Sivil Toplum Kamu İşbirliği İçin SivilToplum-Kamu.org Açıldı!

TÜSEV’in, STGM (Sivil Toplum Geliştirme Merkezi) ve YADA (Yaşama Dair Vakıf) ile birlikte yürüttüğü, AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Türkiye’de Sivil Toplumun Gelişimi ve Sivil Toplum-Kamu İşbirliğinin Güçlendirilmesi Projesi” TÜSEV web sitesi açıldı. Proje kapsamında, TÜSEV tarafından yürütülen etkinlikler, hazırlanan raporlar ve bildirilere www.siviltoplum-kamu.org adresinden ulaşılabilecek. Detaylar haberimizde..

TÜSEV’in, STGM (Sivil Toplum Geliştirme Merkezi) ve YADA (Yaşama Dair Vakıf) ile birlikte yürüttüğü, AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Türkiye’de Sivil Toplumun Gelişimi ve Sivil Toplum-Kamu İşbirliğinin Güçlendirilmesi Projesi” TÜSEV web sitesi açıldı.


Proje kapsamında, TÜSEV tarafından yürütülen etkinlikler, hazırlanan raporlar ve bildirilere www.siviltoplum-kamu.org adresinden ulaşılabilecek. Sitenin en önemli işlevlerinden biri, proje kapsamında oluşturulacak olan Davranış İlkeleri’nin hazırlanması aşamasında sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin toplanması için online istişare yapılabilmesi olacaktır. Proje kapsamında 25-26 Nisan 2013 tarihinde gerçekleştirilen Sivil Toplum – Kamu İşbirliği Uluslararası Konferansı konuşmacılarının sunumlarına, biyografilerine ve gerçekleştirilen atölye çalışmasının sonuç raporuna web sitesinden ulaşmak da mümkün.

TÜSEV tarafından hazırlanan web sitesi, proje kapsamında TÜSEV'in yürüttüğü çalışmaları ve Davranış İlkeleri’nin hazırlanması aşamasında sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin toplanması için online istişare modülünü de kapsıyor.

Projenin Genel Amacı

Türkiye’de çoğulculuğu ve Avrupa ile bütünleşmenin değerlerini destekleyen güçlü demokratik kurumların ve sivil toplumun var olmasını sağlamak.

Projenin Özel Amaçları

Sivil toplum örgütlerinin kurulması, faaliyet göstermesi ve mali kaynaklara ulaşabilmesi için daha iyi bir yasal çerçeve oluşturulması, Siyasi süreçlerin tüm seviyelerine daha etkin sivil katılım sağlanması, Yerel sivil toplum örgütleri ve ağların sürdürülebilir gelişimine destek verilmesi.

Proje Yürütücüleri

Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM), Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV), Yaşama Dair Vakıf (YADA)

Projenin Hedef Grupları

Kültürel haklar/kültür ve sanat, çocuk hakları, toplumsal cinsiyet, insan hakları, çevre, gençlik, dezavantajlı ve hassas gruplar konularında faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütleri Ağlar, platformlar, sivil girişimler Merkezi ve Yerel yönetim temsilcileri.

Projeyi ve çalışmalarını detaylıca incelemek için www.siviltoplum-kamu.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi sosyal girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor