“Geleceğin Kadın Liderleri” Eğitimi Başvurularınızı Bekliyor!

Eylül 2002'de 38 kadın girişimci tarafından ülke çapında faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olarak İstanbul'da kurulan KAGİDER, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, bugün farklı sektörlerde aktif olarak çalışan ve değer üreten 250 kadın girişimci üyesi ile büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor. KAGİDER’in Sanofi’nin desteği ile hayata geçirdiği; genç kadınların yeteneklerini geliştirerek geleceğin liderleri olmalarını amaçlayan Geleceğin Kadın Liderleri projesine başvurular başlıyor. Detaylar haberimizde..

Eylül 2002'de 38 kadın girişimci tarafından ülke çapında faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olarak İstanbul'da kurulan KAGİDER, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, bugün farklı sektörlerde aktif olarak çalışan ve değer üreten 250 kadın girişimci üyesi ile büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor.

Dünya Bankası tarafından fonlanan “Geleceğin Kadın Liderleri Projesi” nin ülkemizdeki yürütücüsü KAGİDER’dir. KAGİDER’in sahibi olduğu proje 2011 yılından itibaren Sanofi Türkiye’nin kurumsal desteğiyle yürütülmektedir. Proje esas olarak , kadınların hayatına hazırlamak, onların yetkinliklerini ve profesyonel iletişim ağlarını artırarak iş hayatına güçlü bir başlangıç yapmalarını amaçlıyor.

Genç kadınların iş arama süreçlerini kolaylaştırarak, toplum ve iş hayatındaki yerlerini kuvvetlendirmek amacıyla 2010 yılında başlatılan proje, dördüncü yılında da genç kadınların iş arama süreçlerini kolaylaştırarak, toplum ve iş hayatındaki yerlerini kuvvetlendirmeyi ve profesyonel iletişim ağlarını genişletmeyi amaçlıyor.

Proje kapsamında Türkiye genelinde başarı potansiyeli yüksek, üniversiteden yeni mezun genç kadınları iş hayatına hazırlamak amacıyla kişisel gelişim, sektörel bilgi, iş yaşamı dinamikleri ve kariyer planlaması konularında 4 günlük eğitimler veriliyor. Eğitimlerin ardından katılımcılara, iş arama süreçlerinde 6 ay boyunca mentorlük verilerek işe yerleşme süreçleri takip ediliyor. 

Kimler Başvurabilir?

  • 20 – 25 yaş arasında olan,
  • Üniversitelerden 2011/2012 eğitim döneminde veya 2013 senesinde iyi derece ile mezun olan / olmayı planlayan,
  • Tercihen burslu okumuş,
  • Tercihen İngilizce bilen,
  • Tercihen iş tecrübeli (staj, part-time iş, vs değerlendirilecektir),
  • Yüksek kariyer hedefleri olan, başarı odaklı,
  • Çalışma motivasyonu yüksek,
  • Tercihen sivil toplum kuruluşlarında sosyal gönüllülük yapmış genç bayanlar başvurabilir.

Projede yer alacak katılımcılar, işe girişlerde kendilerine faydalı olabilecek; CV Yazma, İş Aramada Teknolojinin Kullanımı, Mülakat Simülasyonları gibi eğitimlerin yanı sıra, iş hayatlarına yön verecek Hedef Belirleme, İş Ahlakı, Etkin İletişim, Kariyer Planlaması ve Profesyonel Oryantasyon eğitimlerini alarak sertifikasyon sürecinden geçiriliyor.Teknik bilgilerin yanın sıra katılımcılara kişisel gelişim eğitimleri de veriliyor.Katılımcılar; farklı sektörlerin temsilcilerinden, o sektörlerle ilgili doğrudan bilgi alma şansını yakalıyorlar.

Eylül ayında gerçekleştirilecek eğitim programına başvurular 9 Mayıs - 31 Temmuz 2013 tarihleri arasında yapılabilmekte. Proje hakkında daha detaylı bilgi almak ve eğitim programına başvurmak için www.geleceginkadinliderleri.org adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Haberimizi, kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Esra TavukcuGirişim Haber

Yazar Esra Tavukçu Hakkında

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden 2011'de mezun oldu, 2008-2011 yıllarında Young Guru Academy'de (YGA) çeşitli projelerde görev aldı. Yazar nitelikli içerik sitelerine freelance olarak editörlük, sosyal medya danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2013 - Mart 2014 aralığında Girişim Haber'de editörlük yapmıştır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor