Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödüllerine Başvurular Başladı!

Girişimciliğin Avrupa çapında kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ve teşviki ile geliştirilmesini hedefleyen bir yarışma olan Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri için başvuru süreci başladı. Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri, işletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek, girişimciliğin katma değeri üzerine farkındalığı arttırmak ve potansiyel girişimcileri cesaretlendirmek amacını taşımakta. Detaylar haberimizde..

Girişimciliğin Avrupa çapında kamu kurum ve kuruluşlarının desteği ve teşviki ile geliştirilmesini ifade eden ‘’2013 Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri’’ başvuruları 10 Mayıs 2013 tarihine kadar KOSGEB Başkanlığı’na yapılacak.

Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri, işletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek, girişimciliğin katma değeri üzerine farkındalığı arttırmak ve potansiyel girişimcileri cesaretlendirmek amacını taşımakta.

Ulusal, bölgesel veya yerel düzeyde girişimciliğin geliştirilmesine yönelik model ve programlar geliştiren ve uygulayan kurum/kuruluşların katılabileceği ödül yarışması altı kategoride gerçekleştirilmekte:

  1. Girişimcilik ruhunun geliştirilmesi: Gençler ve kadınlar arasında girişimcilik ruhunu ve kültürünü oluşturmayı amaçlayan faaliyet ve uygulamalar
  2. Yeteneklere yatırım yapmak: Girişimcilik becerilerinin ve mesleki, teknik ve yönetsel becerilerin geliştirilmesine yönelik uygulamalar
  3. Girişimcilik ortamının geliştirilmesi: Yasal ve idari süreçleri basitleştirmeye ve “önce küçüğü düşün” prensibini KOBİ’lerin yararına uygulamaya yönelik yenilikçi politikalar ve uygulamalar
  4. İşletmelerin uluslararasılaştırılmasının desteklenmesi: İşletmelerin ve özellikle KOBİ’lerin hem Avrupa içindeki hem de Avrupa dışındaki pazarlarda yer alan fırsatlardan faydalanmasına yönelik teşvik edici politikalar ve uygulamalar
  5. Kaynak etkinliğinin ve çevre dostu (yeşil) pazarların gelişiminin desteklenmesi: KOBİ’lerin çevre dostu (yeşil) pazarlara erişimini destekleyen ve çevreye duyarlı becerilerin geliştirilmesi, eşleştirilmesi ve finanse edilmesi gibi kaynak etkinliğini geliştirmeye yardımcı olan politikalar ve uygulamalar
  6. Sorumlu girişimcilik: Küçük ve orta ölçekli işletmeler arasında ortak sosyal sorumluluğu teşvik etmeye yönelik uygulamalar. Aynı zamanda özellikle uzun dönemli işsizler olmak üzere işsizler, yasal göçmenler, engelliler ve etnik azınlıklar gibi dezavantajlı gruplar arasında girişimciliğin teşvik edilmesine yönelik uygulamalar

Avrupa Komisyonu'nun sponsorluğunda, 2006 yılından beri düzenlenen Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri yarışmasına AB üyesi ülkeler, Hırvatistan, İzlanda, Norveç ve Sırbistan’ın yanı sıra 2011 yılından itibaren Türkiye de katılmakta. Ödül Programının Türkiye’de duyurulması ve Türkiye’den iki aday belirleyerek Komisyona bildirilmesi konusunda KOSGEB görevlendirilmiş.

2011 yılında KOSGEB Başkanlığı tarafından seçilerek ülkemiz adına aday gösterilen, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nin "Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz" projesi “Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi” kategorisinde, 2012 yılında ise Denizli Belediyesi’nin ''Engelliler Çalışıyor” Projesi “Sorumlu Girişimcilik" kategorisinde birincilik ödülünü kazanmış.

2013 yılı Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri ulusal seçim süreçleri konusunda her ülkeden belirlenen iki aday Komisyon’a bildirilecek olup başvurular bir jüri tarafından değerlendirilecek. Jüri, iş dünyası ve üniversite temsilcileri, Avrupa Konseyi Başkanlığı’nı yürüten ülke temsilcileri ile bir önceki yıl ödül alan kurum/kuruluş temsilcisini içeren yedi kişiden oluşmakta.

Yukarıda belirtilen her kategori için bir başarı ödülü ayrıca, tüm kategoriler arasında seçilecek en yaratıcı ve en ilham verici girişimcilik uygulamasına Jüri Büyük Ödülü verilecek. Başvurular, uygulamanın en az iki yıl boyunca gerçekleştirilmiş, orijinal, yenilikçi ve tekrarlanabilir olması, yerel ekonomiye ve yerel paydaş ilişkilerini geliştirmeye yönelik yaptığı katkılar açısından değerlendirilecek.

Yarışmaya Kimler Başvurabiliyor:

  • Yerel, bölgesel ve ulusal kamu kurum ve kuruluşları,
  • Kamu-özel ortaklıkları,
  • Üniversiteler

Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri ile ilgili detaylı bilgi http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/best-practices/european-enterprise-awards/ adresinde yer almakta.

2013 yılı Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödüllerine başvuracak adayların www.kosgeb.gov.tr adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak 10 Mayıs 2013 tarihine kadar KOSGEB Başkanlığı’na göndermeleri gerekmekte.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 5.795 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Yarışma

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor