Melek Yatırımcı Lisansını Alan İlk Yabancı: Dr. Joachim Behrendt

BIC Angel Investments’ın kurucu ortağı Dr. Joachim Behrendt, melek yatırımcı lisansı olarak da bilinen Bireysel Katılım Yatırımcısı (BKY) lisansını alan ilk grupta yer aldı ve bu lisansı almaya hak kazanan ilk yabancı oldu. Melek yatırımcı ekosisteminde akreditasyon olarak değerlendirilen lisans, yatırımcılara vergi avantajları getiriyor. Detaylar haberimizde..

BIC Angel Investments’ın kurucu ortağı Dr. Joachim Behrendt, melek yatırımcı lisansı olarak da bilinen Bireysel Katılım Yatırımcısı (BKY) lisansını alan ilk grupta yer aldı ve bu lisansı almaya hak kazanan ilk yabancı oldu.

Hazine Müsteşarlığı’na yaptığı başvuru sonucunda tecrübe, finansal yeterlilik gibi şartları değerlendirilen Dr. Joachim Behrendt, Bireysel Katılım Yatırımcısı (BKY) lisansını almaya hak kazanan ilk yabancı oldu. Melek yatırımcı ekosisteminde akreditasyon olarak değerlendirilen lisans, yatırımcılara vergi avantajları getiriyor.

Girişimcilere Aktif Destek

Türkiye’de girişimciliğe yönelik eğilimin gittikçe artığını belirten BIC Angel Investments’ın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Joachim Behrendt, 2013 başından bu güne 160’dan fazla projeyi değerlendirmeye aldıklarını söyledi. Genel olarak melek yatırımcıların girişimci ile anlaştıktan sonra finansal destek ve yatırımla ilgili yönlendirmeler yaptıklarını belirten Behrendt, BIC Angel Investments’ın benzerlerinden farklı olarak girişimcilere aktif olarak destek olmayı amaçladığını belirtti. BIC Angel Investments, girişimcilere vereceği bu aktif destek ile strateji geliştirme, muhasebe, insan kaynakları, optimizasyon gibi konularda değer katarak, iki yıl içinde girişimi kendi başına yola devam edilebilir konuma getirmeyi hedefliyor.

İlk Yatırım Telefonkilifim.com’a

İlk yatırımını telefonkilifim.com’a yapan BIC Angel Investments ikinci yatırımını GastroClub’a yaptı. BIC Angel Investments özellikle elektronik ticaret, mobil çözümler, sosyal medya ve BT projelerine destek vermeyi hedefliyor.

Dr. Joachim Behrendt Kimdir?

1993 yılından bu yana Türkiye’de yaşayan Almanya uyruklu Dr. Joachim Behrendt, Nexum Boğaziçi, Nexum Creative, BIC Behrendt International Consulting gibi Türkiye’de ve dünyada başarılara imza atan şirketlerin kurucusu. Behrendt, 2011 yılından beri Boğaziçi Üniversitesi’nde girişimcilik konusunda dersler veriyor. Galata Business Angels üyesi olan Behrendt,  bu zamana kadar edindiği akademik  ve uygulamaya dayalı bilgi ve deneyimlerini BIC Angel Investments ile girişimcilere aktarmayı hedefliyor.

BIC Angel Investments hakkındaki daha fazla detaylı bilgi için www.bicangels.com web adresini inceleyebilirsiniz.

Haberimizi, yatırımcı arayışında girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor