BİLGİ’li Genç Girişimciler Körfez Ülkelerine Açılıyor!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Girişimcilik Kulübü koordinatörlüğünde, Körfez ülkeleriyle işbirliği yapma hedefi taşıyan Uluslararası Genç Girişimciler Platformu oluşturuldu. Türkiye ile altı körfez ülkesini girişimcilik teması altında buluşturacak üniversiteler, iş adamları ve STK yetkililerinin dahil olacağı platform ile uluslararası ve sürdürülebilir projelere imza atılacak. Detaylar haberimizde..

İstanbul Bilgi Üniversitesi Girişimcilik Kulübü koordinatörlüğünde, Körfez ülkeleriyle işbirliği yapma hedefi taşıyan Uluslararası Genç Girişimciler Platformu oluşturuldu. Türkiye ile altı körfez ülkesini girişimcilik teması altında buluşturacak üniversiteler, iş adamları ve STK yetkililerinin dahil olacağı platform ile uluslararası ve sürdürülebilir projelere imza atılacak.

Hem ulusal hem de uluslararası alanda birçok proje ve etkinlik gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Girişimcilik Kulübü, hedefleri doğrultusunda her geçen gün daha büyük adımlar atıyor. Üç yıl önce kurulan kulüp, şimdi de Türkiye ve Körfez ülkeleri arasındaki ekonomik, kültürel ve toplumsal ilişkilerde kaydedilen mesafenin ışığında, Körfez ülkeleri ile işbirliği platformu oluşturuyor. Uluslararası Genç Girişimciler Platformu, Türkiye ile Körfez ülkeleri Dubai, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan ve Ürdün’ü girişimcilik teması altında buluşturacak.

Kulüp Başkanı Serhat Kısakürek, platform aracılığıyla projede yer alacak üniversitelerle hem ekonomik hem de akademik anlamda; üniversiteler, iş adamları ve STK'lar düzeyinde bir ağ oluşturulacağını belirterek, “Düzenlenecek etkinlikler ve sahip olduğumuz ağ sayesinde katılımcı gençler bir araya gelerek ilişki geliştirecek ve uzun vadede geleceğe yönelik projeler oluşturarak, diğer ülkelerdeki akademisyen ve işadamlarının birikiminden yararlanabilecek” dedi.

Platform Programı

Serhat Kısakürek, önümüzdeki dönem için platform programını şöyle paylaştı:

  • PROTOKOL ve LANSMAN ( Eylül 2013) : Belirtilen ülkelerle Türkiye'deki yetkililerin, üniversitelerin ve iş dünyasından temsilcilerin katılımıyla protokol imzalanması.
  • FUAR : iffrealestatefair (Kasım 2013) : Türkiye’den yola çıkacak olan yaklaşık 3 bin kişilik yüzen fuarda Dubai (BAE), Katar (Doha), Bahreyn(Manama), Suudi Arabistan (Dammam) ve Kuveyt olmak üzere iki gün süresiyle 5 ülke ziyaret edilecek. Bu fuarda Bilgi Üniversitesi Bilgili Girişimciler Kulübü’nün açacağı stant ile yeni oluşturulan bu platforma aktif bir boyut kazandırılacak.

Ayrıntılı bilgiye www.iff2013.com/realestate/tr adresinden ulaşabilirsiniz.

  • GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ (Şubat 2014) : Türkiye'de girişimcilik temasını güçlendirmek amacıyla belirtilen ülkelerin öğrencileri, iş adamları ve STK'ları eşliğinde girişimcilik zirvesi organize edilecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi:

1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla yola çıkan ve kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunmaya devam eden İstanbul Bilgi Üniversitesi, Laureate International Universities ağının Türkiye’deki tek üyesidir. Yaklaşık 800 kişilik bir öğretim kadrosuna sahip olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin 11.000’in üzerinde öğrencisi ve 15 bine yakın mezunu bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Fen-Edebiyat, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mimarlık ve Mühendislik fakültelerinin yanı sıra yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 85 ön lisans, lisans ve doktora programı sunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin İstanbul’un merkezinde, Santral, Dolapdere ve Kuştepe olmak üzere üç kampüsü bulunmaktadır.

İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tr adresinden ulaşılabilir, Facebook ve Twitter profillerinden gelişmeleri takip edebilirisiniz.

İstanbul Bilgi ÜniversitesiBilgili Girişimciler Kulübü” hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgiligirisimciler.com web adresinden ulaşılabilirsiniz.

Haberimizi girişimcilik ile ilgilenen üniversiteli gençlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor