Ülkemizin Başarılı Girişimlerinden SefaMerve Dünyaya Açılıyor!

Red Herring tarafından Avrupa’nın en iyi 100 girişim şirketi arasında gösterilen sefamerve.com, Hollanda ve Fas’a ofis açıyor. 2012 yılında e-ticarete başlayan ve online alışverişin en gözde adreslerinden biri olan sefamerve.com, Türkiye’nin en hızlı büyüyen e-ticaret sitelerinden oldu. Red Herring tarafından Avrupa’nın en iyi 100 girişim şirketi arasında gösterilen Sefamerve.com, bir yılda 16 kat büyüyerek 47 ayrı ülkeye dağıtım yapacak kapasiteye ulaşmış. Detaylar haberimizde..

Red Herring tarafından Avrupa’nın en iyi 100 girişim şirketi arasında gösterilen sefamerve.com, Hollanda ve Fas’a ofis açıyor. 2012 yılında e-ticarete başlayan ve online alışverişin en gözde adreslerinden biri olan sefamerve.com, Türkiye’nin en hızlı büyüyen e-ticaret sitelerinden oldu.

Red Herring tarafından Avrupa’nın en iyi 100 girişim şirketi arasında gösterilen Sefamerve.com, bir yılda 16 kat büyüyerek 47 ayrı ülkeye dağıtım yapacak kapasiteye ulaşmış.

Yıl sonuna kadar büyüme oranlarını 5 katına çıkarmayı hedeflediklerini belirten şirketin kurucu ortağı Metin Okur: “Online ticaret pazarı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyümeye devam ediyor. Fransa ve İngiltere gibi ülkelerde %10 olan online pazar ülkemizde %2 civarında. Tekstildeki oran ise %4’lerde. Yani pazarın %96’sı hala geleneksel alışveriş yöntemlerini tercih ediyor. Biz bu önyargıyı kırmak adına sitemiz üzerinden satın alınan ürünlerin %80’ini 24 saat içinde teslim ediyor ve müşterilerimize kapıda ödeme seçeneği sunuyoruz” dedi.

Yeni ofisler Hollanda ve Fas’ta açılıyor

Yurtdışından 47 ülkeye dağıtım yapan sefamerve.com, cirosunun %10’unun yurtdışından elde ediyor. 2013’te 2,5 milyon ürün satışı hedeflediklerini belirten Okur, 3 yıl içerisinde ciro rakamlarının 1 milyar doları bulacağını söylüyor. Temmuz ayında Hollanda’da Avrupa dağıtım merkezinin faaliyete gireceğini belirten Okur, Ağustos ayı içerisinde de Fas’ta Kuzey Afrika bölgesindeki dağıtımları koordine edecek bir merkez kuracaklarını açıkladı. Bir dünya markası olmayı amaçlaya sefamerve.com, ürünlerini dünyada 4 ana bölgede 2 milyar Müslüman nüfusa ulaşmayı hedefliyor.

Sosyal Medya bazlı büyüme modeli

Facebook’ta 2 milyon takipçisi bulunan sefamerve.com, sosyal medyada hızlı bir büyüme trendi yakaladı. Sosyal e-ticarette büyük bir değişime öncülük ettiklerini belirten Okur: “ Özellikle Avrupa kıtasında sosyal e-ticarette başarı elde eden nadir firmalardan biri olduk. Bu başarımızı Facebook da yakından takip ediyor ve yeni bir iş modeli olarak kurumsal müşterilerine öneriyor. Reklam yatırımlarımızın büyük bir kısmını sosyal medyaya ayırdık. Facebook’ta haftalık 240.000 hakkında konuşulan sayısına sahibiz. Kullanıcılarımızdan çok ciddi geri dönüşler alıyoruz.” dedi.

6 Ayda Facebook'ta en fazla konuşulan marka oldu

Sefamerve.com, 1 sene önce yayınlanan Socialbrakers.com'un Facebook raporunda; günlük, haftalık ve aylık bazda Facebook'da ülkemizin en çok beğenilen tesettür giyim markası olarak yer aldı. Rapor, SefaMerve markasını "Türkiye'de Facebook üzerinde en fazla konuşulan marka" olarak lanse etmişti. Raporun güncel haline buradan erişebilirsiniz.

SefaMerve hakkında detaylı bilgi için www.sefamerve.com web adresini ziyaret edebilir, gelişme ve paylaşımları takip etmek için facebook ve twitter profillerini takibe alabilirsiniz.

Tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor