"10.000 Kadın" İle Kadın Girişimcilerin Yol Haritası Çiziliyor!

Goldman Sachs, Goldman Sachs Vakfı ve Özyeğin Üniversitesi’nin birlikte yürüttüğü 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı, 2013 yılı ikinci dönem kayıtları için iş dünyasında seslerini daha gür çıkarmak isteyen yeni kadın girişimcileri bekliyor. Program dördüncü yılında da işini büyütmek isteyen kadın girişimcilere yol göstermeye devam ediyor. Programdan yararlanmak isteyen kadın girişimcilerin, 15 Temmuz 2013 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor.Detaylar haberimizde..

Goldman Sachs, Goldman Sachs Vakfı ve Özyeğin Üniversitesi’nin birlikte yürüttüğü 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı, 2013 yılı ikinci dönem kayıtları için iş dünyasında seslerini daha gür çıkarmak isteyen yeni kadın girişimcileri bekliyor. Program dördüncü yılında da işini büyütmek isteyen kadın girişimcilere yol göstermeye devam ediyor.

Sosyal sorumluluk projesi olarak yürütülen 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’ndan Türkiye'de bugüne kadar toplam 274 kadın girişimci burslu eğitim aldı. Global dünyanın gerektirdiği yönetim becerileri ve bilgi donanımları ile programdan mezun olan kadınların yüzde 83’ü işlerini büyütmeyi başarırken, yüzde 77’si yeni işe alımlar yaparak istihdama önemli katkı sağladı. İlk yılından itibaren büyük ilgi gören program kadın girişimcilere profesyonel bakış açısı ile beraber cesaret ve özgüven de aşılıyor. 

Kimler Katılabilir?

  • En az lise mezunu
  • İşletme lisans ve yüksek lisans eğitimi almamış
  • İşini büyütmeyi kendine hedef olarak belirlemiş
  • Daha önce bu tür eğitimlerden maddi koşullar nedeniyle yararlanamamış
  • En az 2 yıllık iş tecrübesine sahip
  • İstanbul'da düzenlecek, 3 aya yayılmış 6 haftalık programa katılabilecek durumda olan bütün kadın girişimciler programa başvurabilir.

Eğitim Programı:

  • Girişimcilik ve Sermayeye Erişim
  • Pazarlama ve Satış
  • Organizasyonel Planlama ve Süreç Yönetimi
  • Muhasebe ve Finans
  • Ticaret ve İş Planı Geliştirme
  • İş Planı Değerlendirme

Eğitimler her katılımcıya program süresince sağlanacak dizüstü bilgisayarlar desteğinde gerçekleştiriliyor ve eğitim dili Türkçe. Dersleri Özyeğin Üniversitesi akademisyenlerinin yanısıra kendi alanında uzman profesyonel danışman/eğitmen ve konuk konuşmacılar veriyor.

Ayrıca mezunların KOSGEB hibe ve kredilerinden faydalanması için her sene gerekli çalışmalar yapılıyor.

Mezunların Görüşleri Neler? 

Elçin Dedebaş (5. Dönem): Kendimi nasıl geliştirebilirim diye düşünürken bir gün gazetede 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’na rastladım. Kısa bir araştırmanın ardından benim için faydalı olabileceğini düşünüp başvurumu yaptım. Ne mutlu bana ki kabul edildim. Eğitimim sırasında önümdeki uzun çalışma hayatım boyunca benim için faydalı olabilecek birçok bilgiye ulaşmamın yani sıra, bazen de karşılaştığım problemlerde kendimce uyguladığım yöntemlerin ne gibi yanlışlar doğurabileceğinin farkına vardım. Bu eğitimde kendimi geliştirebildiğim, birçok yeni dostluklar edinebildiğim ve de en önemlisi kendime olan özgüvenimi daha da sağlamlaştırabildiğim için başta Özyeğin Üniversitesi ve Goldman Sachs olmak üzere emeği geçip bizleri 10.000 Kadın Projesi çatısı altında toplayan herkese tüm kalbimle teşekkür ederim.

Emel Ayabakan (4. Dönem): Eğitimi aldığımdan beri işlerim %100 büyüme gösterdi. Firma olarak kurumsallaşmamızı tamamlamak adına eğitimde öğrendiğim bütün bilgileri kullanıyorum. İşimle ilgili her kararı daha bilinçli alıyorum. İş planımı takip ediyorum. Yaptığım değişimler sonucunda hem ben hem de yanımda çalışanlarım daha mutlu. Her karanlık gecenin bir sabahı vardır. 10.000 Kadın Programı benim bu sabahı görmemi sağladı ve devam ettirmemde büyük destek verdi, vermeye de devam ediyor.

4. Yıl Program Takvimi:

Başvuru dönemi: 15 Temmuz 2013’e kadar

Başvuruların değerlendirilmesi ve adayların seçimi:  Temmuz – Ağustos 2013

Eğitimlerin verilmesi:

1. Grup Katılımcılar: Eylül – Aralık 2013

2. Grup Katılımcılar: Aralık 2013 – Mart 2014

Türkiye’de 2013 yılının ikinci yarısında toplam 130 kadının daha ücretsiz eğitim göreceği programdan yararlanmak isteyen kadın girişimcilerin 15 Temmuz 2013 tarihine kadar www.10000kadin.org adresinden başvurularını yapmaları gerekiyor.

Haberimizi başta kadın girişimcilerimiz olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Esra TavukcuGirişim Haber

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorumlar

aksesuar takı
aksesuar takı
kadınlar için gerçekten çok güzel haber.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor