TÜBİTAK'dan Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması!

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı, çeşitli alanlarda yenilikçilik içeren iş fikri olan ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine fikirlerini hayata geçirmelerine yönelik uygun ortamı hazırlamak amacıyla Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması’nı başlattı. Başvurular 12 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar! Başvurular internet üzerinden http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden yapılabilir. Detaylar haberimizde..

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı, çeşitli alanlarda yenilikçilik içeren iş fikri olan ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine fikirlerini hayata geçirmelerine yönelik uygun ortamı hazırlamak  amacıyla Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması’nı başlattı.

Yarışma kapsamında ulaşılması planlanan temel hedefler aşağıdaki gibi belirlenmiş:

a-) Ülkemizin uluslararası rekabet gücünü arttırmak için bilimsel bilginin ticari değere dönüşmesine katkı sağlamak

b-) Gençlerin kendilerine hem maddi hem de manevi anlamda tatmin sağlayacak kariyer hedefleri oluşturmalarına ve böylece bilinçli ve nitelikli işgücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak

c-) Kariyerlerinde girişimcilik fırsatlarını değerlendirmeyi hedefleyen öğrencilere, bu hedeflerine katkı sağlayacak bir “öğrenme ve uygulama” deneyimi sağlamak

d-)Ülkemize etkin çalışabilen, stratejik düşünebilen, küresel entegrasyon sürecini başarıyla yönetebilecek yeni işletmeler kazandırmak.

Süreç

Başvurular http://e-bideb.tubitak.gov.tr  adresinden ekip adına ekip temsilcisi tarafından yapılabilir. Adaylar Genel veya Teknoloji kategorilerinden sadece birine başvurabilirler. Online başvuru yapıldıktan sonra sistemden alınacak proje başvuru çıktısı gruptaki öğrenciler tarafından imzalanıp TÜBİTAK Tunus Cad. No. 80,  Kavaklıdere - ANKARA adresine 12 Nisan 2013 Cuma günü mesai bitimine (17:30) kadar kargo yoluyla veya elden teslim edilmesi gerekmektedir.

1. Aşamayı geçen adaylar 16-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında İş Planı Hazırlama Eğitimine katılmaya hak kazanırlar. Öğrenciler aldıkları İş Planı Hazırlama Eğitiminden sonra hazırlayacakları “İş Planları”nı en geç 12 Nisan 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden sisteme pdf formatında yüklemeleri gerekmektedir. 

Online başvurular http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresine yapıldıktan sonra, sistem tarafından oluşturulacak olan formun pdf çıktısı imzalanıp, 17 Nisan 2013 günü mesai bitimine (17:30) kadar TÜBİTAK Tunus Cad. No. 80,  Kavaklıdere - ANKARA adresine kargo yoluyla veya elden teslim edilmelidir. Belirtilen gün ve saatte ulaştırılamayan başvuru belgeleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yarışma Kategorileri

1- Genel Kategori

Tüm sektörlere yönelik yenilikçi uygulama fikirlerinin alındığı kategoride bölgesel ve/veya ulusal verimliliğe, kalkınmaya ve istihdama katkı sağlayacak nitelikte girişim fikirleri aranıyor. Bu kategori geleneksel iş kollarında (örnek:  lojistik, tarım, hayvancılık, gıda, hızlı tüketim, tekstil, sağlık vb.) verimlilik ve yenilikçi bakış sağlayacak uygulama fikirlerini kapsıyor. Ayrıca özellikle bölgesel anlamda günlük yaşam kalitesini ve verimliliği arttıracak yenilikçi uygulama fikirleri de enerji tasarrufu, çevrenin korunması bu kategori altında değerlendirilecektir.

2- Teknoloji Kategorisi

Bu kategoride, yarışmacılar yenilikçi ve teknoloji tabanlı olmak koşuluyla her konuda ve diledikleri sektöre yönelik olarak proje teklifi gönderebilirler. Konuların seçiminde ticari başarı şansına ve uygulanabilirliğe önem verilmelidir. Bilişim sektöründe yenilikçi yazılım uygulamaları, elektronik sektörüne yönelik çözümler, biyoteknoloji alanında mühendislik ve teknolojik altyapıyı barındıran uygulamalar ile yenilenebilir enerji, çevre teknolojileri, ileri malzeme gibi teknolojiyi kullanan alanlarda fikir geliştirmeleri bekleniyor.

Kimler Başvurabilir?

Yarışma, aşağıda tanımlanan 2 kategori çerçevesinde yapılacak. Bunlar; Genel Kategori: Yarışmacılar tüm sektörlerden yenilikçi uygulamalar ile başvurabilir. Teknoloji Kategorisi: Teknoloji tabanlı yenilikçi iş fikirleri ile başvurabilirler. Bu doğrultuda;

1-) Adaylar, Genel/Teknoloji kategorilerinden sadece birine başvurabilirler. Başvuru, ekip adına ekip temsilcisi tarafından yapılması gerekiyor..

2-) Yarışmanın her kategorisinde ekiplerin yenilikçi iş fikirleri getirmesi zorunludur. Proje aşağıda verilen “yenilik” tanımına uygun olmalıdır.

a-) Tamamıyla yeni bir uygulama olabilir.
b-) Var olan bir uygulamanın yeni bir alanda kullanılması olabilir.
c-) Yerel bölge için yeni bir uygulama olabilir.
d-) Var olan bir uygulamanın geliştirilmiş/genişletilmiş kullanımı olabilir.

3-) Adaylar bir şirket bünyesinde geliştirdikleri hali hazırda ticarileşmiş bir ürünle başvuruda bulunamazlar ancak mevcut şirket dışında geliştirilecek ve ticarileştirilecek iş fikirleri ile başvuruda bulunabilirler. Bu durumda şirket sahibi olmak başvuruya engel teşkil etmiyor.

4-) Üniversitelerin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri (Açık Öğretim Fakülteleri de dâhil) başvurabilirler.

5-) Yarışmaya bireysel olarak veya en fazla 3 kişiden oluşan gruplar halinde başvuru yapılabilir.

Ödüller

1. Aşama Ödülü

1. Aşamayı geçip İş Planı Hazırlama Seminerine katılmaya hak kazanan tüm kişi/gruplara 1.000TL ödül verilecek.

3. Aşama Ödülleri

Tematik Alanlara Göre Öğrenci Ödülleri

Birincilik    10.000TL
İkincilik      7.500TL
Üçüncülük   5.000TL

Daha detaylı bilgi için TÜBİTAK sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Unutmayın, başvurular 12 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar! Başvurular internet üzerinden http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden yapılabilir.

Haberimizi üniversiteli girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor