altı kat daha fazla SSL müşterisine sahip oldu. 

Comodo 2 Temmuz'dan itibaren SSL kullanımında yüzde 0.3, pazar payında da yüzde 0.9 artış gösterdi. Comodo, Amerikan SSL pazarının yüzde 28.7'sini elinde bulunduruyor.  Açıklamada, Comodo'nun sunduğu SSL sertifikaları online sitelerin müşterilerin bilgilerini korumak için fiyatı en uygun ürünler olduğu da vurgulandı. Satın alındıktan sonra kısa sürede doğrulaması yapılan, endüstri standartı 2048 bit dijital imza ve yüzde 99.9 browser tanıma özelliği olan Comodo SSL, online işlemler için mümkün olan en yüksek şifreleme kapasitesine sahip.

Melih Abdulhayoğlu Kimdir?

Melih Abdulhayoğlu (10 Mart 1968), ABD'li, Türk asıllı teknoloji uzmanı ve girişimci. Bir teknoloji uzmanı olarak birçok patente sahiptir. İnternet güvenliği hakkında makaleler yazmıştır. 1998 yılında, İngiltere'de SSL sertifikası gibi bilgisayar güvenlik ürünleri üreten bir kuruluş olan Comodo'yu kurmuştur.

2005 yılında Melih Abdülhayoğlu internet sektöründe öncü şirketleri bir araya getirerek bir endüstri konsorsiyumu olan ve uçtan uca kimlik doğrulama (end-to-end authentication) ve iş süreçleri güvenliği (security business processes) kurmak için oluşturulmuş CAB adlı forumu (şimdiki adı: Sertifika Yetkilileri Tarayıcı Forumu (Certification Authority Browser Forum) oluşturmaya gerek duymuştur.

2009 yılında Ortak Bilgisayar Güvenlik Standartları Forumunu düzenlemiş, meşru antivirüs motorlarının bir listesini çıkartmıştır.

Türk girişimi Comodo hakkında detaylı bilgi almak için www.comodo.com.tr adresini inceleyebilirsiniz. Turkavenue kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorumlar

comodossl
comodossl
comodo özellikle yerel ssl sağlayıcılarının devreye girmesiyle Türkiye'de de büyüyor. https://www.ssl.net.tr/comodo-ssl.php

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor